pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Karšti sumuštiniai su Pesto padažu: receptai ir gaminimo eiga

Karšti sumuštiniai su pesto padažu - sotus ir gardus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Suvožtiniai, o paprastai tariant sumuštiniai, kuriuose duonelė yra viršuje ir apačioje, o tarp jų - kalnas skanių priedų, yra labai patogus patiekalas! Suvožtiniams svarbu tinkama duona.

Ingredientai sumuštiniams:

  • Juoda duona su sėklomis
  • Batono (ar duonos) riekelės
  • Kumpio griežinėliai
  • Fermentinis sūris (tarkuotas)
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Prieskoniai

Ingredientai Pesto padažui:

  • Geros saujos šviežio baziliko lapelių
  • Saujos kedro riešutų
  • 2 česnako skiltelės
  • 50-60 ml alyvuogių aliejaus
  • Saujos tarkuoto parmezano sūrio
  • Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pesto padažo gaminimas:

  1. Kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir beriame į molinį dubenėlį.
  2. Ten pat dedame baziliko lapelius, parmezano sūrį, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais.
  3. Dubenėlio turinį ištriname medine mentele, arba (neturintiems laiko) viską dedame į smulkintuvą, susmulkiname ir ... viskas, Pesto padažas paruoštas.

Karštų sumuštinių gaminimo eiga:

  1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.
  2. Batono (ar duonos) riekelę aptepti pesto padažu.
  3. Tuomet uždėti kumpio griežinėlį.
  4. Uždėti saujelę tarkuoto fermentinio sūrio.
  5. Uždengti kita batono riekele. Taip suformuoti visus susmuštinius.
  6. Į dubenėlį mušti kiaušinius ir pagardinti prieskoniais.
  7. Įpilti šiek tiek pieno.
  8. Abi sumuštinių puses merkti į kiaušinių plakinį ir sumuštinius sudėti į įkaitintą keptuvę.
  9. Kepti ant žemos kaitros iš abiejų pusių, kol sumuštiniai dailiai apskrus. Tuomet ant viršaus užberti dar šiek tiek sūrio.
  10. Keptuvę uždengti dangčiu ir dar pakaitinti kol sūris išsilydis.
  11. Sumuštinius pjauti pusiau ir patiekti.

Taip pat galite pasigaminti vieno kąsnio sumuštinius. Duoną supjaustome mažomis riekelėmis, ant kurių dedame šaukštelį pesto padažo. Vieno kąsnio sumuštiniai paruošti.

Labai patogu naudoti būtent šiam tikslui sukurtas TOSTE formines duoneles, kurių asortimentą papildė puiki naujiena - viso grūdo duonelės. Šios duonelės ne tik minkštos ir skanios, bet ir puikios sudėties - naudojama dalis viso grūdo miltų, labai mažai cukrų kiekis (tik 1,6 g cukrų 100 g produkto), daug sėklų, skaidulinių medžiagų ir baltymų.