pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kesadilijos su Vištiena ir Sūriu

Greitai bei lengvai pagaminamos, labai gardžios kesadilijos su pomidorais, sūriu ir vištiena.

Mūsų namuose senai begamintos ir jau spėtos pasiilgti gardžiosios kesadilijos su pomidorais, sūriu ir vištiena. Buvo etapas kai panašias kesadilijas kepdavau ypač dažnai, vos ne kartą į savaitę, iki kol pabodo, bet šiandien prisiminiau jas ir sugalvojau iškepti šeimynai. Patikėkit, buvo labai skanu.

Reklama

16 tokių puselių iškepti reikės:

Reklama

  • Į kepintą vištieną dedame kupiną valgomąjį šaukštą tepamo lydyto kremo, smulkintus pomidorus ir gerai išmaišome.

Reklama

  • Imame tortiliją, patepame pomidorų padažu, tolygiai paskirstydami ant pusės tortilijos dedame pasiruošto vištienos įdaro, užberiame sūrio.
  • Užlenkiame.

Reklama

  • Kepame gerai įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje po 5-6 minutes iš abiejų pusių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  • Kesadilijos su pomidorais, sūriu ir vištiena paruoštos, prieš patiekiant perpjauname pusiau. Skanaus!

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min.Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.

Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.

Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.

Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.

Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.

Chicken Quesadillas with Peppers and Onions / Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu

If you are waiting for friends or are having a family movie night – quesadillas are an ideal snack. It is also very convenient to take them to your picknick or while traveling to nature, because quesadilla is delicious both cold and hot. Of course, when it comes to spending time in nature, quesadillas can be warmed up very briefly on the grill to make them crispy again. Quesadillas can be made with a variety of fillings, that’s why I like them so much. Various vegetables, mushrooms and meats can be used to make quesadilla. Traditional quesadilla is usually prepared with chicken, bell peppers and onions, but you can use any ingredients you like 😉 You can also choose cheese according to what cheese you like the most. For me, personally, the most delicious mix is of “Gouda“ type of cheese and cheddar cheese. Mix, experiment, and enjoy the great taste of quesadilla!

P. S. Quesadilla tastes even better with Guacamole and Mexican Tomato Salsa.

Ingredients:

500 g (1.1 lb) chicken breast

150 g (6 oz) “Gouda“, “Emmental“ or similar cheese

150 g (6 oz) cheddar cheese

1 red bell pepper

1 medium size onion

10-12 small flour tortillas

2 tbsp. unsalted butter

1 tbsp. olive oil

1 1/2 tsp. garlic powder

1 tsp. paprika powder

2/3 tsp. dried oregano

1/3 tsp. black pepper

¼ tsp. chili powder

  1. Cut chicken breast into small pieces, mix with oil.
  2. Mix all the spices for the marinade in one dish, then mix with the chicken. Set aside.
  3. Peel onion, cut into strips. Remove bell pepper seeds, cut into strips and cut the strips in half.
  4. Add vegetables and butter in a pan. Fry over medium heat until vegetables soften. Then set aside.
  5. Grate both cheeses and mix in one dish.
  6. Preheat a large pan over medium heat. Add chicken pieces and fry for 5 minutes without stirring. Then turn them over and fry for another 5 minutes without stirring. In this way your chicken will stay juicy.
  7. Assembling quesadilla – put 1 tortilla in a dry pan, spread the cheese evenly, put chicken pieces, bell peppers, onions, and add cheese again, then put another tortilla on the top. Heat the pan over a low heat and after 1-2 minutes put a plate on the top and turn over the pan. Then heat up another side of quesadilla. Put quesadilla on a plate, cut into 4 parts and serve with your favorite sauces. In this way prepare all quesadillas.

Vištienos kesadilijos

Dalintis

Išsaugoti

Kėdžių skaičius

450 g vištienos šlaunelių mėsos
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
0.5 vnt. žaliosios citrinos sulčių
2 valg.š. Santa Maria Fajita prieskonių mišinys
druskos ir pipirų
120 g sūrio
4 vnt. Santa Maria Vidutinio dydžio tortilijos

Kesadilijos su vistiena ir suriu

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai