pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs Kiaulienos Nugarinės Receptai su „Lidl“ Produktais

Atėjus savaitgaliui taip ir norisi visus artimuosius sukviesti prie vieno stalo ir neskubant mėgautis gardžiu, naminiu maistu. Kai pirkinių krepšelis jau pilnas kokybiškų ir nebrangių produktų, „Lidl“ ekspertai šį savaitgalį kviečia pasigaminti pietus, kurie kvepia namais, jaukumu ir šiluma.

Kokybiškais ir piniginei draugiškais maisto produktais, kaip visuomet, pasirūpins prekybos tinklas „Lidl“. Šio „Superšeštadienio“ metu pirkėjus tikrai nustebins puiki kiaulienos kaina. Tad visą savaitgalį bus lengva mėgautis mėsiškais patiekalais: nuo maltinių iki troškinių.

Kreminis Kiaulienos Troškinys su Grybais

Savaitgalio valgiaraštyje - kreminis kiaulienos troškinys su grybais. Kokybiška, minkšta mėsa, grietinėlės ir grybų padažas bei aksominė bulvių košė. Kas gali būti skaniau?

Ingredientai:

  • Kiaulienos mentė
  • Alyvuogių aliejus
  • Šoninė
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Vištienos sultinys
  • Bulvės
  • Sviestas
  • Pienas
  • Grietinė

Gaminimo Eiga:

  1. Pirmiausia gerai nuplaukite ir popieriniais rankšluostėliais nusausinkite kiaulienos mentę.
  2. Tai padarę, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais.
  3. Tuomet gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  4. Kiaulienos gabaliukus gerai apkepkite aliejuje.
  5. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą šoninę ir kepkite tol, kol ji taps traški.
  6. Baigę kepti šoninę, į keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką.
  7. Pakepintą kiaulieną grąžinkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais.
  8. Supilkite vištienos sultinį.
  9. Viską troškinkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą, kol kiauliena suminkštės.
  10. Kol mėsa troškinasi, paruoškite bulvių košę.
  11. Puode išvirkite nuluptas bulves, tuomet nupilkite vandenį.
  12. Kitame puode ištirpinkite sviestą ir pašildykite pieną.
  13. Šį skystį supilkite į bulvių masę ir gerai išmaišykite, kol viskas įgaus kreminę konsistenciją.
  14. Galiausiai, įdėkite grietinės ir vėl viską gerai išmaišykite.
  15. Kai kreminis troškinys paruoštas, dėkite jį į lėkštes, ir negailėkite gardžios bulvių košės.

Šventinis Kiaulienos Kepsnys su Medaus Glazūra ir Spanguolių Padažu

Didžiųjų švenčių stalas neįsivaizduojamas be pagrindinio patiekalo - puošnaus, nekasdienio, ypatingai gardaus! Toks yra ir šis kiaulienos kepsnys. Patiekalas paruošiamas labai paprastai, bet tikrai sukurs aukščiausių balų vertą įspūdį. Sultingą orkaitėje keptą kiaulienos nugarinę aptepkite medaus glazūra ir patiekite su saldžiarūgščiu spanguolių padažu. Tai - šventiškas skonių derinys. Papildykite jį mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, orkaitėje keptomis bulvėmis ar šviežių daržovių salotomis.

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
  • Medus
  • Spanguolės
  • Prieskoniai (česnakai, žolelės, paprikos, druska, pipirai)
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo Eiga:

  1. Paruoškite spanguolių padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į puodą. Kaitinkite virš didelės ugnies, kol užvirs ir cukrus ištirps. Ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite, kartais pamaišydami, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės. Atvėsinkite.
  2. Iškepkite kepsnį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
  3. Kiaulienos išpjovą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  4. Visus prieskonius (česnakus, žoleles, paprikas, druską ir pipirus) sumaišykite.
  5. Prieskonių mišiniu ištrinkite išpjovą iš visų pusių.
  6. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite prieskoniais ištrintą kepsnį ir apkepkite po porą minučių iš visų pusių virš didelės ugnies, kol išpjova apskrus. Nereikia, kad išpjova iškeptų - reikia tik apskrudinti jos paviršių, kad toliau kepama išpjova išliktų sultinga.
  7. Apkeptą išpjovą perkelkite į kepimo indą.
  8. Į tą pačią keptuvę dėkite visus glazūrai skirtus ingredientus. Pašildykite, kol susijungs į vientisą masę. Supilkite padažą į kepimo indą ant apkeptos išpjovos.
  9. Dėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35-40 minučių, kol vidinė išpjovos temperatūra pasieks 68 °C.
  10. Išimkite iš orkaitės, perkelkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite pailsėti 5-10 minučių. Nepraleiskite šio žingsnio - jis užtikrins, kad išpjova būtų minkšta, sultinga.
  11. Kepimo inde likusį padažą supilkite atgal į keptuvę. Kaitinkite virš didelės ugnies apie 3-4 minutes, kol dalis skysčio nugaruos ir gausite tirštą medaus glazūrą.
  12. Glazūruokite ir patiekite. Pailsėjusį kiaulienos kepsnį išvyniokite iš folijos. Apliekite medaus glazūra ir supjaustykite riekelėmis.

