pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanių Traskių Vištienos Kepnelių Receptas

Ingredientai

Apvoliojimui:

  • malti džiūvėsėliai: 100 gramų

1. Pirmiausia vištienos filė supjaustome maždaug vieno-dviejų kąsnio dydžio gabalėliais.

2. Tada pabarstome druska, juodaisiais pipirais ir aitriąja paprika. Gerai išmaišome.

3. Tuomet dubenėlyje išplakame kiaušinį su kefyru.

4. Į kefyrą sudedame vištienos gabaliukus, gerai permaišome.

5. Paliekame vištieną mažiausiai 2 valandas pasimarinuoti.

6. Po to, jau į pasimarinavusią vištieną, beriame miltus ir gerai išmaišome, kad visas kefyro marinatas pavirstų tešla.

7. Tada į atskirą lėkštę susiberiame džiūvėsėlius (tokią, kad būtų patogu vištienos gabaliukus apvolioti).

8. Keptuvėje įkaitiname aliejaus iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros.

9. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti į keptuvę.

10. Kepame iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!

Kefyre marinuoti vištienos kepsniai

Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių – vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu.

Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.

Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro.

Reklama41011

Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje.

Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.

Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiLina parašė:Labai skanūs kepsneliai! Mėsytė minkštutėlė ir nesausa.Lina parašė:O jei tą patį viską kept ne keptuvėje ar orkaitėje – išeitų taip pat skaniai?Rita parašė:Atrodo labai skaniai. Gal galite parašyti salotų receptą?Brigita parašė:

Sveiki, jei kepti orkaiteje, tai kokioje temperaturoje, kiek laiko ir ant kokios programos? Ar reiketu apversti ir nepagaileti aliejaus?

Elena parašė:Puikūs kepsneliai, visad pamalonina gomurį 🙂
Rašyti komentarą

Traskus vistienos kepsneliai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “traskus vistienos kepsneliai” rasta receptų 1000Traškūs vištienos kepsneliai su padažuTraškūs vištienos kepsniai su pomidorų ir mocarelos salotomis

Traškūs vištienos kepsneliai – ne tik vaikams

Kai mano dukra buvo maža, kaip ir dažnas vaikas ji buvo labai išranki maistui. O tas išrankumas pasireikšdavo tuo, kad jai galėjo egzistuoti vos keli patiekalai. Patys mėgiamiausi buvo virti kiaušiniai, pieniškos dešrelės, blyneliai su varške ir virtinukai. Mažus vaikus auginantiems tėvams visuomet yra gana nemažas iššūkis, kai reikia suderinti mažųjų ribotą apetitą su noru patiems valgyti ką nors skanesnio nei pieniškos dešrelės:) Gaminti kiekvienam šeimos nariui atskirus patiekalus taip pat ne visada išeitis – tam reikia daug laiko ir kantrybės…

Kaip ir daugelis, mes su dukra „švenčių proga” kartais traukdavom į McDonalds, kur ji visuomet rinkdavosi mcNuggets – traškius vištienos kepsnelius. Tie vištienos kepsneliai man atrodydavo tarsi „mažiausias blogis”, kokį gali pasiūlyti McDonald:) Bet jei labai atvirai, man jie taip pat būdavo visai skanūs:)) Gal todėl, kad mano pačios skonis prieš 20 metų nebuvo labai išlavintas, o gal dėl to, kad ir pati dar buvau gana vaikiško amžiaus, tad McDonalds ir man buvo visai nebloga vieta užsukti užkąsti… 🙂

Iškeptus kepsnelius, jei jų nesuvalgysite tą pačią dieną, pašildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 180C, apie 10 minučių. Jie vėl įgaus traškesį, kuris pernakt tikrai neišsilaikys… O skaniausi, beje, kepsneliai su saldžiu čili džemu!!

Skanių jums šeimyninių vakarienių:)

clock clock icon

cutlery cutlery icon

folder folder icon

instagram instagram icon

pinterest pinterest icon

print print icon

squares squares icon

heart heart icon

heart solid heart solid icon