Šokoladas ir vyšnios - tobulas derinys, o šis pyragas - puikus desertas. Šokoladas, romas ir vyšnios yra tie ingredientai, kuriuos suderinus pyragas tiesiog privalo pavykti. Pyragas išliks šokoladinis ir saldus, bet vyšnios suteiks šiek tiek rūgštumo ir pagyvins saldumo skonį. Greitai ir lengvai pagaminamas pyragas, kuriame labai daug šokolado, daug vyšnių, daug skonio, puikiai tiks jaukiam vakarui namuose prie puodelio arbatos, kakavos ir jaukaus pokalbio. Drėgnas, sunkus - subalansuotas šaltajam sezonui.
Šokoladinis sūrio pyragas su vyšniomis
Pagal šį receptą, kuriame varškė draugauja su maskarpone ir šokoladu, sukursite traškų, bet tuo pačiu metu ir nuodėmingai sultingą šedevrą. Nelaukite sekmadienio pietų, gimtadienio ar kitos progos, pasimėgaukite skanėstu šiandien.
Ingredientai:
- 1 pakelis GAIDELIO sausainių „Šokoladas“
- 80 g sviesto
- 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
- 150 ml grietinėlės
- 40-60 g PERGALĖ juodojo šokolado
- 2-3 šaukštų maskarponės sūrio
- 200 g DOBILAS ekologiškos varškės 9 % rieb.
- ½ citrinos
- 5 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo
- 200 g šaldytų vyšnių
- 2 lazdelių KOTANYI cinamono lazdelių
- 4-5 KOTANYI gvazdikėlių
- 30 ml romo
- 1 šaukšto želatinos
- 50 ml vandens
Gaminimo eiga:
- GAIDELIO sausainius „Šokoladas“ sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki trupinių masės, sumaišykite su lydytu sviestu.
- Masę išklokite, formuodami pagrindą, į kepimo skardelę ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15-17 min.
- Prikaistuvyje su NESPRESSO espreso kava ir 50 ml grietinėlės išlydykite PERGALĖS juodąjį šokoladą.
- Maskarponės sūrį sumaišykite su DOBILO ekologiška varške, likusia grietinėle, citrinos žievele, ir 2 šaukštais DANSUKKER auksaspalviu sirupu ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu, įmaišykite lydytą šokoladą.
- Ant iškepusios ir atvėsusios tartaletės supilkite varškės kremą ir dėkite į šaldytuvą 3 val., kol įdaras sustings.
- Vyšnias troškinkite apie 10 min. su smulkintais KOTANYI gvazdikėliais, cinamono lazdelėmis, romu ir cukraus sirupu.
- Troškintas vyšnias sumaišykite su vandenyje brinkinta ir pašildyta želatina, išimkite cinamono lazdeles ir supilkite ant sustingusio pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą atvėsti apie 30 min ar 1 val.
Šokoladinis pyragas su vyšniomis
Ingredientai:
- 120 g sviesto
- 250 g juodojo šokolado
- 150 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 40 g kakavos
- 100 g miltų
Glajui:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 ml pieno
- 100 g džiovintų vyšnių
- 50 ml alaus
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite kvadratinę kepimo formą (20 x 20 cm).
- Ištirpinkite sviestą ir šokoladą, suberkite cukrų, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius. Miltus persijokite su kakava ir įmaišykite į sviesto ir šokolado masę. Tešlą sudėkite į formą ir kepkite 20 min.
- Džiovintas vyšnias užmerkite aluje.
- Glajui šokoladą ištirpinkite su pienu. Iškepusį pyragą subadykite peiliu, ant viršaus išdėliokite vyšnias ir pašlakstykite šokoladiniu glajumi. Leiskite glajui sustingti.
Šokoladinis vyšnių pyragas
Ingredientai:
- 80 g sviesto
- 2 stiklinių kruopščiai nusausintų vyšnių (naudojau šaldytas)
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 200 g cukraus
- arbatinio šaukštelio druskos
- 2 plytelių juodojo šokolado
- 3 kiaušinių
- stiklinės miltų
Gaminimas:
- Puodą statykite ant kaitros, sudėkite sviestą, ištirpinkite jį. Kai sviestas pradės tirpti, sudėkite sutrupintą šokoladą ir druską. Maišydami ištirpinkite, nutraukite nuo kaitros.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir cukrumi.
- Į šokolado masę įmuškite kiaušinius ir išplakite elektriniu trintuvu.
- Miltų ir šokolado mases sumaišykite.
- Kepimo indą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
- Dugną nuklokite vyšniomis (jos privalo būti sausos).
- Supilkite šokolado masę.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 40-55 min. Tai labai priklauso nuo orkaitės. Tikrinkite mediniu pagaliuku, jei ištraukus bus sausas, vadinasi, pyragas iškepęs.
- Atvėsinkite, palikite 3 valandas vėsioje vietoje.
Kiti receptai
Taip pat galite išbandyti šiuos receptus:
- Šokoladinis avižinių dribsnių pyragas su kakava - tai nepaprastai skanus, drėgnas ir sotus desertas, kuris puikiai tinka tiek prie rytinio kavos puodelio.
- Drėgnas obuolių pyragas su pienu, aliejumi ir kepimo milteliais - tai paprastas ir greitai paruošiamas desertas, pasižymintis nepaprastu minkštumu ir sultingumu.
- Kefyro pyragas su obuoliais - tai minkštas ir drėgnas desertas, kuris sujungia natūralų obuolių saldumą ir švelnią kefyro rūgštelę. Kefyras suteikia pyragui ypatingo purumo ir lengvumo, o obuoliai prideda sultingumo ir gaivaus skonio.
- Aguonų ir obuolių pyragas - tai išskirtinis desertas, kuriame susipina subtilus aguonų traškumas ir sultingų obuolių gaivumas. Šis pyragas pasižymi minkšta ir puria tešla, į kurią įmaišytos aguonos prideda malonų riešutų skonį bei lengvą traškumą.
Skanaus!