Šventinės Vakarienės Repeticija: Džiovintomis Slyvomis Įdaryta Kiaulienos Nugarinė

Artėjant šventėms neretą užklumpa nerimas, ar pavyks pagaminti tokį patiekalą, kuris bus tobulo skonio, o juo mėgausis kiekvienas. Nenorintiems raudonuoti prieš šeimą ir artimuosius, „Lidl“ ekspertai siūlo surepetuoti šventinę vakarienę ir išsikepti gardžią kiaulienos nugarinę, įdarytą džiovintomis slyvomis.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 200 g „Alesto“ džiovintų slyvų
  • Pusės citrinos sulčių
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. džiovintų žolelių mišinio
  • 1 v. š. medaus
  • 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a. š. druskos

Gaminimo Eiga:

  1. Kiaulienos nugarinę nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Taip pat nuplaukite džiovintas slyvas, o po to jas nuplikykite verdančiu vandeniu.
  3. Ilgu peiliu per visą mėsos gabalo ilgį padarykite įpjovą.
  4. Slyvas po vieną įspauskite į paruoštą mėsoje įpjovą. Slyvų dėkite tiek, kiek telpa.
  5. Šviežiai spaustose citrinų sultyse ištirpinkite medų.
  6. Po to suberkite visus prieskonius, įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
  7. Gautu marinatu apliekite mėsą, įtrinkite jį rankomis.
  8. Mėsą palikte 2-3 valandoms, kad marinatas įsigertų.
  9. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių - jo turėtų užtekti tiek, kad galėtumėte mėsą uždengti ir iš viršaus.
  10. Ant kepimo popieriaus dėkite mėsą, užpilkite marinato, jeigu liko.
  11. Į kepimo formą ant kepimo popieriaus supilkite stiklinę vandens.
  12. Mėsą apdenkite kepimo popieriumi ir įdėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
  13. Praėjus šiam laikui, mėsą ištraukite ir atidenkite kepimo popierių bei kepkite dar 15 minučių, kad mėsa gražiai apskrustų.
  14. Iškepusiai mėsai leiskite „pailsėti“, ir tuomet supjaustykite.
  15. Patiekti galite su keptomis bulvėmis ar kitu garnyru.

Saldžiarūgštė Kiauliena

Kad gardžių pietų idėjos ateitų lengviau, „Lidl“ siūlo išbandyti saldžiarūgštės kiaulienos receptą - sotų, spalvingą ir nepaprastai gardų patiekalą, kuris tikrai taps jūsų virtuvės favoritu. Azijos skonių įkvėptas derinys nustebins subtiliu saldumo ir rūgštumo duetu, o ryškios daržovių spalvos pavers lėkštę tikra švente akims.

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 raudonosios ir 1 geltonosios paprikos
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • Poros česnako skiltelių
  • 2 v. š. pomidorų padažo „Kania“
  • 2 v. š. sojos padažo „Kania“
  • 1 v. š. ryžių acto
  • 2 a. š. rudojo cukraus
  • 2-3 v. š. krakmolo
  • 2 v. š. aliejaus
  • 1 a. š. tarkuoto imbiero
  • Druskos, pipirų ir žalumynų pagal skonį

Gaminimo Eiga:

  1. Pradėkime nuo mėsos paruošimo. Supjaustykite ją mažais gabaliukais. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais, tada lengvai apvoliokite krakmole - tai kepimo metu suteiks jai traškią plutelę.
  2. Pasiruoškite daržoves: paprikas ir morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūną - plonais pusžiedžiais. Nebijokite eksperimentuoti su skoniais, įdėdami papildomų, savo mėgstamų daržovių.
  3. Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kiaulienos gabalėlius apkepkite iki auksinės spalvos. Baigę kepti, išimkite ir palikite atvėsti.
  4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte mėsą, jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus. Tuomet įdėkite tarkuotą imbierą ir smulkintus česnakus. Kepkite juos trumpai, apie 30 sekundžių, kad jie išskirtų savo aromatą, bet nesudegtų.
  5. Ten pat suberkite svogūnus, paprikas ir morkas. Kepkite apie 5 minutes, kad daržovės suminkštėtų, bet neprarastų traškumo.
  6. Įmaišykite pomidorų ir sojos padažus, cukrų, actą ir šiek tiek likusio krakmolo. Netrukus padažas ims tirštėti ir skleisti saldžiarūgštį aromatą, kuris užpildys jūsų virtuvę.
  7. Dabar į keptuvę sudėkite apkepintą kiaulieną ir troškinkite apie 5-7 minutes, kol visi skoniai susijungs.
  8. Baigę gaminti, nepamirškite mėsos papuošti žalumynais - jie suteiks gaivumo. Patiekalą galite patiekti su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Specialūs „Lidl“ Pasiūlymai

Kad tokias skonių atostogas namuose pavyktų susiorganizuoti kuo lengviau, į pagalbą atskuba prekybos tinklas „Lidl“. Šį „Superšeštadienį“ jūsų laukia ypatingi pasiūlymai, kurie padės pasiruošti gardžius savaitgalio pietus neišleidžiant daug.

Pagrindinė saldžiarūgščio patiekalo sudedamoji dalis - kiaulienos sprandinė - šį šeštadienį kainuos ypač pigiai. Puiki galimybė paruošti ne tik skanų, bet ir piniginei draugišką patiekalą visai šeimai!

Produktas Kaina
Kiaulienos sprandinė (1 kg) 3,79 Eur (su "Lidl Plus" - 3,49 Eur)