Šis pyragas su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu - puikus pasirinkimas šventiniams susibūrimams ar tiesiog norint pasilepinti ypatingu skoniu. Tai puikus derinys saldumo, sūrumo ir aromato, kuris nepaliks abejingų.
Ingredientai
Tešlai:
- 1 kiaušinis
- 30 g grietinės
- 50 g sviesto
- 160 g miltų
- Druskos
Įdarui:
- 2 kriaušės
- 100 g pelėsinio sūrio
- 1 kiaušinis
- 100 g puskiečio sūrio
- 50 g graikiško jogurto arba majonezo
Gaminimas
Tešlos Paruošimas:
- Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais.
- Tarp pirštų sviestą reikia trinti su miltais tol, kol neliks didelių gumulėlių.
- Kiaušinį sumaišykite su grietine ir druska.
- Kiaušinių ir grietinės mišinį supilkite prie miltų su sviestu, išminkykite tešlą.
- Ją palaikykite uždengtą šaldytuve apie valandą (galima ir per naktį).
Įdaro Paruošimas Ir Pyrago Formavimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, pelėsinį sūrį susmulkinkite iki trupinių, puskietį sūrį sutarkuokite burokine tarka.
- Iš tešlos iškočiokite didelį blyną, patieskite jį į kepimo formą. Tešla turi dengti ir šonus.
- Į vidų sudėkite kriaušes, ant viršaus suberkite pelėsinį sūrį.
- Sutarkuotą puskietį sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir grietine ir visą pyragą uždenkite plonu sluoksniu - viršuje susidarys sūrio plutelė.
- Kepkite apie 45-50 minučių.
- Iškeptą pyragą atvėsinkite.
- Skaniausias valgyti kitą dieną.
Galite naudoti jau truputį pastovėjusias ir panokusias Conference kriaušes (pailgas stora oda), taip pat - saują pistacijų riešutų, ir sūrio gal 50 gramų.
Beje, tingintys ar bijantys darbo su tešla gali naudoti šaldytą sluoksniuotą tešlą.
Alternatyvus Receptas Su Sluoksniuota Tešla
Ingredientai:
- 400 g mielinės sluoksniuotos tešlos (arba 4 tešlos lėkštės)
- 1 kiaušinis
- 50-60 g pelėsinio sūrio (Saint Agur)
- 2 šaukštai anakardžių, kapotų
- 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
- 1 prinokusi kriaušė
- Pipirų
Gaminimas:
- Tešlos lakštus paskleiskite ant stalo, o trumpesnius galus šiek tiek pakelkite vieną ant kito, kad susidarytų ilga eilė.
- Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir tešlos galus aptepkite kiaušinio plakiniu. Tada stipriai suspauskite juos pirštais.
- Užtepkite susmulkintą pelėsinį sūrį, riešutus, čiobrelius ir kriaušes, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais kriaušę. Sukrėskite pipirus.
- Ilgąjį tešlos kraštą iškočiokite ir tešlos kraštą patepkite kiaušinio plakiniu, kad kepant pyragas neatsipalaiduotų.
- Tada susukite gautą vyniotinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą (Ø22-24cm).
Patarimai Ir Pastabos
- Mano mėlynasis sūris buvo Castello, toks labai paplitęs mėlynas daniškas sūris, panašus į Brie, truputi stipresnis, bet palyginus su kitais mėlynų gyslų gražuoliais gana švelnaus skonio, toks labiau kreminis ir minkštas, taigi sūrio kiekis priklauso nuo jo stiprumo.