Ingredientai:
1x 2x 3xGaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!Vištienos skrandukus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Į dubenį su skrandukais įberkite sodą, gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite 20 minučių. Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
Į švarius skrandukus įberkite druską, pipirus, rūkytą papriką, vištienos prieskonius, sudėkite majonezą, garstyčias ir smulkintą česnaką. Gerai išmaišykite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, įmaišykite į marinuotus skrandukus. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve per naktį. Taip ilgai marinuoti nebūtina.
Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite marinuotus skrandukus, uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 1 valandą.
Tuo metu paruoškite padažą: sumaišykite sojų padažą, grūdėtąsias garstyčias, medų, citrinos sultis ir vandenį.
Išimkite kepimo formą iš orkaitės, užpilkite paruoštą padažą ir kepkite dar 30–40 minučių, kol skrandukai taps minkšti ir gražiai apskrus.
SEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Nerealus vištienos marinatas
Galit juoktis, galit netikėti, bet šios sultingos vištienos skonis nerealiai skanus, tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus. Tokio vištienos marinavimo recepto analogų daugybę rasite Internete, tituluojamų "Nuostabus vištienos marinatas", "Neįtikėtinai skani vištiena" ir panašiai. Mano recepto įkvėpimo šalinis - dar 90-tųjų pabaigoje per TV matyta laida, kurioje prancūzas aktorius Gerard Depardieu maždaug panašiai marinavo vištieną pagal savo senelių tradicinį receptą.
Šiame marinate puikiai subalansuoti visi ingredientai - nieko nei pridėsi, nei atimsi. Reguliuokite marinato ingredientų kiekius pagal savo skonį; ragaukite marinatą prieš nardinant į jį vištieną. Geras marinatas yra toks, kuriame negali pasakyti, kokio skonio yra daugiau: garstyčių aitrumo, rūgšties, sūrumo ar saldumo.
"Nerealus vištienos marinatas" tinka kapotai gabalais vištai ruošti, bet kokiai vištienos daliai - su kaulu ar be kaulų. Vištienos krūtinėles rekomenduoju lengvai išmušti - tokios jos geriau prisigers marinato skonio ir keps žymiai greičiau bei tolygiau.
Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai, kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono, geriausiai įkaista ir temperatūrą laiko špižinė keptuvė. Žinoma, skaniausia yra vištiena, kepta virš išdegusių malkų grilio.
Vištiena marinuojasi 2-12 val. |
Vištiena tik iš orkaitės.
Traškūs greitai parauginti agurkėliai. Galima paruošti iš vakaro, o kitą dieną jau ragauti! Raugo proporcijas nurodau 1 litrui. Kiek tiksliai reikės skysčio, priklauso nuo indo ir to, kaip standžiai sudėsite agurkėlius. Pavasariui atkeliavus, kai lėkštėse jau norisi gaivos ir lengvumo, puikiai tiks šios salotos. Be galo paprastai pagaminamos, vos iš kelių ingredientų, bet tokios gardžios, kad nuostabiai tinka tiek gardžiuotis vienomis, tiek tiekti prie grilio patiekalų, troškinių, kepsnelių ar kitų mėgiamų patiekalų. Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijosKas gali būti pateiktas garnyras vištienos?Vištienos valgyti viską su dideliu malonumu - ar tai visiškai kepta vištiena orkaitėje, vištiena kojų ketvirčiai, kojos, arba sparneliai, virti skylę, vištienos vyniotinis, virtas vištienos - indų įvairios nesiskaito, nes vištiena - mėgstamiausia patiekalas beveik visų tautų. Tačiau dažnai kyla klausimas: kas geriau derinti vištiena, arba, kitaip tariant, kaip pateikti garnyras vištienos? Prisiminkime, kad virtos riebaluose arba keptos folijoje paukštis, puikiai tinka kaip garnyras ar rūgščiąsias marinuotais obuoliais. Žąsų ir obuolių (arba antis) - tai, kas vadinama žanro klasika, bet aš abejoju, kad daugelis bandė maitinti obuolių vištienos. Dėl tokios šviesos preparato (tiesiogine prasme ir perkeltine) garnyras tik reikia imtis rūgščiųjų obuolių įvairovė ir supjaustyti juos į griežinėliais ir pakepinti toje pačioje aliejaus, kuris yra šildomas su vištienos gaminimo metu. Tiesiog pridėkite obuolius 10 minučių prieš galo virimo vištienos toje pačioje keptuvėje arba ant kepimo skardos - ir garnyrą yra pasirengusi! Manau, kad kiekvienas patiks, ypač ponios! Kitas dalykas, kuris ateina į galvą - bulvių koše arba virtais ryžiais. Jis gali būti taikomas kompleksiškai garnyrą, pridėti žalių konservuotų žirnelių. Bet tai bus šiek tiek standartas. Nors virti tas pats skaičius gali būti skirtingas ir ne visi pasirodo skanu - bet namie būtų pageidautina, taip sakant, "valgykla" variantas gauti. Siūlyčiau garnyras vištienos virėjas ryžių mano receptas, ir patikėkite manimi, it turns out labai skanus. Taigi ryžių receptas kaip garnyras, rašyti: Paimkite virdulį arba keptuvę storu dugnu (bet visada geriau gauti katilą), ir įdėti du (2) stiklines gerai išplautų ryžių, užpilkite tris (3) puodelius šalto vandens, įdėti į didelį gaisrą, ir negali nukrypti. Kai vanduo ateina į Varėna, ir tai įvyks labai greitai, būtina padengti virdulio ar keptuvę dangčiu ir tada griežtai minučių (tai svarbu!) - jei yra laikmatis - būtinai pasinaudoti, jei ne - tada tiesiog laikas pagal laikrodžio: Gražus ir labai elegantiškas garnyrą ant šventinio stalo gali būti kepti švieži pomidorai, cukinijos ar baklažanų. Ir jei iš šviežių daržovių sezonui dar nepasiekė, tada daržovių garnyrą prie vištienos puikiai tinka troškinti rauginti kopūstai. Be to, remiantis šventinį stalą gerai šeriami kepta vištiena ant lėkštės, paremiami jos riekelės pjaustytų apelsinų - tai ne tik elegantiškas išvaizda, bet taip pat yra puikus rungtynės savo skonį! |