pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Aviena ir Eriena - Kuo Jos Skiriasi ir Kada Pasirinkti Kiekvieną?

Kaip užmarinuoti avieną

Jauną mėsą pakanka marinuoti 2–4 ​​valandas. Jei avis sena, geriau mėsą palikti per naktį ar visai parai. Tokiu atveju mėsą dėkite į vėsią vietą.

Visi ingredientai skirti 3 kg mėsos.

Svogūnų marinatas

Minimalus kiekis ingredientų ir nuostabus rezultatas.

Ingredientai:

  • 1-2 kg svogūnų;
  • druska pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruošimas
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais. Kuo daugiau svogūnų, tuo aromatingesnis bus šašlykas. Į mėsą sudėkite svogūnus, prieskonius ir gerai paminkykite rankomis.

Vyno marinatas


Jame marinuota mėsa bus minkšta ir švelni.

Ingredientai:

  • 1 kg svogūnų;
  • šašlyko prieskoniai – pagal skonį;
  • druska pagal skonį;
  • 800 ml sauso baltojo vyno.

Paruošimas:
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais. Paminkykite mėsą rankomis kartu su svogūnais ir prieskoniais. Supilkite vyną ir išmaišykite.

Maritatas su svogūnais, česnakais ir pomidorais

Daržovės suteiks mėsai sodrų skonį ir aromatą.

Ingredientai:

  • 1,5 kg svogūnų;
  • 1,5 galvos česnako;
  • 2-3 pomidorai;
  • šašlyko prieskoniai – pagal skonį;
  • druska pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruošimas:
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, suberkite į mėsą ir paminkykite rankomis. Susmulkinkite česnaką ir supjaustykite pomidorus į didelius kubelius. Į avieną suberkite daržoves, prieskonius, druską, pipirus ir išmaišykite.

Aviena ir eriena

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėAviena (receptų: 50)Piemenėlių pyragasTikras plovas kazane su aviena 08
Bal

Šis aromatingas malajų virtuvės karis apjungia kinų, indų ir tailandiečių virtuves. Vietoje ėrienos galite naudoti vištieną, labai tiks mėsa sukaulais.
Patariu iškart gaminti dvigubą ar net trigubą porciją, mat karis verda ilgai, o pašildytas jis tik skanesnis!

Mėsa ir paukštiena

Aviena ir eriena

16
Spa

Vieno dubenėlio šios sriubos kažin ar pakaks – tai ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas vienoje lėkštėje! Ryškūs Artimųjų Rytų aromatai rūgščiai sūriame sultinyje.

Mėsa ir paukštiena

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

Mėsą supjaustome, pasūdome, pagardiname pipirais ir sumaišome su miltais, ciberžole, kuminu, aitriaisiais pipirais ir mėtomis. Pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kad mėsa gražiai apskrustų.

Bulves (ar kitas daržoves) nuskutame ir supjaustome stambiais gabalais. Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustome. Svogūnus suberiame į keptuvę ir pakepiname, kol šiek tiek suminkštės, tada suberiame ir česnakus, juos šiek tiek pašildome, kol pakvips.

Keptuvės turinį sumaišome su slyvomis, bulvėmis ir pomidorų padažu. Sukrečiame į gilesnį kepimo indą,įpilame stiklinę vandens ir apdengiame indą foliją. Šauname į 180 laipsnių orkaitę troškintis apie pusantros valandos.

Reklama41011IngredientaiPatarimas

Patarimas: jei norite gaivesnio skonio – pagardinkite smulkiai pjaustytomis kalendromis ar petražolėmis.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRita parašė:Ačiū. Puikiai gavosi! Aromatas ruošiant patiekalą priminė atostogas Maroke… 🙂Egle parašė:

Nelabai supratau Beata, bulves zalias su pakepintais svogunais suberti i inda ar sumesti dar ir mesa troskinimuisi:)?

Jovita parašė:Sveiki, Ar galima slyvas keisti obuolių sūriu? AčiūIndrė parašė:Gavosi puikiai!Giedra parašė:

o avienos kvapas nesijaučia patiekale (nu tas poskonis specifinis – neįsisivaizduoju kaip išsireikšti aiškiau)? man visada avienos patiekalai atbaido dėl specifinio kvapo, nors šis iš nuotraukos atrodo ypatingai „skaniai”…

Rašyti komentarą