pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos liežuvis - minkšti drebučiai skonio siurprizams

Pastabos:

1. Vietoj konservuotų smulkintų pomidorų galite naudoti skardinę nuluptų pomidorų savo sultyse, tik prieš tai išėmę juos iš sulčių supjaustykite mažesniais gabalėliais (naudoti kartu su sultimis).

2. Maltos rūkytos paprikos tikrai rasite beveik visuose prekybos centruose ar gourmet tipo parduotuvėse, bet skonis labai stipriai nenukentės, jeigu jos ir nenaudosite. Atsižvelgiant į valgytojų skonį ir amžių rinkitės saldžią arba aštrią.

Liežuvio troškinys su pomidorais

Reikės:

Liežuvį išvirkite aukščiau aprašytu būdu. Sultinio neišpilkite, jo reikės troškiniui.

Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Kai svogūnas bus gražiai apskrudęs, suberkite susmulkintą česnaką ir patroškinkite pora minučių. Galiausiai sudėkite pomidorus bei jalapeno pipirus ir dar pakepinkite dvi minutes.

Sudėkite gabaliukais supjaustytą liežuvį ir supilkite stiklinę sultinio. Patroškinkite 8 minutes, pagardinkite raudonėliu. Patiekite su ryžiais.

Liežuvis su grietinėlės ir garstyčių padažu

123RF.com nuotr./Jautienos liežuvis

Padažui reikės:

  • 1 žalio svogūnėlio su laiškais,
  • 2 valg. š. sviesto,
  • 1,5 valg. š. viso grūdo miltų,
  • ¼ stiklinės grietinėlės,
  • 2 valg. š. Dižono garstyčių,
  • 1 valg. š. krienų,
  • žiupsnelio susmulkintų petražolių,
  • žiupsnelio susmulkintų krapų,
  • ½ arb. š. citrinos sulčių.

Jautienos liežuvio troškinys

O dabar šiek tiek apie puikaus recepto atradimą. Ne didelė paslaptis, kad po didžiųjų švenčių iš tėvų parsivežame kalnus mišrainyčių, mėsyčių, silkučių, na tam, kad „nereikėtų jums vaikai namuose gaminti”. Taigi, po vienų Velykų namo grįžome su solidžiu šmotu virto jautienos liežuvio. Tradicinių salotų su žirneliais, marinuotais agurkėliais, majonezais jau nebuvome pajėgūs įveikti, norėjosi kažko lengvo, skanaus ir įtinkančio visiems šeimos nariams. Tuomet, interneto platybėse aptikau baskų jautienos liežuvio troškinio receptą. Tuose kraštuose nesilankiau, taigi dėl autentiškumo tikrai nesiginčysiu, bet su keliomis mano modifikacijomis šis patiekalas ilgam atsidurė mūsų mėgstamiausių troškinių sąraše ir yra gaminamas ne tik po Velykų ar Kalėdų.

Žinau, kad yra manančių, jog išvirti jautienos liežuvį reikia kažkokių ypatingų gebėjimų ar patirties – tai visiška netiesa! Detalų aprašymą kaip tą padaryti rasite pastabose. Taigi, net jeigu niekada nevirėte liežuvio, labai raginu pabandyti. Naudodami visiems prieinamus produktus Jūs pagaminsite nuostabų troškinį bei turėsite gero naminio sultinio sriubai.

Liežuvis drebučiuose

Paruošimo laikas:Daugiau nei 1 val.Porcijų skaičius:Ingredientai:
  • Liežuvis , 1 vnt.
  • Morka , 1 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Želatina , 25 gr.
  • Alyvuogės , 8 vnt.
  • Lauro lapas
  • Gvazdikėliai
  • Petražolės
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Liežuvį gerai nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite. Kai užvirs, įdėkite morką ir svogūną, 2-4 lauro lapus, 4-5 gvazdikėlius, keletą pipirų, druskos. Nugriebkite putas.
  2. Po 2 valandų išimkite morką (galima ir anksčiau, jei naudosite ją papuošimui). Liežuvis turi virti apie 3,5 valandos. Kai išvirs, įmeskite porai minučių į šaltą vandenį - galėsite labai lengvai nulupti odą. Atvėsinkite ir supjaustykite.
  3. Įdėkite į puodą 2-3 šaukštus želatinos ir užpilkite pakaitintu iki 80 laipsnių ir nukoštu sultiniu (šaukštui želatinos - 1 stiklinė sultinio). Maišykite, kol želatina ištirps.
  4. Gražiai išdėliokite lėkštėje liežuvį, petražoles, alyvuoges, morkos griežinėlius. Atsargiai užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
Receptą atsiuntė: Dovilė