pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas Su Kriaušėmis Ir Pelėsiniu Sūriu: Gurmaniškas Receptas

Šis pyragas su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu - puikus pasirinkimas šventiniams susibūrimams ar tiesiog norint pasilepinti ypatingu skoniu. Tai puikus derinys saldumo, sūrumo ir aromato, kuris nepaliks abejingų.

Ingredientai

Tešlai:

  • 1 kiaušinis
  • 30 g grietinės
  • 50 g sviesto
  • 160 g miltų
  • Druskos

Įdarui:

  • 2 kriaušės
  • 100 g pelėsinio sūrio
  • 1 kiaušinis
  • 100 g puskiečio sūrio
  • 50 g graikiško jogurto arba majonezo

Gaminimas

Tešlos Paruošimas:

  1. Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais.
  2. Tarp pirštų sviestą reikia trinti su miltais tol, kol neliks didelių gumulėlių.
  3. Kiaušinį sumaišykite su grietine ir druska.
  4. Kiaušinių ir grietinės mišinį supilkite prie miltų su sviestu, išminkykite tešlą.
  5. Ją palaikykite uždengtą šaldytuve apie valandą (galima ir per naktį).

Įdaro Paruošimas Ir Pyrago Formavimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, pelėsinį sūrį susmulkinkite iki trupinių, puskietį sūrį sutarkuokite burokine tarka.
  3. Iš tešlos iškočiokite didelį blyną, patieskite jį į kepimo formą. Tešla turi dengti ir šonus.
  4. Į vidų sudėkite kriaušes, ant viršaus suberkite pelėsinį sūrį.
  5. Sutarkuotą puskietį sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir grietine ir visą pyragą uždenkite plonu sluoksniu - viršuje susidarys sūrio plutelė.
  6. Kepkite apie 45-50 minučių.
  7. Iškeptą pyragą atvėsinkite.
  8. Skaniausias valgyti kitą dieną.

Galite naudoti jau truputį pastovėjusias ir panokusias Conference kriaušes (pailgas stora oda), taip pat - saują pistacijų riešutų, ir sūrio gal 50 gramų.

Beje, tingintys ar bijantys darbo su tešla gali naudoti šaldytą sluoksniuotą tešlą.

Alternatyvus Receptas Su Sluoksniuota Tešla

Ingredientai:

  • 400 g mielinės sluoksniuotos tešlos (arba 4 tešlos lėkštės)
  • 1 kiaušinis
  • 50-60 g pelėsinio sūrio (Saint Agur)
  • 2 šaukštai anakardžių, kapotų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
  • 1 prinokusi kriaušė
  • Pipirų

Gaminimas:

  1. Tešlos lakštus paskleiskite ant stalo, o trumpesnius galus šiek tiek pakelkite vieną ant kito, kad susidarytų ilga eilė.
  2. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir tešlos galus aptepkite kiaušinio plakiniu. Tada stipriai suspauskite juos pirštais.
  3. Užtepkite susmulkintą pelėsinį sūrį, riešutus, čiobrelius ir kriaušes, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais kriaušę. Sukrėskite pipirus.
  4. Ilgąjį tešlos kraštą iškočiokite ir tešlos kraštą patepkite kiaušinio plakiniu, kad kepant pyragas neatsipalaiduotų.
  5. Tada susukite gautą vyniotinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą (Ø22-24cm).

Patarimai Ir Pastabos

  • Mano mėlynasis sūris buvo Castello, toks labai paplitęs mėlynas daniškas sūris, panašus į Brie, truputi stipresnis, bet palyginus su kitais mėlynų gyslų gražuoliais gana švelnaus skonio, toks labiau kreminis ir minkštas, taigi sūrio kiekis priklauso nuo jo stiprumo.