Vištienos ir cukinijų apkepas
Paskelbė: Lankytojas02 Kovo 2020* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
* Pasūdytame vandenyje išvirti vištienos filė. Ilgai virti nereikia, mėsa turi likti sultinga. Supjaustyti filė gabaliukais ir palikite atvėsti.
* Pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir apkepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
* Stambia tarka sutarkuoti sūrį. Kiaušinius su trupučiu druskos išplakti. Inde sumaišyti kiaušinius su puse sūrio kiekio, suberti miltus, supilti grietinėlę, sudėti varškę, suberti filės gabaliukus ir cukiniją su svogūnais, pridėti druskos ir gerai išmaišyti.
* Viską supilti į riebalais išteptą skardą, apiberti pipirais ir raudonėliu. Likusią cukiniją supjaustyti plonomis riekutėmis ir išdėlioti apkepo viršuje. Tada paviršių apibarstyti likusiu sūriu ir šauti į orkaitę 30-40 minučių, kol sūris įgaus rudai raudoną atspalvį.
Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.
Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže
Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…
Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu
Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂
Širdelių ir morkų troškinys
Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂
Cukinijos apkepas su vistiena
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiCukinijų ir vištienos blyneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 40 min.1. Cukiniją nulupkite, jei reikia – išimkite sėklas, ir sutarkuokite burokine tarka.
2. Česnkaką susmulkinkite.
3. Cukiniją sumaišykite su česnakais, lengvai išplaktais kiaušiniais, grietine, druska ir pipirais.
4. Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus. Įmaišykite į cukinijų masę.
5. Galiausiai suberkite miltus, viską gerai išmaišykite ir įkaitintame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.
6. Labai skanu su šviežiais pomidorais.