pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausi blynai Palangoje: apžvalga ir atsiliepimai

Ši apžvalga skirta maitinimo įstaigoms Palangoje, siūlančioms bulvinius blynus. Aptarsime kainas, vietas ir atsiliepimus, kad padėtume Jums išsirinkti, kur skaniausiai pavalgyti šio tradicinio patiekalo.

Kur skaniausiai pavalgyti bulvinių blynų Palangoje?

Pasivaikščiojau Basanavičiaus gatve ir peržvelgiau, kokios vietos, kokių bulvinių blynų ir už kokią kainą siūlo. Vieni populiariausių - paprasti bulviniai blynai su grietine arba bulviniai blynai su mėsa ir grietine. Norintys kitokių skonių irgi ras, iš ko pasirinkti: siūloma bulvinių blynų ir su traškia šonine, ir su kremine varške, ir su lašiša ar tunu.

Pigesni blynai Basanavičiaus gatvėje:

  • Savitarnos kavinė „Cepeliniškės“: Paprasti bulviniai blynai - 6,5 euro, su šonine, tunu ar lašiša - 7 eurai už porciją.
  • „Pajūrio žibintas“: Paprasti bulviniai blynai - 6 eurai, bulviniai blynai su mėsa - 7,5 euro.
  • „Levander Inn“: Bulviniai blynai su grietine - 6,5 euro, su kremine varške - 7,5 euro, su lašiša - 8 eurai.
  • „Jūros akyje“: Bulvinių blynų su traškia šonine paragausite už 6,59 euro (darbo dienomis iki 19 val.), įprasta kaina - 7,9 euro. Bulviniai blynai su mėsa ir grietine - 8,5 euro, su lašiša ir varškės padažu - 9,5 euro.

Brangesni blynai Palangos restoranuose:

  • Restoranas „Kastytis“: Bulviniai blynai su grietine - 8 eurai, su varške ir lašiša arba su mėsa - 10 eurų už porciją.
  • Restorane „De Cuba“: Bulviniai blynai su grietine - 8 eurai, su silpnai sūdyta lašiša ir krienų padažu - 10,5 euro.
  • „Senoji Hansa“: Bulviniai blynai su grietine - 10 eurų, su mėsa ir grietine - 12,5 euro (pusę porcijos - 8,5 euro).
  • Restorane „Molinis ąsotis“: Porcija blynų su mėsa - 15 eurų, vienas blynas - 9 eurus.

Kaip pastebėjote, kainos svyruoja gana plačiai. Tad pasirinkimas priklauso nuo Jūsų biudžeto ir norų.

Alternatyvūs pasirinkimai: gatvės maistas Palangoje

Jei norite ne tik bulvinių blynų, Palanga gali pasiūlyti įvairaus gatvės maisto.

„Palongė“ - meksikietiški buritai ir japoniškas ramenas

Viena įdomiausių vietų - baras-užkandinė „Palongė“, įsikūrusi buvusiame kino teatre „Naglis“. Čia galite paragauti meksikietiškų buritų ir japoniško rameno. Buritas kainuoja nuo 10 iki 12 eurų, o ramenas - 12 eurų.

„Azerai“ - kebabų revoliucija Palangoje

Kebabinės „Azerai“ siūlo puikius kebabus. Nors vietos įvaizdis gali pasirodyti netradicinis, maisto kokybė yra aukšta. Kebabo lėkštė kainuoja apie 11 eurų.

„MiamMiam“ - prancūziški blynai Palangoje

Blyninė „MiamMiam“ siūlo prancūziškus blynus - crepes ir galetes. Jų kaina svyruoja nuo 6 iki 8 eurų už vienetą.

Apžvalga apie kavinę „Delfai“ netoli Palangos

Apžvelgsime maitinimo įstaigą, įsikūrusią vos už 5 kilometrų nuo Palangos, Vydmantuose, pavadinimu „Delfai“. Pavadinimas buvo mįslė tik kol neužėjome į restorano vidų, nes pats statinys su dvišlaičiu stogu nieko bendro su Graikija neturėjo. Kad pavadinimas turi kažką bendro su šia šalimi, sufleravo interjeras. O jau restorano meniu su Graikija beveik nieko bendro neturėjo, išskyrus graikišką sriubą bei graikiškas salotas. Tad pasirinktas konceptas pasirodė keistas, bet ne pavadinimo aptarinėti čia važiavome, o maisto paskanauti, tad trumpai aptarkime meniu.

