pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kas Yra Maltos Mesos Išmeliai?

16 Komentarai

by Valgytoja 2011-09-19 at 20:49

Aciu uz puikia ideja vakarienei, Neringa! Paprasta ir kartu genialu. Rytoj pat ir pasigaminsime siu iesmeliu vakarienei. Niam! Dekui tau. Nuotraukos kaip visada nuostabios, o tavo svetaineje silta ir jauku (uzsuku cia kasdien)!

by admin 2011-09-19 at 20:54smagu girdeti, o iesmeliai paprastai pagaminami, bet ne paprastai suvalgomi skanios vakarienes!by Rennie 2011-09-20 at 07:38Tikrai į pelytes panašūs Gal kartais žinai kur LT galėčiau tokių pagliukų rasti?by admin 2011-09-20 at 08:33

Rennie, pabandyk paieskoti kur prekiaujama vienkartiniais kavos puodeliais, ten turetu buti ir siu pagaliuku

by Ramunas 2011-09-21 at 06:53Jeigu savaitgali leis orai, pabandysiu ant griliaus iskepti si skanesta:)by admin 2011-09-21 at 08:30Ramunai, ant griliaus bus dar skanesni, tik nepersausink!by Ramunas 2011-10-03 at 14:22

Neringa, savaitgali su Asta gaminom sias “peles”. Tiksliau Asta gamino, o as kepiau. Tik mes jautienos nedejom, kazkaip nesiseka jos skanios nusipirkti. Iesmeliai geriau butu ploksti, nes ant apvaliu labai sunku aplipdyti mesa. Bet vaikai “uzkibo”, nes kotleciuku forma butu neidomu, o kada ant iesmelio – zymiai skaniau. Tiesa, dar Asta darzoves siek tiek apkepe pries maisant su mesos farsu. As aisku siek tiek persausinau, nes norejau apskrudinti, bet siaip tai labai skanu buvo. Paivairinimui vietoj saslyku ar kepsniu tikrai labai pravers sis receptas, kepant lauke ant griliaus.

by Agne 2011-11-06 at 19:01

Skaniai pavalgiau “pelytes”
Tik kitą kartą reikės iš anksto pasirūpinti šitais ledų pagaliukais, nes dabar teko daryti ant apvalių P.S. O koks čia nuotraukoje matomas daržovių troškinukas?

by admin 2011-11-06 at 19:35

smagu, kad patiko! o trokinukas ten sviezios troskintos darzoves – svogunai, paprikos, pomidorai, paprikos

by Judita 2012-01-13 at 13:20

Vau tik šiandien atradau Jūsų tinklapį. koks super…O sakykit, kiek laio kepti tuos iešmelius, lyg ir neradau parašyta..
Ačiū.

by admin 2012-01-14 at 23:24Jurgita priklauso nuo karscio, kai pavirsius graziai apskrunda – iesmeliai gataviby R. 2012-01-28 at 18:02by Katolina 2012-09-27 at 10:33

Neringa, noriu Jums isreiksti savo susizavejima, Jusu originaliais ir kartu visiems prieinamais receptais. Receptus jus pateikiat labai aiskiai, o nuotraukos tikrai profesionalios ir keliancios apetita.
Kaip tik kuriames savo namucius ir nekantrauju jusu receptus isbandyti savo seimoje.
Sekmes kuryboje, manau,jog Jusu bloga aplankysiu kasdiena:)

Maltos mėsos iešmeliai orkaitėje

Į faršą įmušame kiaušini, dedame krakmolą, majonezą, įspaudžiame česnaką, pagardiname prieskoniais ir viską gerai išmaišome.

Iešmelius pamerkiame apie 20 min. į vandenį, kad gerai sudrėktų ir kepdami nesviltų.Kepame iki 220 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Spagečiai CarbonaraSotus kiaulienos plovasPaprasta lazanijaGreitas čili troškinysKomentarai (1)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Alfredas2021-06-12 18:26Labai skanu! ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!

Ruošiame maltos mėsos iešmelius – kebabus

Dubenyje išplakame kiaušinį, beriame manų kruopas, sudedame maltą mėsą, susmulkintą svogūną, česnaką, pabarstome druska, pipirais, malta paprikėle ir gerai išminkome.

Drėgnomis rankomis imame maltos mėsos paplotėlį, kuriuo apglėbiame medinį iešmelį suformuodami pailgą kebabą. Maltos mėsos iešmelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame įkaitintoje orkaitėje po 15-20 minučių iš abiejų pusių.

Patiekiame su šviežiomis salotomis. Skanaus!

Maltos mėsos iešmeliai – kebabai

Išsisaugokite:

Gardūs maltos mėsos iešmeliai – kebabai, mėgstantiems aštriau – siūlome pagardinti malta aitriaja paprikėle.

Šiuos maltos mėsos iešmelius galima kepti keptuvėje, orkaitėje ar lauke ant griliaus.

700 g. maltos mėsos (naudojau maltą vištienos blauzdelių mėsą)

1 nedidelio svogūno

1 valgomasis šaukštas manų kruopų

Žiupsnelis druskos jei reikia

Reikalingi ingredientai:
Kiaulienos faršas450 gramųSvogūnai1 vntKiaušiniai1 vntDžiūvėsėliai2 šaukštaiČesnakasDruskapagal skonįMalti baltieji pipiraipagal skonįpagal skonįAliejuspagal poreikįReklama
Gaminimo eiga

1. Paruoškite visus ingredientus. Apie 20 minučių pamirkykite medinius iešmelius, kad kepant nesviltų.

2. Į dubenį sudedame maltą mėsą, smulkiai pjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, džiūvėsėlius, plaktą kiaušinį ir visus prieskonius. Viską kruopščiai išmaišome.

Reklama

3. Sudrėkinkite rankas ir ant iešmelių iš maltos mėsos suformuokite dešreles. Aptepkite aliejumi (aš dar apvoliojau džiūvėsėliuose, bet tai nebūtina). Sudėkite visus iešmelius į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

4. Kol kepa maltos mėsos iešmeliai galime pasiruošti salotas prie jų.Reklama