Tortilijos - universalus produktas, tinkantis įvairiems patiekalams gaminti. Šiame straipsnyje rasite kelis įdomius receptus, kuriuose naudojamos tortilijos - nuo greitai paruošiamų picų iki sočių fajitos.
Tortilijų pica
Jei ieškote greito ir pigaus užkandžio, tortilijų pica - puikus pasirinkimas. Tai itin greitas receptas, puikiai tinkantis, kai norisi kažko skanaus, bet neturite daug laiko.
Tai labai greitos, nedidelės, plonos ir traškios picos. Picos skonis priklausys nuo ingredientų, kuriuos naudosite viršui.
Gaminimo eiga:
- Tortilijas ištepkite pomidorų tyre.
- Sudėkite pasirinktus ingredientus.
- Kepkite orkaitėje arba net mikrobangų krosnelėje, kol sūris išsilydys ir tortilija taps traški.
Jei norite paįvairinti skonį, kitą kartą galite tiesiog pakeisti picos viršų naudojamus ingredientus.
Tortilijų čeburėkai
Šis receptas - puiki alternatyva tradiciniams čeburėkams. Tortilijos suteikia jiems lengvumo, todėl jie nėra tokie riebūs.
Super greitai pagaminami, lengvi čeburėkai, o svarbiausia - labai skanūs. Šitie daug labiau patiko nei įprasti, nes neprisigeria tiek aliejaus, nėra riebūs.
Gaminimo eiga:
- Į maltą mėsą muškite kiaušinį, dėkite svogūną, druskos, pipirų, įpilkite vandens.
- Ant vienos pusės tortilijos paskirstykite šiek tiek mėsos.
- Perlenkite tortiliją per pusę.
- Kepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Krevečių fajitos su čili ir laimu
Šis patiekalas - puikus pasirinkimas, norintiems egzotiško skonio. Krevetės, marinuotos su čili ir laimu, suteikia fajitoms pikantiškumo ir gaivumo.
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite Fachita prieskonių mišinį su 2 laimų sultimis, žievele ir aliejumi.
- Sudėkite krevetes į didelį dubenį ir užpilkite mišiniu.
- Suverkite krevetes ant medinio iešmelio ir pakepinkite abi puses po 2-3 minutes ant vidutinio karščio.
- Kai krevetės iškeps, išimkite jas ir sudėkite į likusį laimo ir prieskonių mišinį, kad jos įgautų dar stipresnį skonį.
- Sušildykite tortilijas pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Sudėkite krevetes į šiltą tortiliją, pridėkite salotų ir šaukštą grietinės.
Jautienos fajitos
Tai dar vienas fajitos variantas, šį kartą su jautiena.
Gaminimo eiga:
- Tolygiai užbarstykite prieskonių mišinio ir padenkite jais abi steiko puses. Palikite juos 5-ioms minutėms.
- Įkaitinkite didelę, griliaus tipo keptuvę labai dideliame karštyje. Apkepkite abi steiko puses 3-5 minutes, kol paskrus ir iškeps iki jūsų mėgiamo lygio.
- Padėkite kepsnius į šiltą lėkštę ir palikite juos 10-čiai minučių.
- Sudėkite svogūnus ir paprikas į įkaitusią keptuvę, pakepinkite 4-5 minutes kol suminkštės ir lengvai apskrus, dažnai pavartydami.
- Tuo pačiu metu pašildykite tortilijas pagal nurodymus ant pakuotės.
- Perkelkite kepsnius ant pjaustymo lentelės ir plonai supjaustykite. Po lygiai padalinkite mėsą, paprikas ir svogūnus ant tortilijų, uždėkite avokado.