pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Čeburekai: Skaniausi Receptai Jūsų Virtuvei

Čeburekai - tai pyragėliai, kurie yra tikras komforto maistas, ypač pagaminti namuose. Tai reiškia, kad tešla plonytė, o sultingo įdaro labai daug. Skaniausi čeburekai, žinoma, ką tik iškepti.

Čeburekų Tešla

Gaminant čeburekus, labai svarbi yra tešla. Ji turi būti elastinga ir tuo pačiu iš išorės traški. Pateikiame keletą receptų, kaip pasigaminti tobulą tešlą čeburekams.

Receptas Nr. 1

Ingredientai:

  • 600 g kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
  • 250 ml karšto vandens

Gaminimas:

  1. Vandenį užkaitiname, kad būtų karštas, bet neužviriname.
  2. Į dubenį beriame miltus, šaukštelį druskos, pilame augalinį aliejų, karštą vandenį ir užminkome tešlą.
  3. Dedame tešlą į dubenį, uždengiame ir paliekame valandai pastovėti.

Receptas Nr. 2 (Su Kefyru)

Šis receptas ypatingas, nes tešla ruošiama su kefyru, todėl ji tampa elastinga ir traški.

  1. Į dubenį pilame kefyrą, beriame druską, dalimis beriame miltus, maišome, vėliau minkome tešlą, kol nebelips prie rankų.
  2. Suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis.

Patarimai Tešlai:

  • Tešla gali pasirodyti lipni arba sausoka. Jei taip atrodo ir viską gerai suminkius, įpilame dar vandens. Jeigu vandens per daug ir tešla tapo pernelyg šlapia, pridedame truputį miltų.
  • Minkome energingai, stumdami delnu tešlą nuo savęs, kokias 7 minutes. Tešla turėtų vis minkštėti ir glotnėti, prie rankų neturėtų lipti.

Čeburekų Įdaras

Įdaras - dar vienas svarbus čeburekų komponentas. Jis turi būti sultingas ir skanus. Štai keli įdaro receptai, kuriuos galite išbandyti.

Mėsos Įdaras

Ingredientai:

  • 700 g kiaulienos faršo
  • 5 svogūnai
  • 60 ml vandens
  • Petražolių (nebūtinai)
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Į dubenį dedame kiaulienos faršą, tarkuotą svogūną, druską, maltus pipirus, kapotas petražoles, pilame vandenį ir viską išmaišome, paminkome.

Sūrio Įdaras

Ingredientai:

  • 80 g fetos
  • 1 rutuliuko mocarelos
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Fetą sutrupinkite rankomis, mocarelą susmulkinkite.
  2. Sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
  3. Pagal pageidavimą įberkite šviežiai grustų juodųjų pipirų.

Patarimai Įdarui:

  • Taip pat faršo sultingumui galima įpilti į jį kažkiek vandens arba sultinio. Bet pasirinkite vieną būdą, kad faršas nebūtų perskystas.
  • Kad faršas būtų sultingesnis, galima pasigaminti ir įdėti sultinio želė:

Sultinio Želė

Ingredientai:

  • 1 stiklinės ekologiško sultinio
  • 3 lapelių želatinos
  • Kelių šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių

Gaminimas:

  1. Užmerkite želatinos lapelius vandenyje 5-7 min. Kai išbrinks, nuspauskite, sudėkite į karštą sultinį ir išmaišykite.
  2. Žoleles smulkiai supjaustykite ir suberkite į sultinio ir želatinos tirpalą.
  3. Viską sustingdykite.

Čeburekų Formavimas ir Kepimas

Kai tešla ir įdaras paruošti, galime pradėti formuoti čeburekus. Pateikiame keletą patarimų, kaip tai padaryti teisingai.

  1. Iš tešlos suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis (turi gautis apie 12 dalių).
  2. Tešlos gabalėlius iškočiojame plonai į didoką apvalų lakštą, vienoje pusėje uždedame įdaro.
  3. Kraštus vos suvilgome vandeniu (jei tešla nėra sausa ir nepiktnaudžiavote miltais ją kočiodami, kraštai turėtų sulipti ir be papildomo drėkinimo).
  4. Užspaudžiame kraštus, nupjauname tešlos perteklių, jeigu atrodo, kad jos per daug.
  5. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo temperatūrą patikriname taip: įmetus duonos ar tešlos gabaliuką, aliejus turėtų iš karto pradėti linksmai burbuliuoti. Jei burbuliukai vangūs - aliejus per vėsus, jei burbuliukai labai linksmi, gali būti, kad jau per karštas. Tik jokiu būdu aliejus neturi pradėti rūkti - tada blogai ir pavojinga.
  6. Čeburekus su mėsa kepame apie 10 minučių, keletą kartų pavartome, kad abu šonai gražiai paruduotų.
  7. Iškepusius traukiame lauk ir guldome ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Patarimai Kepimui:

  • Nedėkite daug čeburekų į keptuvę, nes aliejus labai atšals ir tada čeburekai prisigers aliejaus.

Ingredientai

Štai ingredientų santrauka, kad būtų lengviau pasiruošti:

Ingredientas Kiekis
Kiaulienos faršas 400 g
Svogūnas 2 vnt.
Vanduo ~50 ml
Miltai ~500 g
Karštas vanduo 200 ml
Augalinis aliejus 40 ml
Druska 1 arbatinis šaukštelis