Kaip ir minėjau, meniu nieko bendra su Graikija neturi, jis labiau atstovas to tradicinio meniu, kuriuo vilioja daugelis pakelės užeigų ir restoranėlių, kurie savo klientus džiugina bulviniais patiekalais, karbonadais ir dar net gruzdintomis bulvytėmis su dešrelėmis. Tiesa šis meniu kiek „paturbintas“ - jame radome ir grilio patiekalų, ir net midijas, kurios puikavosi tarp kitų žuvies patiekalų. Tad jeigu esate pratę prie tradicinių patiekalų, galite nesibaimindami graikiško restorano pavadinimo čia užsukti. Nereiks žvelgiant spėlioti, kaip atrodo graikiški patiekalai, nes čia jų tiesiog nėra. Tad nenuostabu, jog mūsų užsakymas buvo sulietuvintas.

Visgi vieną iš dviejų graikiškų patiekalų į užsakymą įtraukėme - tai graikiška sriuba. Dažnai užsisakau silkės, jei jos randu maitinimo įstaigos meniu. Taip nutiko ir šį kartą. Silkė man asmeniškai - lengvas užkandis prieš sriubą ir pagrindinį patiekalą. Gaila, kad to nesupranta daugelis maitinimo įstaigų. Ir šį kartą silkės patiekalas buvo tokio dydžio, kad jei reiktų ruošti banketą dvidešimčiai žmonių, 2-3 tokių lėkščių užkandžio užtektų visai kompanijai.

Matydamas tokį didelį užkandį, aš visada pirma pagalvoju apie heiterius, kurie komentaruose rėks, kur jam tiek telpa, o jau vėliau galvoju, kad palikus daugiau nei pusę patiekalo, padavėjai reiks teisintis, kad išties viskas buvo skanu, bet tiek daug netelpa net man, mėgstančiam pavalgyti. Žinodamas, kad manęs dar laukia ne tik sriuba, bet ir vištienos kepsnys, aš įjungiu stabdį. Sekančios mūsų stalą pasiekė sriubos.

Užsakyti patiekalai ir jų kainos kavinėje „Delfai“:

  • Ūkininkų silkė - 8,00 eur.
  • Graikiška sriuba - 5,80 eur.
  • Baravykų sriuba - 4,50 eur.
  • Bulviniai blynai su mėsa - 7,50 eur.
  • Kiaulienos šašlykas - 11,00 eur.
  • Vištienos kepsnys - 11,00 eur.

Grybų sriuba buvo ne tik trinta - joje buvo gabaliukais smulkintų baravykų, o tai tik sustiprino grybų poskonį. Vienintelis, kam turėjome pretenziją - tai prancūziškas batonas. Seną batoną pašildžius mikrobangėje ar ant grotelių, antram gyvenimui prikelti neįmanoma. Vizualiai apgauti gal ir galima, bet ir tas minkštumas, atsiradęs pakaitinus batoną, gal kažką ir apgautų, tik ne mus.

Nepasakysiu, kiek teko laukti pagrindinių patiekalų, bet po sriubų jie mūsų stalą pasiekė greitai. Nesame abejingi bulviniams patiekalams, tad vienas iš Katinų pasirinko bulvinius blynus su mėsa, kitas - kiaulienos šašlyką, o aš, paskanavęs savo patiekalo, supratau padaręs klaidą užsisakydamas vištienos kepsnį. Bet pradėkime nuo geriausių emocijų ir leiskimės prie liūdnesnių. Bulviniai blynai su mėsa buvo vykę, ir dėl to, kad buvo dideli, vienas vėliau net atiteko man.

Kiaulienos šašlykas buvo ne tik gražiai patiektas lėkštėje tarp gausybės garnyro, bet ir buvo minkštutis bei sultingas. Bet visą ta pagrindinių patiekalų fiestą sugadino man patiektas vištienos kepsnys. Sausą vištieną kiek būtų gelbėjęs padažas, bet juo reikėjo paukštieną užpilti vos iškepus, gal tada filė nuo drėgmės kiek būtų suminkštėjusi. Šalia sausos vištienos saldžiųjų bulvių traškučiai atrodė tik kaip papuošimo detalė, nes su sausa vištiena jie niekaip nesikomponavo.

Dėl didelių ir gana neblogų bulvinių blynų, iš kurių vienas atiteko man, mano nuotaika nesugedo. Trise už pietus išleidome nepilnus 60€. Ir jei būčiau valgęs vien silkę, sąskaita būtų buvusi dar mažesnė. Mus aptarnavusi mergina išties su meile ir išmanymu dirbo savo darbą. Geras aptarnavimas, skanus maistas ir tik dvi klaidos - senas prancūziškas batonas ir perkepta vištiena - visa tai verta stipraus 4 / 5. Ir rašydamas tokį balą aš visų pirma atsižvelgiu į kainos ir kokybės santykį.

Tad jei svečiuodamiesi Palangoje užsimanysite žemiško maisto, nereiks net automobilio - pakaks ir dviračių įveikti tuos kelis kilometrus tarp Palangos ir Vydmantų.