pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Virtuvės Bananinis Pyragas: Receptas Ir Patarimai

Bananinis pyragas pagal Beatos virtuvę - tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietinei arbatėlei, tiek vakarienei su puodeliu karšto pieno. Čia mano online namai - sveiki atvykę! Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose.

Bananų Duonos Pagrindai

Šiandien su jumis pasidalinsiu neprilygstamu receptu - pati skaniausia, drėgna, minkšta, saldi ir itin kvapni bananų duona pagal Beatą. Bananų duona - tai klasikinis kepinys, kuris niekada neišeina iš mados, o šis receptas yra ištobulintas iki paskutinio kąsnio. O ši itin tobulai pavykstanti gardi duonelė, drėgna, minkšta, kvapni, saldi, bet ne per saldi.

Ingredientų Variacijos

  • Vietoje baltų kvietinių miltų galite naudoti pilno grūdo miltus (1,5 puodelio, nes jie sugeria daugiau skysčio) arba dalį miltų pakeisti avižiniais.
  • Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, klevų sirupu (3/4 puodelio) arba medumi (3/4 puodelio).
  • Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų tokiu pačiu kiekiu.
  • Kiaušinius galima pakeisti lino sėmenų košele (2 valgomieji šaukštai maltų linų sėmenų sumaišyti su 6 valgomaisiais šaukštais vandens).
  • Pieną galima pakeisti augaliniu pienu - migdolų, kokosų ar avižų.
  • Galite įmaišyti papildomus ingredientus: šokolado gabaliukus, kapotus riešutus (graikiniai, lazdyno, migdolai), džiovintas spanguoles ar razinas.

Patarimai Gaminant

Naudojame gerai prinokusius bananus, nes jų skonis daug stipresnis, o dėl minkštų bananų duonelė gaunasi drėgna bei labai minkšta. Idealiausi bananai šiam receptui - tie, kurių odelė jau yra tamsiai rudos dėmės. Tokius bananus galite užšaldyti iš anksto ir atšildyti prieš naudojimą. Tikriausiai ne vienam, kas seka mano receptus, iškyla klausimas kam yra reikalinga druska kepiniuose. Ji tiesiog privaloma!

Kaip ir kiekviename kitame patiekale. Druska sujungia bei paryškina kitų produktų skonį! Tad visada įberiame bent žiupsnelį druskos kažką kepdami. Idealiausiai ją yra įmaišyti į miltus, kad tolygiai pasiskirstytų. Vanilę taipogi labai dažnai panaudoju savo kepiniuose, praktiškai visuose, kur tik įmanoma. Ji suteikia kvapnumo ir dar nuostabesnio skonio. Nors tai nėra privalomas ingredientas. Jeigu neturite, tiesiog jį praleiskite.

Nepamirškite, jeigu jūsų elektrinė orkaitė su ventiliatoriumi, visada viską kepame 20 laipsnių žemesnėje temperatūroje nei nurodyta recepte, nebent nurodyta kitaip. Man pačiai ši duonelė kepė 1 valandą 10 minučių 160 laipsnių elektrinėje orkaitėje su ventiliatoriumi. Savo receptuose visados nurodau normalios įprastos orkaitės temperatūras. Norint patikrinti, ar duona iškepusi, įsmeigiame medinį pagaliuką į kepinio centrą - jis turi išlikti sausas.

Alternatyvus Bananinis Pyragas Be Miltų Ir Cukraus

Kai norisi kažko saldaus, visada galima prisiminti, jog gardėsių būna ir be cukraus, ir be miltų, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. B. Nicholson tikina - šį pyragą su pasimėgavimu kirs net vaikai, kuriems saldėsiai be cukraus neretai kelia įtarimą. Pyragui saldumo suteikia natūralūs ingredientai - gerai sunokę bananai ir šiltame vandenyje išmirkytos datulės.

Vietoje sviesto B. Na, o vietoje miltų į pyrago tešlą krečiami 150 g maltų migdolų, tačiau jeigu jų neturite ir miltų savo mityboje nevengiate, čia puikiai tiks ir paprasti kvietiniai miltai, sako B. Nicholson.

