pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip skaniai paruošti avieną - geriausi receptai ir patarimai

Vienas svarbiausių anties kepimo veiksnių – tinkamas marinatas

Paukštieną reikia kepti tik gerai įkaitintoje orkaitėje. Kiekvienam paukščiui reikalinga temperatūra bei kepimo laikas skiriasi. Tai priklauso nuo to, kokia paukščio rūšis, dydis, svoris. Pavyzdžiui vištos kepimo temperatūra – 175 °C, ji iškepa maždaug per 45 minutes. Kitų paukščių kepimo laikas žymiai ilgesnis. Kaip jį apskaičiuoti? – reikėtų skaičiuoti po 25 minutes kiekvienam kilogramui ir dar 25 minutes papildomai, nepriklausomai nuo svorio. Kalakutą apie 20–30 minučių kepame 200 °C temperatūroje, tuomet sumažiname iki 150 °C ir kepame iki pabaigos. Žąsies mėsa riebesnė, tad ją kepame aukštesnėje, 180–200 °C temperatūroje. Pirmąsias pusantros valandos ją rekomenduojama kepti uždengtą folija. Riebesnė mėsa linkusi išskirti daugiau riebalų, tad juos vertėtų vis pasemti šaukštu ir užpilti ant mėsos. Beje, šių paukščių mėsą reikia vartyti maždaug kas 15 minučių. Antis, kaip ir žąsis, taip pat yra gana riebi, todėl ją irgi kepame 200 °C temperatūroje – pirmiausia uždengtą, o paskutines 40 minučių – atidengtą. Prieš kepant, į skardą reikėtų įpilti šiek tiek vandens, o kad mėsa neišsausėtų iš vidaus, antį siūlome įdaryti obuoliu ar dviem.

Kepant mėsą labai pravartu turėti maisto termometrą. Reikėtų jį įkišti į storiausią anties vietą, geriausia – į šlaunelę arba krūtinėlę. Reikėtų, kad termometras neliestų kaulo. Pasak maisto ekspertų, mėsa yra iškepusi, kai temperatūra pasiekia 75 °C. Pažymėtina, jog gaminant paukštieną reikia laikytis pasirinktame recepte nurodytų instrukcijų.

Maisto ekspertai pataria paukštį pirmiausia kepti krūtine žemyn – tada mėsos sultys subėgs į krūtinėlę, taip ji taps sultingesnė. O drėgmė pasiskirstys per visą kepamą paukštį ir niekur neišbėgs.

Kaip marinuoti avieną?

Šašlykui puikiai tinka avienos nugarinė, šonkauliai, kaklas, mentė ir kumpis. Daugelis žmonių taip pat naudoja riebią uodegą, įsukdami ją tarp mėsos gabalėlių. Manoma, kad dėl riebalų šašlykas tampa sultingesnis.

Geriausiai marinuoti jauna aviena. Iš senos mėsos pagamintas šašlykas bus kietas ir gali turėti specifinį kvapą, kuris daugeliui žmonių nepatiks. Rinkdamiesi vadovaukitės spalva: kuo tamsesnė mėsa, tuo avis buvo vyresnė.

Be to, mėsa neturėtų būti lipni ir padengta gleivėmis ar krauju, o paspaudus mėsą, ji turėtų greitai išsilyginti nepalikdama įdubimo.

Nuimkite nuo mėsos plėveles ir sausgysles. Supjaustykite avieną vienodais kubeliais, kurių kraštinės yra apie 4 cm. Jei imsite gabalus su kaulais, pavyzdžiui, šonkaulius, palikite ant jų mėsą.

