pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pertepti vafliai su varške: receptai ir idėjos

Miela nostalgija iš vaikystės, kurią sukelia šis desertas. Laiko jiems paruošti beveik nereikia! Net jeigu turite milijoną darbų ir visai neturite laiko, šiam desertui tikrai jo rasite.

Vafliai su varškės įdaru

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu "vafliai". Dažniausiai kepami saldūs vafliai, tačiau jie puikiausiai gali tapti ir rimtuoju pusryčių ar vakarienės patiekalu.

Receptas

„Greitai ir paprastai iškepsite vaflius-varškėčius. Nereikia nei maišytuvo, nei trintuvo, visą darbą atliksite šakute. O vafliai labai gardūs ir traškūs!“ - sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Ingredientai:

  • Varškė
  • Cukrus
  • Lydytas sviestas
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Kepimo milteliai

Gaminimo eiga:

  1. Varškę verčiu į dubenį ir sutrinu šakute.
  2. Beriu 4 šaukštus cukraus.
  3. Pilu lydytą sviestą.
  4. Viską gerai sumaišau.
  5. Tuomet į dubenį įmušu 3 kiaušinius, vėl viską sumaišau.
  6. Į gautą varškės masę įsijoju 180-200 g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių (miltų kiekis priklauso nuo varškės, jei varškė sausa, užteks ir 180 g miltų).
  7. Sumaišius turime gauti tirštą masę.
  8. Galima kepti vaflius.
  9. Dedu po šaukštą tešlos į vaflinę ir kepu, kol gražiai apskrunda.
  10. Taip iškepu visus vaflius - man pavyko 16-18 (tiksliai nepavyko suskaičiuoti, nes vafliai labai greitai „išgaravo“).
  11. Likusius vafliukus sudėjau į lėkštę, apibarsčiau cukraus pudra ir avietėmis.
  12. Minkšti viduje, traškūs išorėje - mums labai patiko.
  13. Skanaus.

Kiti vaflių pertepimo būdai

Vaflius galite įvairiai patobulinti - suvilgyti šokolade, tuomet apibarstyti mėgstamais pabarstukais, kokoso drožlėmis ar pan. Fantazijai ribų nėra!

Pavyzdžiai:

  • Vaflius sutepkite sluoksniuodami po kelis kartus su rududu, išlydytu ir šiek tiek pavėsintu šokoladu, varške, vėl rududu, jogurtu, šokoladu, rududu ir t.t.

Karamelinis kremas

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • Apie 150 g Rududu

Dedame Rududu ir plakame kol neliks gumuliukų.

Vafliai su kondensuotu pienu ("Rududu") ir kokoso drožlėmis

Ingredientai:

  • 1 pakelis vaflių ((apvalūs))
  • 1 skardinė kondensuoto pieno ("Rududu")
  • 1 stiklinė kokosų ((drožlės))

Paruošimo būdas:

  1. Ant vaflio lakšto tepti "Rududu", pabarstyti kokoso drožlėmis, dėti kitą vaflio lakštą ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai.
  2. Palikti tortą kurį laiką pastovėti, kad susislėgtų ir susigertų kondensuotas pienas.

Vafliai su karamelizuotu kondensuotu pienu ir šokoladu

Ingredientai:

  • 1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
  • 1 pakelis vaflių (apvalūs)
  • 100 gramų šokoladas
  • 1 sauja kokosų drožlių

Paruošimo būdas:

  1. Sutirštintu karamelizuotu kondensuotu pienu pertepti vaflius ir lengvai paslėgti.
  2. Ištirpinti šokoladą ir leisti šiek tiek atvėsti ir sukietėti.

Vafliai su Rududu

Ingredientai:

  • 1 pakelis vaflių
  • 1 skardinė kondensuoto pieno

Paruošimo būdas:

Vaflius pertepti "Rududu".

Vafliai su uogiene

Ingredientai:

  • 1 stiklinė uogienės
  • 1 vienetas vaflių (pakelis)

Paruošimo būdas:

Kiekvieną vaflį pertepame uogiene.

Vafliai su kondensuotu pienu

Ingredientai:

  • 100 gramų kondensuoto pieno
  • 2 vienetai vaflių (apvalūs)

Paruošimo būdas:

  1. 1 porcija.
  2. Ant 1 lakšto reikia užtepti sutirštintą kondensuotą pieną, po to reikia uždeti 2-ą lakštą ant viršaus.

Vafliai su kondensuotu pienu ir sezamo sėklomis

Ingredientai:

  • 1 pakelis vaflių ( sausi ploni)
  • 1 skardinė kondensuoto pieno
  • 100 gramų sezamo sėklų

Paruošimo būdas:

  1. Tirštą pieną sumaišyti su 100 g sezamų sėklų ir gauta tyrele tepti lapus, šiek tiek masės pasilikti.
  2. Bent valandai paslėgti.