pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Skanius Keksiukus su Mėsa

Keksiukai su šilauogėmis ir maskarponės kremu

Šie keksiukai su šilauogėmis yra dar viena vasaros meto desertų idėja. Jei kepinius mėgstate valgyti dideliais kąsniais, ji turėtų jus sudominti 🙂 Skanaus!

Vasara eina į pabaigą, bet tai tikrai neturėtų liūdinti 🙂 liepos ir rugpjūčio mėnesiais prasideda gardžiausių uogų metas. Saldžiausios jų – neabejotinai yra šilauogėms. Jos – vienos tinkamiausių uogų tokiems desertams kaip minkšti, kremu puošti keksiukai. Tad nesidalinti jų recepto idėja būtų mažų mažiausiai negražu 🙂

Šių keksiukų išsikepti norėjau jau kurį laiką. Kiekvieną vasarą stengiuosi artėjančiai žiemai užsišaldyti įvairių uogų, dažniausiai aviečių, braškių, šilauogių. Būtent jų indelį ir turėjau užsilikusį šaldiklyje. Prisiminusi, nusijuokiau mintyse: jau tuoj bus šviežių uogų, o aš dar nesunaudojau pernykščių. Ši mintis ir tapo paskata pasigaminti seniai norėtą desertą.

Kaip tik kitą dieną turėjome vykti į svečius, kur, žinojau, bus vaikų – būtent apie juos galvodama ir pasiryžau šių keksiukų išsikepti. Šilauogės, maniau, jiems neabejotinai patiks, nedidelis keksiukų dydis bus pats tas į rankas paimti, vilios ant kepinio pūpsantis kremas ir spalvoti pabarstukai 🙂 ir, galiu pripažinti, buvau teisi. Šie keksiukai su šilauogėmis patraukė ne tik mažųjų, bet ir vyresniųjų akį.

Sudėtingumas: pagaminti keksiukų tešlą tikrai nėra sunku, tereikia laikytis instrukcijos ir nesusivilioti mintimi visus ingredientus sudėti į dubenį ir išmaišyti vienu ypu 🙂 keksiukų kremas taip pat pagaminamas labai nesunkiai, jie greitai papuošiami ir patiekiami.

Ar galima keksiukus gaminti su kitomis uogomis, pavyzdžiui, avietėmis? Šilauogės yra, taip sakant, dėkingos uogos tokiems kepiniams kaip saldūs keksiukai, nes jos nėra per saldžios, yra didelės ir mažai ištykšta kepamos tešlos viduje, tuo pat metu savyje turi ir kiek rūgštumo. Be to iškeptos tešloje jos labai žaviai melsvai matosi 🙂

Nepaisant to, šiuos keksiukus galima gaminti ir su kitomis jūsų mėgstamomis uogomis. Pagal tai, kokias uogas naudosite, nepamirškite reguliuoti ir keksiukų saldumo.

Iš ko gaminami šie minkšti ir kvapnūs keksiukai?

Pats ryškiausias ir reikšmingiausias šių keksiukų ingredientas, žinoma, yra šilauogės. Jas galite naudoti šviežias: ką tik skintas iš sodo ar pirktas artimiausioje prekybos šviežiomis uogomis vietoje, taip pat puikiausiai tiks ir šaldytos. Būtent tokias šilauoges aš ir naudojau. Paprastai turiu sušaldžiusi po saują šilauogių skirtinguose indeliuose šaldiklyje.

Keksiukų tešlai prireiks sviesto – paprastai naudoju riebų, 82 proc. sviestą, bet geriausiai tiks tas, kurį labiausiai mėgstate. Atkreipkite dėmesį, kad sviestas turėtų būti kambario temperatūros.

Neišsiversite ir be miltų – paprastų, kvietinių miltų, kiaušinių (aš labiausiai mėgstu kaimiškus ir, jei tik yra galimybė, juos naudoju), balto cukraus. Šiame keksiukų recepte naudojami ir pienas, bei grietinė – vėlgi, geriausiai tiks tie produktai, kuriuos mėgstate.

Itin ryškus ir labai svarbus keksiukų su šilauogėmis akcentas yra jo kremas. Šiuo atveju, tai maskarponės kremas, gaminamas, žinoma, iš maskarponės sūrio, ir grietinėlės, gardinamas cukrumi. Grietinėlę rinkitės riebią, plakamąją.

Puošti keksiukus galite kaip tik norite. Vienas iš būdų, ypač tinkamas tuo atveju, jei keksiukus kepate su šviežiomis šilauogėmis, juos ir puošti šiomis uogomis 🙂 kitas būdas – keksiukus su šilauogėmis pabarstyti spalvotais cukrinukais-pabarstukais.

Papuošimui – gardus maskarponės ir grietinėlės kremas

Kol keksiukai su šilauogėmis kepa, paruoškite maskarponės ir grietinėlės kremą. Maskarponę, grietinėlę ir cukrų dėkite į vidutinio dydžio dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu iki gana standžios masės.

Sudėkite maskarponės kremą į konditerinį švirkštą su apvaliu arba kiek dantytu antgaliu. Kremu ir pabarstukais puoškite jau atvėsusius keksiukus. Keksiukai su šilauogėmis skaniausi praėjus kelioms valandoms po papuošimo, geriausia patiekti juos kiek atvėsintus šaldytuve. Skanaus!

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Tortilijos su kepta vištiena ir daržovėmis – fantastiškai skanios ir sočios; tikiu, kad patiks visiems! Mūsų šeimoje jos populiarios dar ir todėl, kad kiekvienas galim susisukti tokią tortiliją, kokios norisi. Aš visad būnu ta, kuri priedų nori visokių ir kuo daugiau, bet turim šeimoje ir veikėją, kuris valgo tik vištieną ir nieko daugiau (pirštais nerodysim, bet galit pabandyt atspėt), šypt.

Ar mėgstat tokius tortilijų suktinukus? Išbandykit! Pikantiška ir sultinga vištiena, kremiški avokadai, minkšti pomidoriukai, saldūs kukurūzai, gaivus graikiško jogurto padažas. Dera tobulai! (Pa)tiks ir savaitgalio pietums, ir draugų susibūrimui.

Mėgstat grilinti? Užsukit į „Lidl Lietuva“ – grilio sezono asortimentas čia šiemet kaip niekad gausus! Viskas šviežia ir kokybiška, o pagaminti labai paprasta – tereikia iškepti. Mūsų šeimos absoliutus „Grill&Fun“ favoritas jau keletą metų – vištienos filė kepsnelių žolelių marinate. Jos švelnios, minkštos, sultingos. Skanios vienos, bet puikiai tinka ir tortilijoms, salotoms, mėsainiams, sumuštiniams.

P.S. Nėra griliui blogo oro, bet jei netyčia pasitaikytų tikrai blogas, turiu patarimą iš asmeninės patirties – visada galima persikelti į virtuvę ir vištieną bei daržoves kepti orkaitėje. Net jei už lango šalta, vėjas ar liūtis, net jei pavasaris erzina – bus skanu be kalbų!