Šiandien siūlau jums pasigaminti labai skanų cukinijų patiekalą, nuo kurio net vaikai negalėjo atsiplėšti! Šis cukinijų patiekalas gali tapti ne tik puikia vakariene, bet ir tikra šventinio stalo puošmena. Patiekalas gaunasi gražus, sultingas ir labai skanus. Cukinijos yra sveika ir maistinga daržovė. Cukinijų patiekalai idealiai tinka visai šeimai. Kaip matote, produktų mums reikės labai nedaug.
Cukinijų apkepas su faršu
Skanus, sotus patiekalas pietums ar vakarienei visai šeimai!
Ingredientai:
- Cukinijos 1-2 vnt
- Malta mėsa - 350 g
- Pomidorai - 2-3 vnt
- Svogūnai - 1 vnt
- Sūris - 100 g
- Druska ir prieskoniai pagal skonį
Paruošimas:
- Cukinijas sutarkuokite stambia tarka.
- Kai cukinijos šiek tiek pastovės, duos sulčių, reikia išspausti sulčių perteklių iš cukinijų masės.
- Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrus.
- Tuomet kartu pakepinkite faršą apie 10-15 minučių.
- Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
- Sutarkuokite kietąjį sūrį.
- Nulupkite česnaką ir sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite.
- Kiaušinius įmuškite į gilų dubenį, įpilkite grietinės, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį ir gerai išplakite šluotele.
- Du trečdalius sutarkuotos cukinijos sudėkite į riebalais išteptą formą.
- Ant viršaus uždėkite visą maltą mėsą su svogūnais ir česnakais.
- Pomidorų griežinėlius išdėliokite ant faršo.
- Toliau likusias cukinijas, pabarstykite tarkuotu sūriu ir užpilkite kiaušinių-grietinės mišiniu.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Cukinijų maltiniai su faršu
Šie maltiniai puikiai tiks su padažu ir lengvomis salotomis.
Ingredientai:
- Cukinijos: 1.00 vnt
- Kalakutiena
- Kiaušinis
- Kuminai: 1.00 arbat. š.
- Druska: 1.50 arbat. š.
- Žalumynai
- Prieskoniai pagal skonį
Padažui:
- Jogurtas
- Česnakas
- Žalumynai
Paruošimas:
- Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
- Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos - tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi - jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.
- Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje - tai užtruks dar apie 15-18 min.
- Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.
Faršu įdarytos cukinijos
Gardus ir sotus patiekalas, kurį lengva pagaminti.
Paruošimas:
- Perpjaukite cukinijas per pusę, išskobkite jų vidurį, tačiau palikite apie 1 cm kraštus.
- Išskobtus cukinijos gabaliukus suberkite į įkaitintą keptuvę, pabarstykite žiupsneliu druskos, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
- Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir jį taip pat suberkite į keptuvę.
- Kepkite kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir išmaišykite.
- Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir tarkuotą kietąjį sūrį.
- Mėsą sumaišykite su troškintomis daržovėmis, įberkite druskos ir žolelių.
- Įdarykite cukinijas ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės.