Varškėčių tikrai neatsisakys nei vaikai, nei suaugę. Prisimenate, kaip močiutė ar mama suformuodavo ilgas „dešreles“, jas supjaustydavo gabaliukais ir dar šakute įspaudavo? Nespėjus nė mirktelėti lėkštėje garuodavo skanutėliai, minkštutėliai varškėtukai!
Mėgstate keptus varškėčius, tačiau net nenorite pagalvoti apie karštą, besitaškantį aliejų? O jeigu po kojomis dar ir nekantrus mažasis valgytojas sukiojasi... Orkaitėje kepti varškėčiai yra puiki išeitis! Tokių varškėčių kepimui nereikia riebalų. Iškepę varškėčiai primena bandeles.
Pagrindinis varškėčių ingredientas, žinoma, yra varškė. Vertėtų rinktis riebią arba pusriebę varškę, nes riebalai yra svarbus kalorijų šaltinis, jie yra būtini kai kurių vitaminų įsisavinimui bei smegenų ir nervų sistemos vystymuisi. Vaikai iki dvejų metų dažniausiai gerai toleruoja įvarius pieno produktus, laktozės netoleravimas paprastai pasireiškia (jeigu pasireiškia) vyresniame amžiuje. Tinkamai iškepti varškėčiai truputį (arba daug, jeigu įdėsite šaukštelį kepimo miltelių) pasipučia, viduje išlieka baltučiai ir minkštučiai, o išorėje - auksiniai ir traškūs!
Varškėčių Įvairovė ir Patiekimo Idėjos
Paruošta varškėčių masė prieš kepimą dažnai pagardinama razinomis, uogomis ar kitokiais priedais, o ar bandėte pagardus ne įmaišyti, o formuoti varškėčius su uogų įdaru? Iš išorės šie varškėčiai atrodo įprastai, o viduje laukia siurprizas! Siūlome paragauti varškėčių su... bulvėmis! Šie varškėčiai pavyksta labai purūs, švelnūs, minkštučiai, vien iš varškės tokie tikrai nesigauna. Dar viena pagyrimas šiems varškėčiams - tai puikus būdas sunaudoti nuo pietų ar vakarienės likusias virtas bulves arba bulvių košę.
Patiekite juos su vaisiais, uogomis, uogiene, grietine, lašeliu medaus (jeigu vaikas yra vyresnis nei 1-ejų, nes kūdikiams medaus duoti negalima) ar kondensuoto pieno...
Varškėčiai Vaikams: Kaip Paslėpti Daržoves?
Vaikas raukiasi pamatęs daržoves, ypač žalias? Paslėpkite jas patiekaluose! Retas vaikas nesiraukydamas valgys špinatus, tačiau visai kas kita yra Šreko varškėčiai! Galima ir darželyje pasigirti, kokį žalią dalyką valgė!
Vaisius vaikai paprastai mėgsta ir valgo noriai, taičiau rūgštesni obuoliai dažnai užsilieka. Bet šiam patiekalui jie puikiai tiks! Kuo rūgštesnis obuolys, ir kuo jaunesnis valgytojas, tuo smulkiau jį tarkuokite.
Maži Kepti Varškėčiai: Receptas ir Patarimai
Kepti maži varškėčiai - dar vienas variantas, kaip skaniai panaudoti varškę. Man turbūt visi skaniausi patiekalai yra tie, kuriuose yra varškės. Kepti varškėčiai yra tas maistas, kurį turbūt galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nors juos dažniausiai gaminu tradicinius, bet šį kartą kepiau visai mažiukus. Esu ne kartą kepusi mini blynus. Vienu metu socialiniai tinklai lūžo nuo mažų blynų receptų. Buvo gražu pažiūrėti, bet jų kepimas buvo tikras kantrybės išbandymas. O aš sugalvojau iškepti mini varškėčius. Gaminti nėra sudėtinga, o juos valgyti yra tikras malonumas.
Pagal šį receptą gaminau kelis kartus - ir manau, kad gaminsiu dar ne kartą. Kepti maži varškėčiai tapo tikrai vienu mėgstamiausių patiekalu iš varškės!
Keletas patarimų:
- Svarbu per daug neužkaitinti keptuvės, o leisti varškėčiams iš abiejų pusių lengvai apskrusti.
- Šie varškėčiai būna skaniausi, kai jų neuždengiu su keptuvės dangčiu. Tada jie būna purūs, viduje minkšti, o išorė apskrudusi.
- Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo. Pastebėjau, kad šviežesnė varškė būna drėgnesnė, todėl reikia naudoti kiek daugiau miltų.
- Tešla turėtų būti tokia, kad pavyktų suformuoti varškėčius. Gali kažkiek lipti prie rankų, bet turėtų būti įmanoma suformuoti du volelius.
