pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keptos Duonos Pyrago Receptai

Kai pirmą kartą interneto platybėse išvydau keptos duoną tortą, negalėjau patikėti: kas čia - pokštas ar nesusipratimas? Bet juokiasi tas, kas tokio torto neragavo… Pirmąkart paragavau jo draugės gimtadienyje ir žinokit, man akys ant kaktos iššoko - juk tai genialu!

Duonos tortas - tai unikalus lietuviškas užkandis, dažnai ruošiamas šventėms. Jis gali būti gaminamas su įvairiais priedais, nuo sūrių ir mėsos ingredientų iki daržovių. Pateikiami laiko patikrinti receptai ir patarimai, kaip pasigaminti gardų duonos tortą, kuris puikiai derės prie šventinio stalo.

Šįkart duoną nutariau ne gruzdinti aliejuje, o iškepti kaitrioje orkaitėje prieš tai aptepus alyvuogių aliejumi. Ir ką aš galiu jums pasakyti - tai buvo puikus sprendimas, sutaupęs man daug laiko ir dar daugiau aliejaus. Antras geriausias sprendimas buvo ne trinti kiekvieną atskirą duonos juostelę česnaku, o dar karštą iš orkaitės apibarstyti SANTA MARIA Česnakine druska. Va čia tai efektyvumas - aš jums sakau! Česnakinės druskos granulės pasiskirsto tolygiai ir puikiai paskanina duoną, nereikia vargti su jokiais česnakų lupimais ir trynimais, o ypač jei česnakas ne primos jaunystės…

Aš jums nė nepasakosiu, kiek kartų man tas baisus česnako pelėsio poskonis yra sugadinęs įvairius patiekalus, todėl kaskart kai skubu ar tiesiog neturiu šviežio gero česnako po ranka, nedvejodama rekuosi štai šiuos SANTA MARIA česnakinės druskos prieskonius ir naudoju juos DOSNIAI - man patinka sūriai ir macniai, o su šiais nėra net rizikos padaugint to česnakiškumo ir po to jausti nemalonius to padarinius.

Apverstas obuolių pyragas

Ingredientai (8-10 gabalėlių): (gaminimo laikas - 1,5 val.)

  • 30 g sviesto
  • 2 šaukštai medaus
  • 3 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai grietinėlės
  • 3 nedideli obuoliai
  • 110 g maltų migdolų
  • 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio maistinės sodos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 200 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 5 šaukštai cukraus
  • 250 ml alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. 18-20 cm skersmens kepimo formos atsegamais kraštais dugną patepkite riebalais ir įtieskite kepimo popieriaus.
  2. Sviestą drauge su medumi, cukrumi ir grietinėle kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite nuluptus ir perpus perpjautus obuolius nupjautosiomis dalimis į viršų. Patroškinkite 4 min., apverskite ir patroškinkie dar 4 min.
  3. Obuolius nupjautosiomis pusėmis į apačią sudėkite į formą, supilkite karamelę. Formą statykite į šaldytuvą.
  4. Miltus, migdolus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą sumaišykite atskirame dubenyje.
  5. Kiaušinius su cukrumi plakite kelias minutes, kol padvigubės. Pamažu drauge su aliejumi įmaišykite miltų mišinį.
  6. Į formą ant obuolių sukrėskite tešlą. Kepkite pyragą apie 1 val. Iškepusį ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. Tada išverskite į lėkštę. Gali būti, kad ant pyrago viršaus iškils kalnelis, todėl jį, prieš išversdami pyragą, nupjaukite.

Keptos duonos tortas Šis receptas atsiųstas konkursui „Skaniausias užkandis“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Keptos duonos tortas Šis tortas puikiausiai tinka prie alaus, tačiau reikalauja laiko, tad jei skaitote šį įrašą, nepatingėkite ir palepinkite savo mylimuosius, o gal net ir pasilepinkite pačios ar palepinkite savo draugus!