pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Orkaitėje Keptos Bulvės su Padažu: Tobuli Receptai Jūsų Virtuvei

Bulvės - bene populiariausias garnyras, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Specialistai sako, kad sveikiausios yra orkaitėje keptos bulvės. O jeigu dar su odele! Kviečiame išbandyti orkaitėje keptų bulvių receptus, kurie nepaliks abejingo nė vieno. Štai keletas įdomių receptų, kurie praturtins jūsų valgiaraštį.

Traškios Bulvių Skiltelės su Padažu

Kai mano namuose vyksta draugų vakarėlis, pridarau visokių įdomių užkandžių, bet jei ant stalo būna šios bulvytės - visada dingsta pačios pirmos! Šios traškios bulvių skiltelės ne tik visų labai mėgstamos, bet ir gamyba labai patogi vakarėliui.

Taip yra todėl, kad vienu kartu galima pagaminti didesnį kiekį, kaina nėra didelė, jos skanios ne tik šiltos, bet ir atvėsusios, patogu valgyti rankomis, nereikia lėkščių ir įrankių. Žodžiu, vien privalumai!

Ingredientai:

  • 1,5 - 2 kg bulvių
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. saldžiosios paprikos
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1/4 a.š. aitriosios paprikos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 2 v.š. smulkintų žalumynų

Gaminimo Eiga:

  1. Jei gaminate iš šviežių bulvių - jų skusti nereikia, tiesiog švariai nuplaukite su kempinėlės pagalba. Jei bulvės ne šviežios, tuomet nuskutame jas.
  2. Bulves supjaustome skiltelėmis, dedame į dubenį, užpilame šiltu vandeniu ir leidžiame mirkti 10 minučių.
  3. Pamirkusias bulves nusausiname.
  4. Į dubenį dedame bulvių skilteles, pilame aliejų, beriame visus prieskonius. Išmaišome, kad visos skiltelės tolygiai pasidengtų.
  5. Bulves paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad per daug nesiliestų tarpusavyje - tuomet jos iškeps traškiau.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje (vejelio funkcija) apie 35 minutes - kol bulvytės gražiai apskrunda.
  7. Kai bulvės baigia kepti, ruošiame padažą.
  8. Visus padažo ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  9. Iškepusias bulvių skilteles patiekiame su paruoštu padažu, pabarstome jalapeno griežinėliais ir baziliko lapeliais (arba kitais žalumynais).

Traiškytos Bulvytės su Varškės Padažu

Traiškytos bulvytės man vis dar yra vienas skaniausių būdų paruošti bulves. Paprasta, greita, o kaip skanu! Iš savo mamos išmokau, kad prie kugelio, bulvinių blynų ar kitaip keptų bulvių tinka ne tik spirgučiai ar grietinė, bet ir varškė, sutrinta su natūraliu jogurtu, pagardinta tarkuota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir žalumynais.

Kuo ploniau prieš kepimą sutraiškysite bulvytes, tuo traškesnės jos iškeps. Jei paliksite kiek storesnes, po traškia bulvyčių plutele slėpsis minkštas vidus. Bulvytė po bulvytės, - jų lėkštė visada ištuštėja labai greitai.

Ingredientai:

  • 4-5 didesnių bulvių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Jogurtiniam padažui:

  • 300 ml natūralaus jogurto
  • 1 agurko
  • 1 skiltelės česnako
  • 50 g fetos sūrio
  • Šviežių krapų ir kitų mėgstamų žolelių
  • Pusės citrinos sulčių
  • Bulvyčių prieskonių

Gaminimo Eiga:

  1. Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite. Virkite pasūdytame vandenyje apie 15-20 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio), kol bulvės bus minkštos. Patikrinkite peiliu - jis turi labai lengvai smigti į bulvę.
  2. Kiek atvėsusias bulves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Tirpintą sviestą sumaišykite su tarkuotomis česnako skiltelėmis, smulkiai kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.
  4. Trumpam išimkite skardą su bulvėmis iš orkaitės. Kiekvieną bulvę apiberkite trupučiu smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
  5. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės padažą. Varškę sumaišykite su jogurtu, tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska ir smulkiai kapotais krapais.
  6. Patiekite. Keptas bulvytes apiberkite smulkiai kapotomis šviežiomis petražolėmis, dar žiupsniu druskos ir pipirais. Patiekite nedelsiant, kol dar šiltos.

Orkaitėje Keptos Bulvės su Sūriu ir Rozmarinu

Bulvės - bene populiariausias garnyras, tačiau pabandykite jas iškepti šiek tiek įdomiau. Pikantiškas sūris ir rozmarinas suteiks joms įdomių skonio ir aromato natų.