Avienos troškinys su bulvėmis

2024/05/29 pagal valgome

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Šį nuostabų avienos troškinį su bulvėmis gaminau visiškai tik sau, nes dažniausiai kiti šeimos nariai avienos nevalgo. Tačiau paragavę šio išskirtinio troškinio – valgė visi ir netgi prašė pakartoti! Labai tuo džiaugiausi, kad visi šeimoje su didžiausiu malonumu mėgavosi avienos šonkauliukais. Šis receptas parodo, kaip avieną galima paruošti taip, kad … Skaityti toliau

Asmeninis Vytaro favoritas – silkė su aliejuje kepintais svogūnais ir džiovintais baravykais

Artėjant didžiosioms metų šventėms, lietuviškos virtuvės entuziastas V. Radzevičius dalijasi savo mėgstamiausiu silkės su džiovintais baravykais receptu.

Jis taip pat priduria, jog dažniausiai baravykų šiai silkei prisigrybauja pats, mat mėgsta grybauti. Tai daro nuo ankstyvo pavasario iki rudens, o vėliau net ir žvarbią žiemą mėgaujasi savo laimikiu.

Tačiau net ir negrybaujantys džiovintų baravykų gali įsigyti parduotuvėse bei taip pat pasimėgauti šiuo gardžiu receptu.

Silkei su džiovintais baravykais reikės:

300 g silkės filė

2 vidutinių svogūnų

50 g džiovintų baravykų

3–4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Džiovintus baravykus užpilkite šiltu vandeniu ir pamirkykite apie 20 minučių. Vėliau juos nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į lėkštę.

Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.

Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite tol, kol jis taps auksinės spalvos.

Į keptuvę sudėkite supjaustytus baravykus, žiupsnelį druskos, maltų pipirų ir gvazdikėlį. Kepkite dar kelias minutes, kol grybai suminkštės ir praturtins aliejaus skonį.

Išjunkite ugnį, o keptuvės turinį palikite šiek tiek atvėsti.

Atvėsintą mišinį sudėkite ant silkės gabalėlių, tolygiai paskirstydami svogūnus ir grybus.

Patiekite kaip užkandį su šviežia duona arba virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Kaip užmarinuoti avieną

Jauną mėsą pakanka marinuoti 2–4 ​​valandas. Jei avis sena, geriau mėsą palikti per naktį ar visai parai. Tokiu atveju mėsą dėkite į vėsią vietą.

Visi ingredientai skirti 3 kg mėsos.

Svogūnų marinatas

Minimalus kiekis ingredientų ir nuostabus rezultatas.

Ingredientai:

  • 1-2 kg svogūnų;
  • druska pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruošimas
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais. Kuo daugiau svogūnų, tuo aromatingesnis bus šašlykas. Į mėsą sudėkite svogūnus, prieskonius ir gerai paminkykite rankomis.

Vyno marinatas


Jame marinuota mėsa bus minkšta ir švelni.

Ingredientai:

  • 1 kg svogūnų;
  • šašlyko prieskoniai – pagal skonį;
  • druska pagal skonį;
  • 800 ml sauso baltojo vyno.

Paruošimas:
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais. Paminkykite mėsą rankomis kartu su svogūnais ir prieskoniais. Supilkite vyną ir išmaišykite.

Maritatas su svogūnais, česnakais ir pomidorais

Daržovės suteiks mėsai sodrų skonį ir aromatą.

Ingredientai:

  • 1,5 kg svogūnų;
  • 1,5 galvos česnako;
  • 2-3 pomidorai;
  • šašlyko prieskoniai – pagal skonį;
  • druska pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruošimas:
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, suberkite į mėsą ir paminkykite rankomis. Susmulkinkite česnaką ir supjaustykite pomidorus į didelius kubelius. Į avieną suberkite daržoves, prieskonius, druską, pipirus ir išmaišykite.

aviena

2025/01/02 2025/01/02 pagal Kviečiu į virtuvę

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 2 Avienos troškinys su svogūnais ir garstyčių padažu yra tradicinis patiekalas, kuris sujungia švelnią avienos mėsą su pikantišku garstyčių padažu ir aromatingais prieskoniais. Šis sotus ir šildantis troškinys puikiai tinka vėsiems vakarams, kai norisi pasimėgauti naminiu maistu. Galimos ingredientų alternatyvos: Aviena: Jei neturite avienos, galite naudoti jautienos kumpį … Skaityti toliau