pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Virtinukai su mėsa - Tradicinis lietuviškas receptas

Tvarkyti sutikimą dėl slapukų

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį ir svetainės funkcionalumą, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Jie padeda atpažinti vartotojus, matuoti lankomumo statistiką ir naršymo įpročius, taip pat personalizuoti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė ir pateiktumėme Jums aktualias reklamas. Prašome pasirinkti, kokius slapukus Jūs norite įgalinti. Mes taip pat dalinamės informacija apie Jūsų naršymą su savo reklamos ir analitikos partneriais, kurių sąrašas pateikiamas Privatumo Politikoje . Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus.

Funkcinis Funkcinis Visada aktyvus

Techninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.

Parinktys Parinktys

Techninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.

Statistika Statistika

Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik anoniminiais statistikos tikslais. Be teismo šaukimo, jūsų interneto paslaugų teikėjo savanoriško įsipareigojimo ar papildomų įrašų iš trečiosios šalies, vien šiuo tikslu saugoma ar gauta informacija paprastai negali būti naudojama jūsų tapatybei nustatyti.

Rinkodara Rinkodara

Techninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojo profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

hobis

Paskutiniu metu vis dažniau gaminu virtinukus, nes pagaliau išmokau juos daryti.
Anksčiau gamindavo močiutė ir duodavo išsinešimui.:) Kai močiutės nebėra reikia gamintis pačiai.

Virtinukų tešlai:
0,5 kg miltų
1 stiklinė šilto vandens
2 v.š. aliejaus
žiupsnelis druskos

Pirmiausia suminkau tešlą. Suberiu miltus į dubenį, padarau duobutę. Į tą duobutę įpilu aliejaus, druskos ir po truputėlį pilu vandenį. Vandens aš sunaudojau šiek tiek daugiau nei stiklinę. Stiklinę naudojau tą tokią tarybinę 'granionaja' ar kažkaip panašiai jinai vadinasi. Minkau ilgai kol tešla pasidaro elastinga ir nebekimba prie rankų. Nežinau kiek tai tiksliai trunka, bet minkau tikrai nemažiau 5min. Visai patinka man šis procesas, nors ir nėra labai lengvas.

Įdarui faršą sumaišau su prieskoniais ir druska. Žinoma, gal reiktų dėti ir svogūniuko, ir kiaušinio, bet aš nedėjau.

Užlipdytą dedu į miltais pabarstytą padėklą.

Jei planuoju virti tą pačią dieną pridengiu, kad neapdžiūtų, na o jai "juodai dienai", tai dedu į šaldiklį.
Verdu šiek tiek pasūdytame verdančiame vandenyje, po iškilimo apie 5min., nes ilgiau pavirus tešla pradeda tyšti. Valgome su grietine. Iš tiek tešlos ir mėsos gavosi 60vnt. virtinukų. Išeiga gali koreguotis nuo to kaip kočiosites tešlą.

Virtinukai su mėsa

Į dubenį verčiame miltus, beriiame druskos ir įmušame kiaušinį.

Į kitą indą dedame smulkintą sviestą ir užpilame verdančiu vandeniu, pamaišome, kol ištirpsta.

Tada viską pilame į miltus ir išminkome tešlą. Paruoštą tešlą dedame į maišelį ir leidžiame pailsėti 30min.

Mėsą sumalame, dedame smulkintą svogūną ir česnaką, beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.

Virtinukus verdame į vandenį įdėję druskos, pora lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų žirnelių. Pilame šaukštą aliejaus. Kai vanduo užverda dedame virtinukus. Šiems iškilus į paviršių paverdame apie 5min.

Patiekiame su spirgučiais ir svogūnų laiškais.

Receptas: Aurimėlio virtuvė