Receptas Su Grūdėta Varške Ir Kokoso Kepure

Be galo gardus pyragas! Valgai valgai ir dar norisi 🙂 Kokoso kepures skonis nuostabus! Pyragas išeina iš trijų sluoksnių, kurių, kai iškepa, nelabai gali vieną nuo kito atskirt. Apačioj pagrindas, kuris labai minkštas, bananai per vidurį ir taip vadinama kokoso „kepurė“ ant viršaus. Į sviesto masę sudėti grūdėtą varškę (liesa grūdėta varškė) ir gale įdėti miltus. Formą aš ėmiau kvadratinę. Dabar padaryti viršutinę tešlos dalį. Kepti beveik valandą arba kol iškeps.

Trupinių Pagrindas

Sausainius ir riešutus beriame į maisto kombainą ir sumalame. Galite malti sausainius ir riešutus atskirai, sausainiai labai susmulkės, riešutus paliekam truputį rupesnius. Sviestą ištirpinam. Torto formos dugne patiesiam kepimo popieriaus, suberiam trupinius, paspaudžiam, kad susigrūstų. Šaunam į 180 C orkaitę maždaug 15-20 min. Jie turi apskrusti. Bananus supjaustom riekelėm.

Dažniausiai Užduodami Klausimai Ir Patarimai

Perskaičiusi šitą receptą ilgai galvojau, ką jis man primena. Skanesnes bananu duonos dar gyvenime nesu valgius. Aciu uz recepta!!! beata savo knygoje prie bananų duonos rašė, kad šio kepinio sugadinti neįmanoma.beveik.pasirodo man tai pavyko net tris kartus:) niekaip nesuprantu, kodėl tešla būna kaip žalia net po valandos kepimo.

Labai labai skanu, kepiau ne viena karta ir tikrai dar kepsiu, as virsu apliejau tirpintu sokoladu ir pabarsciau smilkintais riesutais, labai skanu. Per daug 5 bananu. Uztenka ir 2-3. Niu kokia pasakiska man ta bananu duona gavosi. Slapia, skani…. O tada dar paziurejau kad turiu graikisko jogurto ir cream cheese tai sumaisiau viska, ilasinau cintrinos, itarkavau citrinos zieveles ir tada uztepiau sita ‘frosting’ ant tos bananu duonos.

Kam neskanu buna , tas buna nepakankamai alkanas. o duona sitokio tipo kepiniai vadinasi visam pasaulyje nesvarbu kad duona mums asocijuojasi su ta kur sriuba prisikandame. Na, sprendziant is kvapo tai duona turejo gautis l.gardi. Taciau ji man neiskilo, manau, bananai buvo per dideli ir ju mases gavos per daug. Nes temp tikrai atitinkama, ir programa-dvipuse. Labai gaila 🙁 koks t.b. tu 4 bananu svoris? Na stai, dejau 3 vid dydzio bananus ir tuomet duona gavosi puikiai! Skonis nuostabu 🙂 Skanesnės bananų duonos niekada nesu ragavusi.

Zadame kepti sia duonele per technologiju pamoka, kazi kaip skonis butu uzliejus ja ant virsaus lyditu sokoladu? gal kas nors bandete? Tikrai labai skani bananu duona. Ekspermentavau su svečiais… ir pavyko! 😀 Lyg ir skanus, bananai suteikia įdomaus skonio. esu pradedancioji kulinare 🙂 toks mazytis prasymas, kuris gal butu naudingas ne man vienai - gal butu imanoma receptu kiekius zymeti puodeliais??? taip butu paprasciau isiminti….

Ačiū Beatai už receptuką. Vakar kepiau šią netradicinę (man) duoną, gavosi puikiai! Labai skanu! prieš kelias dienas vėl bandžiau kepti šią duoną ir vėl toje pačioje silikoninėje formoje. Iškepė kuo puikiausiai:) Nuostabaus skonio kepinys! Pabandziau ir as Jusu sauniu atsiliepimu ikvepta. Tai net nezinau kaip nupasakoti ta produkta kuris gavosi. Labai gražiai pavadintas „tešlinis marmalas”, man tai toks pats gavosi… Bet viena vakarą, kai labai užsimaniau šitos duonelės, o namučiuose buvo deja tik vienas susiraukšlėjęs bananas, susigundžiau ir iškepiau.. DUONELĖ buvo fantastiškai nepakartojamai skani, puri, minkšta…tiesiog super!!!! Kelis sykius kepiau.

nu nerealu nerealu ir dar kartą nerealu. Tikras skanumėlis. Gal nepasakysiu jokios naujienos, bet ši duonelė labai labai gardi su graikiškais riešutais (arba pekanais) ir cinamonu. Visai neblogas gavosi, tik nesupratau, jis ir turėjo neišsikelt? Valio! Kepiau ir puikiai pavyko. Nepabijojau bananų įdėti 4 gana didelius, ir tešla, kai iškepė buvo ne žalia. Nors prieš kepimo pabaigą buvau išsigandusi, protarpiais ji atrodė žalia, bet truputi dar pakepus viskas susitvarkė.

Kiek esu bandžiusi kepti bananų duona, tai gavosi tik pagal šitą receptą. Labai skanu. PASAKA! Na ir as pabandziau…deja deja, bet nepavyko 🙁 Kepiau ilgfiau, bet jki kaip zalia gavosi, tesla kazkokia ir tiek… Manau, kad per mazai miltu ir per mazai gal kepimo milteliu idejau? Miltu tai tikrai per mazai… Pradzioje taip graziai iskilo, atrode super, bet kai isemiau- subliusko ir pasirodo buvo zalia visa… Bandysiu dar karta 😉 Gal pirmas blynas cia toks prisviles tik?

Vakar ir as isbandziau si receptuka. Pamirsau iberti ziupsneli cinamono, bet ir be jo duonyte buvo liux 🙂 gavosi labai minkstute ir slapia, net ir siandien buvo tokia pat minksta ir gardi. Duonele labai skani, dar pabarstau ant viršaus sezamų sėklų tai mums laaaabai skanu! Receptas puikus, labai skaniai pavyko! Idėjau cinamono su kaupu, todel duona išėjo šiek tiek rudesnė ir labai kvepia! Naudojau 3 vidutinius prinokusius bananus (apie 400 gramų). Gavosi labai skanus! Nedėjau net gvazdikėlių ir užteko 3 vidutinių bananų. Ačiū už receptą.

Kepiau jau ne kartą ir labai skani gaunasi, jei kepu kekso formoje, visada kepu valandą ar šiek tiek ilgiau, nes kitaip viduriukas būna žalias. Šį kartą norėjosi kažko gaiviau tai ant viršaus pridėjau stambiai pjaustytų obuolių. Labai skaniai gavosi, rūgštoki obuoliai puikiai čia dera. Labai labai skani bananų duonelė ir be galo paprastai ir greitai pagaminama.

receptas idomus, nusprendziau pameginti, tiek daug geru zodziu apie ji.. Ką tik vakarienei suvalgėme po didelį gabalą bananų duonos - skanumėlis 🙂 Kepiau pagal receptą, 40 min, tik viršų pridengiau folija - iškepė labai tolygiai 🙂 Viršų pabarsčiau migdolų drožlėmis (pasiskolinau idėją iš E. tiktai, vienas klausimelis, kaip sumalti tuos 7 gvazdikelius?? kombainas nepaims, nei kavamale, ju paprasciausiai per mazai, kad sugriebtu, nebent puse buteliuko iskart trint.

Super receptukas ! tikai labai skanus pyragas-duona ! meginau su itaimu, taciau siame tinklalapi da neteko nusivilti nei vienu receptu. labai greitas, pigus ir labai skanus. Pirmą kartą kepiau ir puikiai gavosi. Labai skani bananų duona. Nesunku pagaminti, neužima daug laiko ir nėra brangu. Ar yra galimybė pasidalinti receptais su jumis? Pyragas gavosi nuostabus! Išties labai skanus reikalas 🙂 Tik man kažkodėl nelabai iškilo, nors kepimo miltelių dėjau pakankamai. Aciu uz nuostabu recepta! Labai paprastas! Aciu,aciu,aciu!

Man irgi žalias vidus gavosi…bet spėju dėl bananų kiekio..turėjau keturis jau juoduot bepradedančius bananus, o norėjau juos visus sunaudot..tai ir sudėjau.. šiaip skonis geras;) su pienuku skanu:) bet toks šlapias labai.. bet spėju kad nuo bananų..Tikiuosi rytoj jį irgi bus galima valgyti, nebus kieta.. O kazi galima vietoje sviesto deti margarina Vilnius kepiniams? Skaitau komentarus ir seile tysta, gaila bet negaliu miltu kvietiniu gal galetumet alternatyva jiems patart dekui. Ar galima nedeti kiausiniu?? is iskels normaliai?

Kepiau ir as siandien, bet deja visai nepavyko. Is pradziu lyg ir labai nieko atrode, toks iskiles, bet Bet Kai istraukiau is orkaites eme ir nusedo. Toks suslegtas, visai nepurus gavosi. Viska dariau pagal recepta. Galbut truko kepimo? Bet kepiau virs 40min. O Dieve kaip skanu!!! Aciu labai uz recepta!!! Idejau dar trupinta plytele sokolado! Labai daznai kepu ivairius gardesius. Vieni pavyksta, kiti nelabai. Taciau si bananu duona, as ja mieliau vadinciau bananu keksu, gavosi idealios strukturos, pasakisko minkstumo, ne vienos zalios vietos. jei kur bananas, tai jis ir matosi visumoje, nera istezes. Sis receptas tikrai vertas pasideti matomoje vietoje, o skonis tirpsta. tik gal cukraus deciau maziau.

O dabar sąžiningai prisipažinkite, kad dėjot tik 200 gr miltų prie 4-5 bananų, jums nesigavo blyninės tešlos skystumo masė ir viskas puikiai iškepė? Aš visgi nerizikavau ir miltų dėjau gerokai daugiau. Labai skani duona. Kepiau jau du kartus. Vieną kartą dėjau 4 mažus bananus, o kitą 3 didelius ir turiu pasakyti, kad kuo daugiau bananų, tuo skaniau. Į abu kepinius dėjau maždaug 40 g tarkuoto juodo šokolado. Skonis pasakiškas.

Matau čia nemažai kas skundėsi, kad per mažai miltų. Labai tikėtina, kad tie žmonės dėjo ne 200 g miltų, o 200 ml. Aš dar dadėjau moliūgo sėklų ir džuovintų slyvų susumulkinau:) dėjau į pyrago forma:) na 35-40min. Labai skani duonytė. labai puikus pyragas. Turiu namie sportininka, tai jam labai tinka kaip uzkandis. Tik mes keiciame miltus pilnagrudziais speltos ir imetam gera sauja pasmulkintu makadamia riesutu.

Kepiau, bet nelikau labai sužavėta. Dėjau 3 gerai išnokusius bananus, ir tik 100 g cukraus (aš nuo visų Beatos receptų drąsiai nubraukiu trečdalį cukraus) - mano skoniui saldumas buvo kaip tik. Kepdamas gražiai pakilo, valgėm dar karštą (ir dar purų) su ledais, buvo visai skanu. Tokio skanaus bananu pyrago dar nevalgiau ir aplamai bananu pyraga kepiau pirma karta gyvenime! Likau labai suzaveta siuo receptu. Skonis nerealus, konsistencija tokia kaip ir megstu (slapia) tiesiog burnoje tirpsta. Su vyru per dvi dienas suvalgome si pyraga:) antra karta kai kepiau dejau sokolado, reikalo nesugadino, bet ir nebuvo ypatingai skanu, gal pieniskas Toblerone cia visai netiko.

