pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas su rikota sūriu ir brokoliais: gardus receptas

Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti gardų pyragą su rikota sūriu ir brokoliais. Kiekvienąkart, kai kalbu su mama, tie pokalbiai pasibaigia klausimais: gal paskinti salotų? Gal nori krapų? O kaip dėl svogūnų laiškų, kaip dėl špinatų? Kai ateina metas ruošti savaitgalio pietus, taip pat galima tuo mėgautis ramiai ir lėtai.

Ingredientai

Tešlai:

  • Sviestas: 120 g (100 g - tešlai ir 1 valg. š.)
  • Aliejus: 1 valg. š.
  • Vanduo: 3 valg. š.
  • Druska: 2 arb. š.
  • Cukrus: 1 valg. š.

Įdarui:

  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Muskatas: 1 arb. š.

Tešlos paruošimas

  1. Paruoškite tešlą.
  2. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.

Įdaro paruošimas

  1. Kol tešla kepa, paruoškite įdarą.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  3. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  4. Sudėkite į keptuvę špinatų lapus ir pakepinkite dar porą minučių, kol šie taps minkšti.
  5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  6. Brokolius išskaidykite žiedynėliais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Pyrago formavimas ir kepimas

  1. Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsinkite, o tuomet dugną tolygiai aptepkite rikotos sūriu.
  2. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus ir špinatus.
  3. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliokite pomidorų griežinėlius.
  4. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio.
  5. Užpilkite ant pyrago viršaus.
  6. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuokite ir apibarstykite juo pyrago viršų.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  8. Iškepusį pyragą kelias minutes palikite pastovėti kepimo inde.

Patarimai ir idėjos

Be galo norisi išbandyti nesaldų pyragą, bet nežinau kuo geriau pakeisti brokolį. O brokolius čia pakeisti tikai labai lengva! Tiesą sakant, beveik bet kuo.

Skanaus!