Klasikinis Varškėčių Receptas
Net matau, kaip nustebote aptikę šį receptą mano blog’e:) Per 10 metų šioje erdvėje buvo visko - įvairiausių pasaulio skonių, sudėtingų ir paprastesnių patiekalų, įmantrių desertų ir ypatingos technikos reikalaujančių valgių. Bet atėjo laikas, ir supratau, kad tie, kurie dar tik pradeda savo atradimus virtuvėje, norėtų pradėti nuo klasikos. Nuo pačių paprasčiausių, vaikystės skonius primenančių patiekalų. Tad šis receptas jums: pradinukams, ir tiems, kurie vis dar ieško tobulo keptų varškėčių recepto.
Ką čia bekalbėti - varškėčiai visad buvo ir bus pats populiariausias valgis vaikams, visi mes su jais išaugom, ir savo vaikus bei anūkus auginsim varškėtukais lepindami:) Varškėtukai visada asocijuosis su jaukiausiais pasaulyje pusryčiais, o mes laiks nuo laiko net išsiruošime į skaniausių varškėtukų paieškas pavyzdžiui, Vilniaus restoranuose.
Šį varškėtukų receptą testavau tam, kad tiksliai apskaičiuočiau ingredientų proporcijas itin įdomiam projektui, dalyvauti kuriame esu pakviesta spalio mėnesį. Tas projektas - tai lietuviškų produktų pristatymas Kinijos restoranų šefams, distributoriams ir tiems, kurie domisi vakarietiško maisto tendencijomis. Taip, jūs atspėjote, būtent šiais varškėtukais (ir dar kitais patiekalais iš lietuviškų produktų) pamėginsiu sužavėti ir Pekino smaližius!:) Juk lietuviška varškė yra tai, kuo mes pagrįstai galime didžiuotis, nes niekas kitas pasaulyje tokios neturi!!
Receptas su Maskarpone ir Obuoliais
Tobuliems varškėčiams varškę maišau su maskarpone, o papildomo purumo dar suteikia tarkuotas obuolys. Aromatą pagardina SANTA MARIA vanilinis cukrus, o kukurūzų miltai nuspalvina varškėčius gražia auksine spalva.
Į dubenį dedame varškę, maskarponę, stambia burokine tarka tarkuotą obuolį, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, abejus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Svarbu paminėti, kad tikslus miltų kiekis priklauso nuo naudojamos varškės drėgnumo, tad reguliuokite miltų kiekį gamindami taip, kad masė būtų ne per skysta, kabinama šaukštu ir gama lengvai formuojama rankomis.
Drėgnomis, ne per daug šlapiomis rankomis formuojame nedidelius varškėčius, dedame juos į keptuvę su aliejumi (per daug nesuglaudžiame, nes kepdami varškėčiai plėsis). Patiekiame su mėgstamais priedais.
Varškėčiai Orkaitėje: Sveikesnis Variantas
Varškėčiai orkaitėje - pastaruoju metu pamėgau juos kepti ne ant keptuvės. Jų skonis kiek kitoks, bet man patinka, kad tokie varškėčiai neturi daug kalorijų, yra sveikesni. Šiuos varškėčius kepiau su kukurūzų miltais, bet galima naudoti ir įprastus kvietinius. Į tešlą jų reikėtų dėti daugmaž šaukštu daugiau. Pastebėjau, kad geriausia naudoti „Malsenos“ kukurūzų miltus. Jų reikia nedaug, o iškepę varškėčiai mažai kuo skiriasi nuo įprastų su kvietiniais miltais.
Miltų reikia dėti tiek, kad būtų lengva formuoti varškėčius. Patiekiau su jogurtu ir vaisiais. Geriausia jeigu visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Varškėčiai orkaitėje kepu apie 15-20 min. su kepimo funkcija viršus-apačia.
Paprastas ir Greitas Receptas
Šie kepti varškėčiai - paprasti kaip dukart du. Lygiai tokie patys, kokius prieš keliolika metų kepdavom kartu su mama; tokius pačius šiandien kepu savo saulėtam virtuviukui.
Ingredientų proporcijos
9 proc. 4-5 valg. 1-2 valg.Šakute pertrinti varškę, kad ji būtų labiau vientisa. Įmušti kiaušinį, suberti cukrų, vanilinį cukrų. Suberti miltus, kepimo miltelius. Rankomis formuoti rutuliukus ir juos paspausti. Kiaušinio plakinys: šakute lengvai išplakti kiaušinį ir šaukštelį vandens. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temp. apie 15-20 min.
Receptas su kokosų aliejumi
3 valg. š. 1 arb. š. ½ arb. š. 1. 2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite porą šaukštų kokosų aliejaus. Semkite po šaukštą paruoštos varškės masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius varškėčius. Kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol gražiai apskrus. 3.
