Ryžiai su vištiena grietinėlėje
Šis patiekalas labai sotus ir skanus. Jis gali būti saugiai paruoštas ant šventinio stalo. Vištiena su ryžiais geriausia patiekti karštus. Prie jų drąsiai galite paruošti daržovių salotas. Šiam patiekalui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Ryžiai gali būti apvalūs arba ilgagrūdžiai. Grietinėlę geriau naudoti riebesnę.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
Rytietiškai kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištieną supjaustome kubeliais, apibarstome druska, pipirais ir sojos padažu. Paliekame marinuotis bent pusvalandį.
Susipjaustome daržoves - papriką mažais kubeliais, pievagrybius riekelėmis arba kubeliais, morką - mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapojame.
Pasiruošiame padažą - sumaišome visus ingredientus.Verdame ryžius pagal instrukciją ant pakelio. Neperverdame! Aš verdu apie 12 minučių.Kol verda ryžiai, keptuvėje ant šiek tiek aliejaus iškepame vištieną ir atidedame. Tuomet iškepame kiaušinius – įkaitintoje keptuvėje ant trupučio aliejaus nuolat maišydami, kad išeitų smulkūs gabalėliai. Atidedame juos šalia vištienos. Į keptuvę su šiek tiek aliejaus beriame daržoves bei česnaką ir trumpai kelias minutes apkepiname maišydami. Prie daržovių beriame vištieną su kiaušiniais ir išvirusius ryžius. Kelias minutes apkepame viską maišydami. Utpilame padažu, išmaišome.
Paruoštus ryžius iškart dedame į dubenėlius. Jei norisi, ant kiekvienos porcijos galima išspausti citrinos sulčių ir pabarstyti sezamo sėklomis.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.
- Privatumo politika
- Prekių ir pinigų grąžinimo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- Slapukų politika (EU)
Nerodyti
Tvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.
Funciniai Funciniai Visada aktyvusTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistiniai StatistiniaiTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketingo MarketingoTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.

Ryžiai su kiaušiniu
Ryžius išvirti pasūdytam vandenyje, atšaldyti iš karto, nuplaunant šaltu vandeniu, kad būtų birūs, nesulipę ir šalti.
Į keptuvę – porą šaukštų aliejaus (pageidautina ne alyvuogių).
Kiaušinius išplakti su pora šaukštų sezamo aliejaus.
Reklama41011Žirnelius šiek tiek apvirti (na, bent jau tiek, kad atšiltų).
Ryžius pakepinti ant aliejaus su žirneliais ir kukurūzais, tada pilti kiaušinius ir maišyti…
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiVI parašė:Paprasta ir aisku, pabandziau – pavyko 🙂Indre parašė:kinieciuose situ ryziu su kiasiniais pirmakart paragavau…ir buvo labai skanu, uzsinorejau pati pagamint. bet cia ziuriu truputi kitoks receptas. anie buvo be zirneliu su kukuruzais, o su poru lygtai…man daug skaniau su poru ir siaip daugkam nepriima skrandis tu saldytu zirneliu. na bet esme ka norejau parasyt, tai, kad Beata pamirso paminet kokius prieskonius det. taigi cia ir yra svarbiausia dalis. manau druskos tikrai neuzteks, kazko dar ten buna ideta, nes toks idomesnis stiprus skonis….gal kasnors zinot ko?
asta parašė:labai skanu ir labai lengva pagaminti. Aciu BEATA.Ieva parašė:Kinieciai visur deda sojos padazo, bei „Worcestershire sauce”, kuri turbut labai sunku rasti Lietuvoje (gyvenu ne Lietuvoje, tad nezinau). Prie sito patiekalo dar virtos vistienos idedu i keptuve pakepinti, dar skaniau. 🙂
vilma parašė:Aš virdama ryžius panaudojau : ryžių acto šlakeli ir ryžių prieskonių, žirnelių nedėjau idėjau daugiau kukurūzų:)
Gavosi neblogai :)))
Rašyti komentarą
Ruošiame vištieną:
Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais. Pasūdom truputi.
Nedideliame indelyje sumaišome 3 šaukštus krakmolo ir 4 šaukštus vandens.
Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
Reklama41011Vištienos gabalėlius pamirkome krakmole (galima dar ir apvolioti sausame krakmole) ir kepame aliejuje. Kepimo trukmė priklauso nuo gabalėlio dydžio, apie 3–5 minutes. Atkreipkite dėmesį, kad krakmolas kepdamas netampa auksinės spalvos kaip miltai.
Kuomet iškepa visi gabalėliai, pasiruošiame padažą. Sumaišome šaukštą krakmolo ir šaukštą vandens. Didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, pilame pomidorų padažą, suberiame cukrų. Gerai išmaišome ir maišydami pilame ištirpintą krakmolą su vandeniu, pagardiname ryžiu actu. Pagal skonį galite dėti daugiau cukraus, acto ar įberti druskos.
Į padažą suberiame vištienos gabalėlius ir išmaišome , kad jie visi pasidengtų padažu.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiViktorija parašė:Tobula ši laida, turbūt dėl to, kad dievinu Kinišką virtuvę. Ir pati laida tiesiog spinduliuoja šiluma!
Beata tu nuostabi, tavo laidos ir receptai patys geriausi!
Gaminau ir aš šiandien 🙂 Viskas kaip ir pavyko, tačiau vištiena nesigavo traški, kažin ką ne taip dariau?
Egle parašė:Gaminau ir aš šiandien 🙂 Viskas kaip ir pavyko, tačiau vištiena nesigavo traški, kažin ką ne taip dariau?
Živilė parašė:Išbandyta šiandien pasibaigus laidai 🙂 labai skanu… tik proporcijų nežinojau, tai padažas pavyko iš antro karto 🙂
Monika parašė:Labai skanu:) Isbandziau:)Monika parašė:Labai skanu:) Isbandziau:)Asta parašė:Pabandžiau, deja nors dėjau visko tiek kiek nurodyta ir kaip rodė laidoje padažas man nesigavo.. gavosi košė, o ne padažas.. 🙁