pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Dienos pietų restoranai Marijampolėje: kur skaniai pavalgyti

Marijampolė siūlo įvairių maitinimo įstaigų, kur galima skaniai papietauti. Nuo tradicinių lietuviškų patiekalų iki pasaulio virtuvių įkvėptų naujovių - kiekvienas ras kažką pagal savo skonį.

Restoranų ir kavinių situacija Marijampolėje

Nežinia, kas kaltas: ar pandemija, privertusi prisiminti naminių kotletukų ir barščių sriubos gaminimo ypatumus, ar šoktelėjusios patiekalų kainos valgyklose ir kavinėse, bet jų atstovai sako, kad dabar išsilaikyti kur kas sunkiau nei anksčiau. Kai kuriems restoranams ir kavinėms sunkiau rasti darbuotojų, nes šių dažniausiai netenkina atlyginimai (žmonės nori ne tik dirbti, bet ir užsidirbti). Keičiasi ne tik darbuotojai, bet ir pačių maitinimo įmonių savininkai arba nuomininkai.

Anot A. Leskovo, klubas „Tonas“ taip pat veikia, lankytojų yra ir veiklos rezultatai geri. Veikia ir „Miami Wok & sushi“ Gedimino gatvėje, ir kavinukė Marijampolės autobusų stotyje.

A. Leskovas įvardijo, kam Marijampolėje priklauso daugiausia maitinimo įmonių. Tai įmonių grupė „Mantinga“, Ž. Buzo įmonės, taip pat ir jis pats, A. Leskovas, vien Marijampolėje turintis keturias įmones. Marijampolietė Vaida Radauskienė vadovauja taip pat keturioms maitinimo vietoms Sūduvos sostinėje. Būtent jos įmonė „Torino Lounge“ lapkričio pabaigoje ketina startuoti naujoje vietoje - Marijampolės savivaldybės administracijos pastate esančiose patalpose, iš kurių prieš kurį laiką išėjo A. Leskovas.

Populiarūs restoranai Marijampolėje

Restobaras „Kampas“

Pačioje Marijampolės širdyje įsikūręs restobaras „Kampas“ - tai išskirtinė vieta, kurioje dera kulinarinė įvairovė, šiuolaikiška grilio virtuvė ir jauki atmosfera. Šis pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai - tai simbolinis miesto kampas, kuriame susitinka ne tik žmonės, bet ir idėjos, kultūros bei skoniai. Tai erdvė, kviečianti sustoti, pasimėgauti ir sugrįžti.

Meniu kurtas siekiant patenkinti įvairiausius skonius - nuo tradicinių lietuviškų patiekalų iki pasaulio virtuvės įkvėptų naujovių. Čia rasite šviežiai ant grilio ruoštus patiekalus, kurie pabrėžia natūralių ingredientų skonį. Subalansuotas ir nuolat atnaujinamas meniu tinka tiek mėsos mėgėjams, tiek vegetarams, tiek skubantiems svečiams.

Restobaro interjeras - modernus, tačiau išlaikantis jaukumo pojūtį. Vasaros sezono metu svečiai kviečiami mėgautis maistu lauko terasoje, o šaltuoju laikotarpiu - jaukioje salėje su šilta, svetinga atmosfera.

Gide rašoma, kad „restobaro virtuvėje naudojami tik geriausi ingredientai, kurie, siekiant pagerinti natūralų skonį, vietoje pagardinami, marinuojami bei kepami ant atviros liepsnos.

„9 metrai skonio“

„9 metrai skonio“ - kruopščiai kurtas šeimos verslas. Viskas prasidėjo nuo paprasto pašto sunkvežimio, virtusio profesionalia 9 metrų ilgio virtuve ant ratų, kiekvieną dieną marijampoliečiams gaminusia neapolietiškas picas, pastas bei burgerius. Dabar naujame gastrobare siūlomas maistas, pritaikytas šeimos poreikiams.

„Picos baras“

„Picos baras“ - tai picerija, savo inovatyvia koncepcija garsėjanti ne tik Marijampolėje, bet ir visoje Lietuvoje. Išskirtinis restoranėlis orientuojasi į savo sveikata besirūpinančius klientus, todėl picos kepamos tik iš rinktinių miltų, taip pat pirmenybė teikiama lietuviškiems, mažuose ūkiuose pagamintiems ar užaugintiems produktams. Norite gaminių be glitimo? Iš spelta miltų? Norite picos su uogomis, varške ar skilandžiu? prisitaiko prie jų poreikių ir norų.

Kitos maitinimo įstaigos

Taip pat gidas pateikia informaciją apie dėmesio vertas vieteles, kur galima skaniai pavalgyti: „Namų restoranas“, svečius priimantis svetingai tarsi į savo namus, o restorano savininką galite sutikti virtuvės šefo amplua, besisukiojantį tarp staliukų bei gaminantį kokteilį ar kavą.

Vaida sakė, kad kol kas jos vadovaujamose kavinėse maistas yra pigiausias. „Tablein gido“ (Lietuvos restoranų vadovo) apžvalgoje apie išskirtinius restoranus Marijampolėje rašoma, kad „nuo išpuoselėtų skonių, kurių geografija siekia tolimiausius pasaulio kraštus, iki savo inovatyvia koncepcija išgarsėjusios picos; nuo stilingų erdvių, iki jaukius namus menančių gurmaniško susitikimo vietų - Marijampolės restoranų scena gali nustebinti net pačius išrankiausius“.

Išvados

Marijampolė siūlo įvairių restoranų ir kavinių, tinkančių kiekvienam skoniui ir poreikiams. Nesvarbu, ar ieškote tradicinių lietuviškų patiekalų, ar pasaulio virtuvių įkvėptų naujovių, Marijampolėje rasite puikią vietą dienos pietums.