pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keptuvėje Kepti Sumuštiniai Su Sūriu: Receptai Ir Idėjos

Ar kada nors pagalvojote, kad paprastas sumuštinis gali tapti tikru kulinariniu šedevru? Šiame straipsnyje rasite ne tik receptų, bet ir idėjų, kaip paįvairinti savo kasdienį meniu gardžiais keptais sumuštiniais su sūriu.

Klasikiniai Kepti Sumuštiniai Su Sūriu

Pradėkime nuo klasikos - keptų sumuštinių su sūriu. Tai itin paprastas, elementarus ir tuo pačiu be galo skanus užkandis. Tokį patiekalą sugebės paruošti net pradinukas, o ingredientų prireiks visai nedaug.

Ingredientai:

  • 0,5 supjaustyto batono
  • 225 g mėgstamo fermentinio sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 žiupsniai juodųjų pipirų
  • Druska
  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimo Eiga:

  1. Nulupame svogūną, susmulkiname.
  2. Kiaušinius išplakame su pipirais.
  3. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su kiaušinių plakiniu, įmaišome svogūną.
  4. Batono riekeles perpjauname perpus. Ant kiekvienos batono riekelės užtepame šiek tiek sūrio mišinio, išlyginame paviršių.
  5. Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Dedame sumuštinius į keptuvę pirmiausia sūrio puse, kepiname, kol gražiai parunda, tada apverčiame ir apskrudiname kitą pusę.
  6. Iškepusius sumuštinius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Valgome karštus arba šaltus.

Šį kartą galite gaminti su savo labai mėgstama saliami dešra ir gausite tiesiog idealius pusryčius. Labai patiko kepti šiuos karštus sumuštinius keptuvėje. Buvo nerealiai skanu. Gaminsiu šitaip ateityje. Karštus sumuštinius man itin smagu gaminti savaitgalio pusryčiams, kai niekur nereikia skubėti ir šitaip galiu palepinti savo šeimą.

Karšti Sumuštiniai "Croque Madame"

Jei jau sugundė karštų sumuštinių idėja, siūlau pasilepinti šiek tiek „pagerintais“ karštais sumuštiniais - „Croque Madame“. Tai prancūziškų bistro klasika, nerasite Paryžiuje užeigėlės, kurioje tokie sumuštiniai nebus įtraukti į meniu. Tai mėgstamiausias studentų ir jaunimo patiekalas, nes už pačią patraukliausią kainą jie gauna sotų pietų patiekalą su ypač traškia duona, sultingu kumpiu, tąsiu sūriu, ir turtingu bešamelio padažu, pagardintu grūdėtomis garstyčiomis. Ant viršaus privalomai turi spinduliuoti keptas kiaušinis (beje, jei kiaušinio nedėsite, bus jau kitas patiekalas - „Croque Monsieur“). Gaudos sūris čia tiesiog nepamainomas, nes jo karštyje tiprstanti tekstūra ir ryškus skonis pakylės šį studentišką maistą į elegantišką pietų ar savaitgalio vėlyvųjų pusryčių puotą.

Ingredientai:

  • Sumuštinių duona
  • Kumpis
  • Gaudos sūris
  • Sviestas
  • Miltai
  • Pienas
  • Grūdėtos garstyčios
  • Dižono (Dijon) garstyčios
  • Kiaušiniai
  • Žalumynai
  • Daržovės ar žalios salotos

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 185 C laipsnių temperatūros.
  2. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode. Sumuštinių duonos riekeles išdėliokite ant grotelių, įstatytų į kepimo skardą. Teptuku patepkite visas keturias riekeles tirpintu sviestu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 6-8 minutes, arba kol duona taps traški ir šiek tiek paskrus.
  3. Pasigaminkite bešamelio padažą: į likusį sviestą suberkite miltus ir kaitindami intensyviai maišykite apie minutę, kad gautumėte vientisą pastą. Pamažu dalimis pilkite pieną ir visąlaik maišykite, kaitindami ant vidutinės ugnies, kad padažas būtų purus, neliktų neištirpusių tešlos gabalėlių. Taip supilkite visą pieną, turėtumėte gauti labai tirštą baltos spalvos padažą. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grūdėtas garstyčias ir saujelę (apie 40 g) tarkuoto sūrio.
  4. Išimkite apkepintas riekeles iš orkaitės. Dvi riekeles apverskite kita puse, ir ant šios, neapskrudusios pusės, užtepkite Dižono (Dijon) garstyčių, padengdami visą riekelės plotą. Ant viršaus dėkite kumpį ir likusį sūrį. Užvožkite kita duonos riekele, apskrudinta puse į viršų, švelniai paspauskite, kad abi duonos riekelės suliptų. Pašaukite vėl į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys - apie 5-7 minutes.
  5. Ištraukite skardą iš orkaitės ir patepkite bešamelio padažu visą viršutinės riekelės paviršių (negailėkite padažo, čia bus daug skonio ir labai sultinga) bei paskutinį kartą pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol padažas ims burbuliuoti, viršus gražiai apskrus.
  6. Kol sumuštiniai kepa (paskutinėje stadijoje, kai jau kepa su bešamelio padažu), įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus (arba sviesto) ir iškepkite kiaušinius (jų neapversdami).
  7. Iškepusius sumuštinius sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po keptą kiaušinį, pabarstykite žalumynais ir patiekite su daržovėmis ar žaliomis salotomis.

