pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos krūtinėlė džiūveseliuose - subtilus skonis ir sveika alternatyva

Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys

Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.

Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.

Patarimai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.

Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.

Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.

Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos krūtinėlės iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įpjaukite per visą ilgį, padarydami joje "kišenėlę".

Pridėkite įdaro ir tvirtai užspauskite. Ant viršaus išdėliokite po tris citrinos riekeles, apibarstykite šviežiu čiobreliu ir kepkite 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol įsmeigus peilį iš krūtinėlės bėgs skaidrios sultys.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Paprasta lazanijaTradiciniai kotletaiPatys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSotus kiaulienos plovasKomentarai (12)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Ausra2021-10-18 23:54O kokiame inde kepti? ATSAKYTIRenata2021-10-19 14:24Galima tiesiog skardoje, išklojus kepimo popierium :) ATSAKYTIGabrielė2020-01-31 16:22Buvo be galo skanuuuu. ❤️ ATSAKYTIAusra2021-10-18 23:55Kokiame inde kepet? Ar reikia kazkuo patepti? ATSAKYTIGretualija2020-01-11 16:38Noriu padėkoti už nuostabų receptą, labai labai gera idėja, dėkoju Jums! ;) ATSAKYTIMantas2019-11-21 20:38Kaip padaryti, kad neišbėgtų įdaras iš vištienos krūtinėlės kišenės. Ačiū. ATSAKYTILaima2019-11-22 16:39

Kuo giliau įpjauti vištieną ir įdarą sudėti standžiai. Aš kartais pjaunu truputį įstrižai iš viršaus vos vos link apačios, tuomet natūraliai susiformuoja kampas ir įdaras giliau lieka :) ATSAKYTI

Agnė2019-09-25 16:21Tikrai superinis receptas, gaminome ne vieną kartą. :) ATSAKYTIAndželika2019-02-17 14:35

Bandžiau ,tačiau likau nusivylusi gal dėl geltonos paprikos ,arba tiesiog nemokėjau paruošti.Įdare per daug jautėsi svogūnai ir kiti ingridienatai, o mėsa sausoka. ATSAKYTI

Diana2019-02-24 16:36

Daržoves reikėtų labai gerai susmulkinti tada skaniau. Aš paprastai įdarui dar pakepinu, nes man kepintos labiau patinka, ypač paprika. O vištiena sausoka būna, jeigu per ilgai kepama, nes kepimą reikėtų žiūrėti pagal krūtinėlių dydį ir savo orkaitę, nes ne visų tikra temperatūra atitinka užrašyta. Skanios vištienos orkaitėje paslaptis - neperkepimas, nes tik pakepsi šiek tiek ilgiau, ir jau bus neskanu. Geriausias būdas - įsigyti mėsos termometrą :-) ATSAKYTI

Vistienos krutinele dziuveseliuose

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “traski vistienos krutinele dziuveseliuose” rasta receptų 1000Traški orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su česnakiniu padažu