pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lazanija su Kalakutienos Farsu - Receptas ir Gaminimo Būdai

Paprasta lazanija

Autorius apie receptą: Šį lazanija super paprastai pagaminama ir pavyksta tikrai skani. Vienas tų receptų gelbėtojų, kai norisi greitai ir ypatingiau. Taip, tai nėra klasikinis lazanijos receptas, bet Šį lazanija super paprastai pagaminama ir pavyksta tikrai skani. Vienas tų receptų gelbėtojų, kai norisi greitai ir ypatingiau. Taip, tai nėra klasikinis lazanijos receptas, bet skonis puikus. Jei norisi autentiškiau, galite papildomai pasigaminti Bešamelio padažo ir juo aptepti makaronų lakštus prieš dedant mėsos padažą. (. daugiau) (. mažiau) Agnė

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4

6 Lazanijos kiekvieno skoniui

Šią lazaniją drąsiai galima vadinti "lazanija pagal Garfildą". Ji patinka tiek suaugusiems, tiek ir vaikams. Išbandykite!

  • Lazanijos lakštai 1/2 pakuotė (-ės)
  • Jautienos faršas 500 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Saldžioji paprika 1 vnt
  • Fermentinis sūris 150 g
  • Pomidorų padažas 250 ml
  • Salsa padažas 5 šaukštas (-ai)
  • Druska 3 žiupsnelis
  • Paprika malta Pagal skonį
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)

Virtuvės dienoraštis

Man kažkaip lazanija yra vienas iš tų patiekalų, kuriais negėda vaišinti atėjusius svečius ;) O sočiai pavalgius taip imti ir tingėti kaip ponas Garfildas ;)) Po lazanijos visada apima malonus tingulys, kurį galima išnaudoti jaukiai bendraujant su artimais žmonėmis, užgeriant skanaus vyno taure. Tai šiandien aš ir laukiu nesulaukiu svečių su ta gardžiąja lazanija ;)!

Lazanija gaminau labai paprastai, tikriausiai, daugeliui šis receptas yra žinomas, bet priminimui, manau, puikiai tiks :) Tiesa, lazanijos lakštų neverdu, nes nuo paruošto balto padažo ir mėsos, jie kuo puikiausiai sudrėksta!

· Faršas;· Svogūnas;· Morka;· Pienas;· Miltai;· Fermentinis sūris;· Nedidelis gabalėlis sviesto;· Makaronų lakštai, skirti lazanijai;· Prieskoniai: druska, juodieji pipirai, raudonėlis;

Svieste apkepti smulkiai pjaustytus svogūnus. Faršą apkepti kartu su svogūnais, kiek galima labiau jį susmulkinant. Stambiai sutarkuoti morkas ir jas sudėti į tą pačia keptuvę, kur kepa faršas. Viską pagardinti prieskoniais ir palikti pasitroškinti kelias minutes, kol morkos suminkštės. Paruošti gardųjį baltąjį padažą: puode ar keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir gerai pamaišyti, kol virs košelė. Lėtai pilti pieną ir nuolat maišyti, kol gausis vientisa tiršta masė. Viską pasiruošus, metas pradėti sluoksniuoti ;) Kepimo inde dėti paruoštą faršą, tada makaronų lakštus, vėl faršą ir baltą padažą. ir vėl makaronų lakštus, faršą, baltą padažą. Pabaigus sluoksniuoti, likusį baltą padažą užpilti ant viršaus ir paruoštą lazaniją šauti į 180 laipsnių orkaitę. Kepimo pabaigoje galima ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir metas skanauti! :)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.Orkaitę įjungiame kaisti iki 180 C.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus iki suminkštės. Įspaudžiame česnaką, pakepiname 20-30 s. Dedame mėsą ir maišydami apkepame iki mėsa nebebus žalia.

Dedame pomidorų pastą, konservuotų pomidorų gabalėlius, prieskonius, pagal skonį druskos, supilame sultinį, išmaišome. Ant silpnos ugnies patroškiname 3-5 min. Masė turi būti ne per daug tiršta - jei reikia, įpilkite dar šiek tiek sultinio (arba vandens).

Kepimo indą uždengiame folija arba dangčiu. Dedame į iki 180 C įkaitintos orkaitės vidurį. Kepame 30 min. Tada foliją (arba dangtį) nuimame, temperatūrą padidiname iki 200C ir pakepame dar 10-15 min, kad sūris šiek tiek apskrustų.

Iškepus leidžiame lazanijai 5-10 min pastovėti, kad šiek tiek sutvirtėtų, o tada tiekiame.Patarimai:

Papildomai. Į mėsos padažą tinka įdėti įvairių daržovių - pvz. drauge su svogūnu pakepinti stambiai tarkuotos morkos, smulkintos paprikos ir/ar saliero lapkotį.