Karšti Sumuštiniai Su Sūriu Ir Daržovėmis

Norintiems daugiau vitaminų, siūlome išbandyti karštus sumuštinius su sūriu ir daržovėmis. Šis receptas ne tik skanus, bet ir sveikas.

Ingredientai (4 porcijos):

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 mažas, plonai supjaustytas raudonasis svogūnas
  • 100 g išilgai perpjautų brokolių (patrumpinkite stiebelių galus)
  • ½ šaukštelio BUGA’s Maltos Aitriosios Paprikos arba druskos
  • 100 g tarkuoto sūrio (čederio, mazdamerio ar kt.)
  • 2 šaukštai kambario temperatūros sviesto
  • 4 didelės ir storos riekės pilno grūdo duonos arba duonos su raugu

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite supjaustytą raudonąjį svogūną ir pakepinkite 3-4 minutes vis pamaišydami. Svogūnai turėtų būti minkšti ir šiek tiek karamelizuotis.
  2. Sudėkite supjaustytus brokolius ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 3-4 minutes arba kol suminkštės. Sudėkite BUGA‘s Maltą aitriąją papriką ir išmaišykite. Mišinį sudėkite į atsparų karščiui indą ir atidėkite į šalį. Išvalykite ir nusausinkite keptuvę.
  3. Kiekvieną riekę tolygiai patepkite sviestu. Ant apatinės riekės uždėkite sūrį, ant viršaus - daržovių mišinį ir pabaigai dar saujelę sūrio. Uždėkite viršutinę riekę.
  4. Dar kartą įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kepkite sumuštinius kol abi pusės gražiai apskrus.
  5. Beliko perpjauti sumuštinius per pusę ir patiekti kartu su Jūsų mėgstamiausiu BUGA’s padažu!

Kūrybiškumas Ruošiant Sumuštinius

Beje, ruošiant sumuštinius mokyklai nepamirškite ir kurybiškumo. Mamos raštelis su šmaikščiu linkėjimu, įvairūs sumuštinių puošimo aksesuarai, įdomiau išpjaustytas ar kitaip pateiktas sumuštinis ne tik pralinksmins mokyklinukus, bet ir padės lengviau įveikti dėžučių turinį. Na, kad ir nuotraukoje pateikta mano idėja: dešrainių bandele pakeista sumuštinių duoną su įsmeigtu mediniu pagaliuku buvo laba gerai įvertinta mano pirmoko, kuris yra vienas tų vaikų, kuris dažnai neturi noro ir laiko valgyti.

10 Idėjų Keptiems Sumuštiniams

  • Sūris su obuoliais - netikėtas, bet labai skanus derinys. Paruošimas: Užtepkite sviestą ant duonos riekelių, dėkite sūrio ir obuolių.
  • Paruošimas: Ant duonos užtepkite riešutų sviesto, dėkite pjaustytą bananą ir, jei norisi, šiek tiek medaus.

Karšti Sumuštiniai Su Sūriu Ir Svogūnais

Ingredientai:

  • 6 arb. š.

Gaminimo Eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
  2. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus.
  3. Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys.
  5. Sumuštinius patiekite sumuštinius iš karto, šiltus.

Paprastumas Yra Raktas Į Sėkmę

Dar vienas patiekalas, šimtu procentų pateisinantis tą puikiai visiems žinomą tiesą: kartais patys paprasčiausi dalykas yra patys geriausi, patys skaniausi.