pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žirnių Sriuba Su Mėsa: Receptai Ir Gaminimo Paslaptys

Žirnių sriuba - paprastas ir skanus pirmasis patiekalas, kurį gali paruošti net pradedantysis. Tai klasikinis patiekalas, kuris sušildo šaltą dieną ir pasotina pilvą. Ši sriuba pasižymi nuostabiu skoniu ir aromatu, kuriuos suteikia mėsa, puikiai deranti su minkštais žirniais. Be to, tai puikus pasirinkimas, kai norite greitai paruošti sotų ir sveiką patiekalą.

Klasikinis Žirnių Sriubos Receptas

Ingredientai:

  • 200 g žaliųjų arba geltonųjų žirnių (džiovintų)
  • 150 g mėsos (rūkyta šoninė, dešra ar rūkyta kalakutiena)
  • 1 didelis morkas
  • 1 svogūnas
  • 2 vidutiniai bulvės
  • 2 lauro lapai
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
  • 1/2 šaukštelio maltos juodosios pipirų
  • 1 šaukštas aliejaus arba sviesto
  • 1,5 litro vandens arba sultinio

Gaminimo Eiga

  1. Žirnių paruošimas: Džiovintus žirnius reikia perplauti šaltu vandeniu. Jeigu norite greičiau, galite juos pamirkyti vandenyje 2-3 valandas prieš gaminimą.
  2. Mėsos paruošimas: Mėsa supjaustoma mažais kubeliais ir kepama keptuvėje, kol ji taps traški.
  3. Daržovių paruošimas: Svogūną ir morką nulupkite, svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  4. Daržovių troškinimas: Keptuvėje, kur kepė mėsa, įpilkite šiek tiek aliejaus arba sviesto. Kepkite svogūną, kol jis taps skaidrus. Tada įdėkite morką ir daržoves, ir troškinkite 5-7 minutes.
  5. Žirnių ir mėsos pridėjimas: Į didelį puodą įpilkite vandenį arba sultinį, įdėkite žirnius, lauro lapus ir kmynus. Virkite 40-50 minučių, kol žirniai suminkštės.
  6. Pabaigos etapas: Į sriubą įdėkite keptą mėsą ir daržoves. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar 15-20 minučių, kol visi ingredientai susijungs.
  7. Patiekimas: Patiekite sriubą karštą, su šviežia duona arba šlakeliu grietinės.

Žirnių Košė Su Mėsa

Žirnių košė su mėsa - ne tik skanus patiekalas, bet ir turtingas baltymų šaltinis. Košę lengva paruošti, o skonis kaip tikras delikatesas. Jeigu tavo vyras skundžiasi, kad nuolat alkanas, paruošk jam šią košę. Patys žirniai dėl didelio baltymų kiekio labai sotūs, o čia juose yra ir mėsos. Šią košę virti reikia ilgai, tačiau rezultatas pateisina jai skirtą laiką.

Ingredientai:

  • Mėsa su kaulu (kiauliena ar jautiena)
  • Žirneliai
  • Svogūnai
  • Prieskoniai

Žirnių košės gaminimo eiga:

  1. Mėsą su kaulu (kiauliena ar jautiena) dėkite į vandenį ir virkite mėsos sultinį ant vidutinės ugnies apie valandą.
  2. Maždaug įpusėjus sultinio virimui, į jį sudėkite du sveikus svogūnus.
  3. Į sultinį suberkite prieskonius. Jei pageidaujate, galite pridėti šviežių žolelių ar kokių nors šviežių daržovių (paprikų, svogūnų, morkų - kokių tik norite). Virkite dar 10 minučių.
  4. Išimame mėsą ir nuplėšome mėsą nuo kaulo.
  5. Nuplautus žirnelius suberkite į mėsos sultinį ir virkite, kol suminkštės (40-45 min. ant vidutinės ugnies).
  6. Pačioje žirnelių virimo pabaigoje į puodą sudėkite mėsą. Pavirkite dar porą minučių ir viskas!

Patarimai Ir Gudrybės

  • Jei naudojate džiovintus žirnius, juos galite pamirkyti prieš gaminimą, kad jie greičiau išvirs. Taip pat, jei neturite laiko mirkyti žirnių, tiesiog virkite juos ilgiau.
  • Rūkyta mėsa suteikia sriubai ypatingą skonį, tačiau galite naudoti bet kokią mėgstamą mėsą: šoninės, dešros ar net rūkyto vištienos filė. Jeigu mėgstate aštriau, galite įdėti aštrios dešros.
  • Jei norite, kad sriuba būtų dar turtingesnė ir aromatingesnė, naudokite vištienos arba mėsos sultinį vietoj vandens.
  • Be lauro lapų ir kmynų, galite pridėti ir kitų prieskonių, tokių kaip čiobreliai, saldžiarūgštis pipiras ar net čili pipirai, jei norite, kad sriuba būtų aštresnė.

Alternatyvūs Žirnių Sriubos Receptai

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa

Jauki, soti, ekonomiška ir be galo skani žirnių sriuba, kokią virti išmokė draugė švedė. Paskaninta rimtu mėsos šmoteliu - kepta rūkyta karka, kurios skonis persmelkia visą patiekalą ir pripildo jį malonaus dūmo skonio. Pernakt išbrinkiname skaldytus žirnius. Į didelį puodą ar troškintuvą dedame karką ir užpilame ją gausiu kiekiu karšto vandens. Į jį įdedame lauro lapų, čiobrelių, keletą riekelių šviežio imbiero gabalėlių. Beriame žiupsnį pankolių sėklų ir kmynų. Ten pat suberiame išbrinkintus žirnius. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame daržoves - smulkiai supjaustytus svogūnus, salierus ir burokine tarka sutarkuotas morkas. Kepame vis pamaišydami, kol lengvai suminkštės. Viską suberiame į puodą, kuriame jau verda sriuba.

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa (variantas)

Reikės:

  • 250 g geltonųjų skaldytų žirnių
  • 50 g kiaulienos šoninės
  • 50 g kumpio
  • 50 g šalto rūkymo dešros
  • 6 skiltelių česnako
  • Nedidelio ryšulėlio krapų

Gaminimas:

  1. Žirnius nuplaukite, supilkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirinkite ir 45-50 minučių virkite ant silpnos ugnies.
  2. Išvirusius žirnius (neišimdama iš puodo) sutrinkite trintuvu (arba plakikliu).
  3. Į gautą masę sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus ir dar kartą viską išplakite.
  4. Smulkiai supjaustykite krapus, kiaulienos šoninę, dešrą bei kumpį ir sudėkite į puodą.
  5. Viską pašildykite apie 3-4 minutes ir puodą nuimkite nuo viryklės.
  6. Galite papuošti mėsos griežinėliais.

Žirnių sriuba su mėsa ne tik sušildys šaltą žiemos dieną, bet ir džiugins savo turtingu ir sočiu skoniu.