1. Pirmiausia vištiena sukapokite arba supjaustykite labai nedideliais kubeliais.
3. Palikite šaldytuve bent jau 60 minučių, kad pasimarinuotų. Aš pati labai dažnai viską susiruošiu ryte, o kepu vakare, būna puikiai susimarinavę.
4. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite su vištiena, kartu su susmulkintais krapais ir krakmolu.
5. Jeigu gamindami naudosite grybus, juos reikia pakepinti prieš maišant į mėsą.
6. Kepkite ant nedidelės kaitros, iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)
Vistienos kepsneliai su majonezu ir krakmolu
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
Tzatziki padažui:
- Vištieną susmulkiname labai mažais gabalėliais ir perkeliame į dubenį.
- Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome migdolų miltus, mocarelą, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus bazilikus su krapais, šiek tiek druskos bei pipirų, ir gerai išmaišome. Viską įmaišome į vištieną.
- Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir su šaukštu formuojame kepsnelius. Kepame vidutinio stiprumo temperatūroje apie 6-8 minutes iš abiejų pusių. Aukštoje temperatūroje nerekomenduoju kepti, nes kepsneliai gali greitai apdegti, ir vidus neiškeps.
- Padažui sutarkuojame agurką ir tarkius nusunkiame. Į agurkus sudedame jogurtą, įpilame alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus krapus, šiek tiek druskos, pipirų, ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve atvėsti.
Prie šių kepsnelių labai derėjo tzatziki padažas, valgėm su lengvom daržovių salotom. Majonezo net nepasigedau!
Patiekalui naudojau ”Skonio ženklo” vištieną iš Lidl Lietuva. Ši vištiena jau ilgas laikas mano mėgstamiausia, pakuotė nemeluoja- ji tikrai šviežia ir niekada neteko nusipirkti su nemaloniu kvapu. Na o dar minkštesniam rezultatui pasiekti galite naudoti ir vištienos šlaunelių mėsą. Ji šiek tiek riebesnė, bet bus minkštesnė.
Turiu dar vieną gerą vištienos kotletukų receptą, kurį galite rasti čia. Siūlau išmėginti abu, nes skoniai skirtingi, bet abu receptai puikūs.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Aušra
Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 porcijos (15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.½ vištos krūtinėlės (250 g)
½ svogūno
ryšelio krapų
5-6 svogūnų laiškų
1 morkos
1 rutuliuko (125 g) mocarelos
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus (kepimui)
Vistienos kepsneliai su majonezu ir krakmolu
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos kepsneliai su krakmolu” rasta receptų 1000Vištienos kepsniukai - blyneliaiSpalvingas orkaitėje keptas vištienos kepsnys su daržovėmis ir sūriuVištienos kepsneliai su majonezu
Aš paprastai perku iškaulintą, bet nesupjaustytą vištos krūtinėlę. Vištienos krūtinėlę išilgai pjaudama padaliju į keturis kepsnius, kad būtų pakankamai ploni greitai iškepti, bet nesudžiūtų.
Majonezą su mangais sumaišom su kario prieskoniais, druska ir citrina. Vištienos kepsnius pavoliojam šitam padaže ir, jei turim laiko, leidžiam pasimarinuoti. Jei neturim, galim kepti iš karto.
Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje, kiekvienai pusei paskirdami po porą minučių, o tada apskrudusią vištieną šaunam į karštą orkaitę dar 10 minučių, kad pabaigtų kepti. Galite pabaigti kepti ir keptuvėje, tik jokiu būdu neperkepkite – prapjovus kepsnį mėsa turi būti balta.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Komentaraineringa parašė:sveiki.kas tai yra daumantu ;mango majo;?Aurute parašė:Aciu, Beata, uz sio gardaus padazo ir vistienos ideja. Beje, man ‘MangoMajo’ labai skaniai valgosi su zuvies patiekalais. Isbandykite! Sekmes Jums ir Jusu seimai, jau seniai esu istikima Jusu receptu gerbeja ir kaskart su nekantrumu laukiu naujienu. Dziugu, kad sugebate paprastus patiekalus pateikti taip nepaprastai ir toli grazu neprastai. Darkart dekoju!
Ausra parašė:Sveiki,Jau teko paragauti mangomajo majonezo superinis tikrai!Sandrute parašė:vika_ parašė:
Aciu uz greita ir skanu receptuka! Vistiena gavosi sultinga nors ir mazai marinavau. Vyrui labai patiko, sulaukiau komplimento uz si patiekala 🙂 O mangoMajo tiesiog tai ko man truko mano virtuveje, lauksiu daugiau ideju su juo.
Ilona parašė:mango majo majonezo niekur nera.kur jo nusipirkti?Povilas parašė:Nu ką, išvoliojau vištieną, palikau marinuotis porai valandų, išbandysim 🙂 Tikiuos nenusivilsiu šiuo Beatos receptu, tai būtų pirmas kartas.