Ingredientai:

  • Bulvės
  • Alyvuogių aliejus
  • Česnakinė druska
  • Džiovintas rozmarinas
  • Druska
  • Pipirai
  • Rūkyta paprika

Gaminimo Eiga:

  1. Bulves gerai nuplaukite ir nusausinkite. Galite nuskusti, o jei naudojate šviežias, galite virti ir su odelėmis.
  2. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol išvirs.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnakinę druską, džiovintą rozmariną, druską, pipirus ir rūkytą papriką.

Bulvės "Tarsi Lauže Keptoms" su Varškės Pagardu

Orkaitėje keptų bulvių, kurioms nereikės jokių riebalų, sviesto ar aliejaus, receptas. Gamintos namuose, o skonis primins ką tik ištrauktas iš laužo! Be to, joms pagardinti Alfas pagamins ypatingą varškės padažą.

Ingredientai:

  • 1 kg AUGA bulvių
  • 2 šaukštelių KOTANYI amerikietiškų bulvių prieskonių

Varškės pagardui:

  • 1 pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.
  • 2 kupinų šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO grietinės 30 % rieb.
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 šaukšto smulkintų česnakų laiškų
  • Žiupsnelio KOTANYI druskos
  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
  • Mėgstamų žolelių (papuošti)

Gaminimo Eiga:

  1. Bulves pjaustykite į 4 dalis arba, kad visi gabaliukai būtų panašaus dydžio.
  2. Sudėkite bulves ant kepimo skardos (nepjaustyta puse žemyn), apibarstykite bulvių prieskoniais.
  3. Dėkite į orkaitę ir kepkite su karšto apipūtimo funkcija 180 °C temp. apie 30 min, kol gražiai apskrus ir išsipūs.
  4. Į dubenėlį dėkite varškę, grietinę, įtarkuokite citrinos žievelės, česnako, suberkite česnakų ir svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Viską išmaišykite. Galite palikti 30 min. pastovėti, kad atsiskleistų česnako skonis.
  5. Patiekite keptas bulves su varškės padažu, paskaninkite mėgstamomis žolelėmis.

Auksinės Bulvių Skiltelės su Česnakiniu Grietinės Padažu

Pasakysiu nuoširdžiai - šias auksines bulvių skilteles su česnakiniu grietinės padažu gaminu visur, visada ir visoms progoms. Prie penktadienio filmo, kai užsuka svečiai (visada nuo stalo dingsta pirmos!) arba tiesiog kai reikia labai skanaus garnyro.

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių
  • 2 v.š. lydyto sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. saldžiosios paprikos
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1/2 a.š. džiovintų žolelių
  • 4 v.š. smulkintų šviežių žolelių

Česnakinis grietinės padažas:

  • 1/2 a.š. druskos

Gaminimo Eiga:

  1. Bulves supjaustome skiltelėmis.
  2. Dubenyje sumaišome bulvių skilteles su lydytu sviestu ir visais prieskoniais.
  3. Bulvių skilteles išdėliojame kepimo skardoje taip, kad per daug viena su kita nesiliestų. Jei bulvės liesis tarpusavyje, iškepusios nebus traškios.
  4. Ant viršaus beriame šviežių žolelių.
  5. Kepame 190 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 35 minutes. Jei jūsų orkaitė be vėjelio, tuomet kepkite 45 minutes.
  6. Kol bulvės kepa, paruošiame padažą - indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

Orkaitėje Keptos Bulvės su Silke ir Grietinės Padažu

Iki traškumo apskrudusios tobulai minkštos bulvės. Lėtai tirpstantis gabalėlis sviesto, gausiai pagardintas druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Švelniai aštrus grietinės ir garstyčių padažas. Keli dosnūs silkės gabalėliai. Visa tai - vienoje skonių pilnoje lėkštėje.

Ingredientai:

  • Bulvės
  • 2 valg. š. sviesto
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • 2 valg. š. grietinės
  • 4 arb. š. garstyčių
  • Silkė

Gaminimo Eiga:

  1. Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite, bet palikite su odelėmis.
  2. Apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais.
  3. Išėmę apskrudusias, traškias bulves iš orkaitės, nedelsiant pripildykite jas įdaro: dėkite po gabalėlį sviesto, pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais, ant viršaus dėkite po šaukštą grietinės ir garstyčių padažo, tuomet - po 2-3 gabalėlius silkės.
  4. Patiekite nedelsiant, su šviežiomis salotomis ir likusiu grietinės-garstyčių padažu.

Štai keletas receptų, kurie įrodys, kad bulvės orkaitėje gali būti ne tik paprastas garnyras, bet ir tikras skanėstas. Skanaus!