Sveiki ir minkšti vištienos kepsneliai su migdolų miltais ir mocarela
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas22 Birželio 2022Kažkurią dieną, visai netyčia prisiminiau, kad prieš kokį 10 metų arba gal net daugiau gamindavau tokius vištienos kepsnelius, kurie būdavo be galo skanūs, minkšti ir sultingi. Nežinau ar pamenate, bet jie įprastai būdavo gaminami su vištiena, majonezu ir krakmolu! Neapsakomai gardūs, bet, tuo pačiu, ir ne patys sveikiausi. Tai nusprendžiau paruošti sveiką tokių vištienos kepsnelių-kotletų alternatyvą be majonezo ir krakmolo! Ir galiu pasakyti - labai nuostabiai pavyko, taip kad misija įmanoma ir be majonezo. Pamėginkite ir Jūs paruošti šį fantastiškai gerą variantą, šalia dar patiekdami nuostabųjį tzatziki padažą Gamybos procesą net ir galite pradėti nuo padažo, nes reikės, kad jis atvėstų šaldytuve, per tą laiką, kol paruošite vištieną. :)
Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje
Šie vištienos kepsneliai su sūriu yra tikras atradimas! Jie iškepa sultingi, minkšti, pašildžius irgi būna skanūs. Naudojau vištienos krūtinėles. Patiekale nėra miltų.
Tiesa, naudojau šiek tiek majonezo. Galima dalį jo ar visą keisti grietine, graikišku jogurtu. Praėjusią savaitę majonezą maišiau su graikišku jogurtu – buvo irgi neblogai.
Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėjeAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiGaminimasVištienos krūtinėlę nusausinti, perpjauti išilgai, tada dar į dvi dalis. Lengvai išmušti.Krutinėlę įtrinti prieskoniais, druska.Inde sumaišyti tarkuotą sūrį, majonezą.Vištienos gabaliukus sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Viršų aptepti sūrio ir majonezo mišiniu. Patogiau tą daryti su rankomis.
Kepti 190 laipsnių temp. 16-20 min., pabaigoje galima šiek tiek paskrudinti.Panašūs receptai:
Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.
Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!
Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.
Vistienos kepsneliai su mocarela
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiIngredientai
1. Vištienos filė susmulkiname mažais gabalėliais ir dedame į dubenį.
2. Į dubenį su vištiena įspaudžiame česnakus, suberiame krakmolą, tarkuotą mocarelos sūrį, įdedame kiaušinį ir majonezą.
3. Smulkiai supjaustome krapus ir sudedame į dubenį su vištiena.
4. Pagardiname druska ir česnakiniais pipirais. Gerai viską išmaišome, kol masė tampa tiršta.
5. Vaflinę įkaitiname ir lengvai patepame aliejumi. Įdėję po šaukštą vištienos masės, vaflinę uždarome ir kepame 2–3 minutes, kol kepsneliai gražiai apskrus ir bus traškūs iš išorės.
6. Ištraukus kepsnelius, patiekiame su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, šviežiomis daržovėmis, bulvių koše arba salotomis.
7. Santrauka: Šis receptas – tai puikus sprendimas greitam ir skaniam pietų ar vakarienės patiekalui, kuris patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Naudojant mocarelos sūrį ir vištienos filė, patiekalas tampa maistingas ir lengvas, o kepimas vaflinėje suteikia traškumą bei unikalią išvaizdą. Patiekalas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pritaikomas pagal individualius skonius, keičiant sūrį ar majonezą sveikesnėmis alternatyvomis.