pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausi Mėsos Neturintys Troškiniai

Troskiniai be mesos

Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėdaržovių troškinys (receptų: 46)Greitas vegetariškas čili troškinysSotus moliūgų troškinys su avinžirniaisKopūstų troškinys su morkomis ir grybais žiemai

Troskiniai be mesos

Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:

Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).

O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.

Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.

Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.

Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai:

Daržovių troškinys, beveik „Ratatouille”

Cukinijas bei baklažanus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite pirmiausia baklažaną ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Kai suminkštės, tada jau dėkite cukiniją, nes jai reikia vos kelių minučių. Kartu su cukinija sudėkite ir smulkiai supjaustytą česnaką.

Tada supilkite stiklainį padažo „Tikras italas”, dar truputėlį vandens (galite įpilti vandens į padažo stiklainį ir jį praskalauti), įberkite druskos, pipirų ir patroškinkite dar apie 7 minutes, tegul viskas susidraugauja, bet dar cukinija išlieka truputį traški.

IngredientaiAlternatyva

Beje, su šiuo troškiniu dar galite padaryti užkepėlę: išvirti al dente mėgstamus makaronus. Kol jie išvirs padarysite troškinį, tada viską sumaišote, įdedate, pavyzdžiui, fetos gabaliukų, pabarstote kietu sūriu ir užkepate karštoje orkaitėje 15 minučių. Pasakiškas ir greitas patiekalas miniai.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiMindaugas parašė:Sveiki 🙂 man nera kaip gauti jusu padazo 🙂 ar yra koks kitas gal? Ar tinka pomidorai vakuoti?Brigita parašė:

Skamba skaniai. Kitą savaitę būtinai išmėginsiu! Bet man visad neaiškumas su baklažanais. Kiek žinau, juos reikia pasūdyti ar pamirkyti sūdytame vandenyje, kad nebūtų kartūs. Bet man paskui per sūru būna. Kaip darote Jūs?

Ramune parašė:Labai skani, labai greita vakariene, pirstukus apsilaizem! Padazas nuostabus! Aciu!Greta parašė:O jus nelupate cukinijos. Nes matau,kad nuotraukoje su luobele..
Baklazano irgi nelupate?Kotryna Karyznaitė parašė:Kokiam skaičiui čia asmenų maždaug gaunasi?Sigita parašė:Tobulas receptas, greitai ir puikiai 🙂violeta parašė:O kada pasirodys jusu padazas UK ? O gal jau yra 🙂 Geros dienos !Aušra parašė:

Buvo labai skanu! Valgėme su ryžiais, čia jie labai gerai tiko, troškinys vienas gal būtų kiek per sodraus skonio 🙂 Įsimylėjau cukiniją! Ačiū!

Eimantas parašė:

Labas vakaras , katik po daržovių troškinio paruošimo . Vietoje jūsų paminoto padažo panaudojau paprasta kečiupą ,nes parduotuvėje neradau jūsų minėto padažo, o pomidorus trint patingėjau . Ačiū labai už receptą . -)

Rasa parašė:

Sveiki, Ar tinka įdėti naminį pomidorų padažą? Jūsų padažo neradau, deja. Turiu savo padarytą naminį pomidorų padažą.

Troškiniai

Žaliasis daugiakruopis su lauko žolių pestu

Augalinis aštrus troškinys su kukurūzų duonelėmis

Vištiena "Piccata"

Raudonasis karis su krevetėmis

Žaliasis rizotas su garšvomis

Vištiena Velykų stalui arba Vištienos blauzdelių troškinys įkvėptas Prancūzijos

Daržovių karis su pupelėmis

Greitas kalakutienos guliašas