Ateinanti sestadieni bus trecias kartas kai kepsiu si pyraga ir siandien parduotuveje nusipirkau graikiniu riesutu, bandysiu su jais. Manau jie cia suzais labai deramai! Didelis, Aciu uz si recepta. Aplamai esu Beatos receptu bandytoja, isbandziau jau ”n” receptu ir ne vienu nenusivyliau!!! Išbandžiau šį receptą ir aš. Tai kaip ir kai kuriems kitiems, jis vos išimtas iš orkaitės sukrito į kietą kiek žaloką gumulą ir kol atrodo vargiai valgomas arba bent jau tikrai ne baisiai gundančio skonio (manau apskritai, kad jį teks mesti lauk). Kepdama naudojausi rekomendacijomis dėti mažiau bananų ir dėjau tris sunokusius bananus, kitą kartą kepdama nuimčiau dar ir cukraus bent trečdalį, nes bent jau man per saldu. Labai skanu! Dėjau 4 vidutinio dydžio bananus ir kitąsyk dėčiau jų daugiau. Dėjau mažiau sviesto ir curaus (100g), kitąsyk dėčiau dar mažiau, nes saldu nuo bananų. Kepiau 45 min.

Laba diena mieloji Beata, ar siai duonai tiktu ruginiai pilno grudo miltai? Labai skani duona, nors, kol šilta man kaip pyragas. Truputį pasvilinau sviestą jį tirpdant, bet tai priduoda tik dar išraiškingesnį skonį. Super, labai džiaugiuosi, kad pamėginau! Aš nedėjau cukraus, nes ir taip saldu nuo bananu. Vaikams kai kepiau įdėjau medaus. Vietoj paprastų miltų naudojau avižinius miltus ir dar įdėjau rūgių sėlenų. Suuuuuper!

Puikiai pavyko!! Gaminau su pilnagrudziais miltais, cukraus tik 60 g. (musu skoniui pakankamai), o vietoj cinamono ir gvazdikeliu - alvo kakava. Sveiki, ar galima vietoj kvietiniu miltu deti avizinius miltus? Kiekis bus tas pats? Nepavyko. Gavosi bananis blynas. aciu uz recepta. labai paprastas receptas o pyragas superinis. Tobula! Man nesigavo.. Kepiau 35 min, puikiausiai iskepes. Skonis liuks ;). Skonis puikus. Tik iskepes jis labai slapias. Yra oro burbuliuku. Pakiles. Spalva tai kazkokia i pilksvuma. Sveiki.

Sveiki, norėjau paklausti ką darau ne taip. Kiekvieną kartą kai ką nors kepu su bananais gaunasi keista tekstura . Kepiniai viduje būna tarsi neiškepę, nors išorė jau paruduoja. Nerealus! Dariau gluten free su kukurūzų miltais vietoj paprastų ir dingo visas per kelias valandas! Bandysiu db keksiukus iš tokios pačios tešlos. Labai skani bananų duona! Kepiau ne vieną kartą jau 🙂 tik pastebėjimas, kad bananų kiekį reiktų rinktis pagal skonį. Pirmą kartą įdėjau 4 nemažus bananus, tai išėjo labai šlapia duona, man net per daug šlapia. Neiškilus pliurzė nes bananu ryškiai perdaug…na bet . Superine banana duonele, o dar su ledais! isvis pirstuku apsilaizymas!

Uzvirus tokioms aistroms dėl bananu duonos, nesusilaikiau neisbandziusi. Jei jei ir man neišeis??? Su kai kuriais pakeitimais: vietoje sviesto dėjau kokoso alieju, vietoje balto cukraus, rudaji cukrų, ir lietuviškam pyragai priminti aguonų. Ir ka gi, i dvi mažesnes formas, 10 min trumpiau gavosi nuostabus ir nepakartojamas desertas!!! Visi namai kvepia. Aciu už receptą ir aktyvius komentarus!!! P.S. Špyga taukuota, kaip skaniai išėjo. Išbandžiau šį receptą. Nedėjau gvazdikėlių, bet įdėjau pjaustytų migdolų. Nerealiai.