pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Štrudelis su varške ir obuoliais: tradiciniai receptai ir gaminimo paslaptys

Štrudelis su varškės kremu ir obuoliais - austrų virtuvės pasididžiavimas. Sluoksniuotos tešlos kepinys su dažniausiai saldžiu įdaru paplitęs ir kitose Vidurio Europos virtuvėse. Lietuvoje - taip pat. Drėgnas, keliasluoksnis, skirtingų tekstūrų pyragas dovanoja ypatingą pasimėgavimo patirtį. Obuolių ir varškės duetas pyragų receptuose visada pasiteisina. Patikėkite, kartosite.

Štrudelis su varškės kremu ir obuoliais: greitas receptas

Štrudelį su varškės kremu ir obuoliais pagaminsite greičiau nei per pusvalandį.

Ingredientai:

  • MANTINGA lankstyta sluoksniuota tešla
  • Varškė
  • Grietinėlė
  • Cukrus
  • Vanilė
  • Obuoliai
  • Miltai
  • Rudas cukrus
  • Cinamonas
  • Kiaušinis

Gaminimo eiga:

  1. MANTINGA lankstytą sluoksniuotą tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 20 min.
  2. Varškę, grietinėlę, cukrų ir vanilę sutrinkite rankiniu trintuvu iki kremo konsistencijos.
  3. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.
  4. Berkite miltų, dėkite tešlos lakštus, pakočiokite ir per jų vidurį tepkite varškės kremą, ant jo dėkite plonai pjaustytus obuolius ir juos apibarstykite ruduoju cukrumi bei šaukšteliu cinamono.
  5. Tešlos lakštą lenkite per pusę ir štrudelio viršų įpjaukite peiliu. Patepkite išplaktu kiaušiniu. Pateptą vietą apibarstykite truputėliu cinamono.
  6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp.

Varškės pyragas su obuoliais

Šis receptas reikalauja daugiau laiko, bet rezultatas tikrai vertas pastangų.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 100 g sviesto
  • 80 g cukraus miltelių
  • 100 g miltų

Varškės masei:

  • 500 g varškės kepiniams
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 40 g kukurūzų krakmolo
  • 2-3 obuoliai
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas cukranendrių cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą sukapokite kartu su cukraus milteliais ir miltais iki smulkių kruopelyčių. Suberkite jas į 22-24 cm skersmens apvalią formą ir gerai suspauskite.
  2. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 15 min.
  3. Obuolius supjaustykite kubeliais, pakaitinkite keptuvėje su sviestu ir cukranendrių cukrumi, kol truputį suminkštės.
  4. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir krakmolu. Ant pakepto pagrindo sukrėskite obuolius, o ant viršaus - varškės masę.
  5. Kepkite 60 min. įkaitintoje iki 150 °C orkaitėje.

Obuolių ir varškės pyragas su trupiniais

Ingredientai:

Tešlai:

  • 200 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Obuolių įdarui:

  • 300 g tarkuotų obuolių
  • 3 šaukštelių cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Trečdalį šaukštelio maltos kalendros (nebūtina)

Varškės įdarui:

  • 500 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite tešlą: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pasidaro puri, vientisa masė (elektriniu plakikliu plakite apie 8 minutes). Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sviestą sutrakuokite. Į kiaušinių plakinį dėkite sviestą, miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.
  2. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dėkite į šaldytuvą, o kita išklokite skardą ir subadykite šakute. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje (kol apkepa, bet neiškepa).
  3. Obuolių įdaras: nulupkite obuolius, sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  4. Varškės įdaras: varškę permalkite ir ištrinkite su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.
  5. Ištraukite apkepusį pirmąjį pyrago sluoksnį iš orkaitės, ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą. Ant jo dėkite varškės įdarą. Kadangi pirmasis sluoksnis kepdamas iškyla, neišsigąskite, kad netilps į skardą, nes sudėjus įdarus, jis kiek susmenga.
  6. Pyrago viršų reikia užkloti likusia tešla. Galite daryti taip: padaryti rutuliuką, jį suploti ir dėti ant viršaus, arba tešlą užtarkuoti. Nesibaiminkite dėl nelygumų, iškepus pyragui jie gražiai susilygina. Pyrago viršų vėl subadykite šakute.
  7. Kepkite apie valandą 180 laipsnių orakitėje.

Tiekti galite su ledais, vaniliniu padažu. Arba valgyti vieną. Skanaus !

Patarimai ir gudrybės

  • Jei naudojate sausesnę varškę, pyragas bus mažiau linkęs išbėgti kepant.
  • Obuolius galite tarkuoti burokine tarka, jei norite, kad jie pavirstų į obuolienę.
  • Apibarstykite obuolius cinamonu ir cukrumi, atsižvelgdami į obuolių rūgštumą.

Štrudelio formavimas ir kepimas

Štrudelis - tradicinis Vidurio Europos, ypač Austrijos ir Vokietijos, pyragas. Štrudeliai kepami su įvairiais tiek saldžiais, tiek ir sūriais įdarais.

  1. Plonai iškočiokite tešlą.
  2. Ant tešlos užtepkite dalį įdaro.
  3. Suvyniokite vyniotinį.
  4. Užspauskite vyniotinio kraštus.
  5. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos.
  6. Aptepkite štrudelį plaktu kiaušiniu.
  7. Štrudelį taip pat galite formuoti ir kitaip, t.y. Suformuotą štrudelį aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.