1. Pirmiausia vištiena sukapokite arba supjaustykite labai nedideliais kubeliais.
3. Palikite šaldytuve bent jau 60 minučių, kad pasimarinuotų. Aš pati labai dažnai viską susiruošiu ryte, o kepu vakare, būna puikiai susimarinavę.
4. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite su vištiena, kartu su susmulkintais krapais ir krakmolu.
5. Jeigu gamindami naudosite grybus, juos reikia pakepinti prieš maišant į mėsą.
6. Kepkite ant nedidelės kaitros, iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)
Vistienos kepsneliai su majonezu ir krakmolu
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
Tzatziki padažui:
- Vištieną susmulkiname labai mažais gabalėliais ir perkeliame į dubenį.
- Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome migdolų miltus, mocarelą, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus bazilikus su krapais, šiek tiek druskos bei pipirų, ir gerai išmaišome. Viską įmaišome į vištieną.
- Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir su šaukštu formuojame kepsnelius. Kepame vidutinio stiprumo temperatūroje apie 6-8 minutes iš abiejų pusių. Aukštoje temperatūroje nerekomenduoju kepti, nes kepsneliai gali greitai apdegti, ir vidus neiškeps.
- Padažui sutarkuojame agurką ir tarkius nusunkiame. Į agurkus sudedame jogurtą, įpilame alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus krapus, šiek tiek druskos, pipirų, ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve atvėsti.
Prie šių kepsnelių labai derėjo tzatziki padažas, valgėm su lengvom daržovių salotom. Majonezo net nepasigedau!
Patiekalui naudojau ”Skonio ženklo” vištieną iš Lidl Lietuva. Ši vištiena jau ilgas laikas mano mėgstamiausia, pakuotė nemeluoja- ji tikrai šviežia ir niekada neteko nusipirkti su nemaloniu kvapu. Na o dar minkštesniam rezultatui pasiekti galite naudoti ir vištienos šlaunelių mėsą. Ji šiek tiek riebesnė, bet bus minkštesnė.
Turiu dar vieną gerą vištienos kotletukų receptą, kurį galite rasti čia. Siūlau išmėginti abu, nes skoniai skirtingi, bet abu receptai puikūs.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Aušra
Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 porcijos (15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.½ vištos krūtinėlės (250 g)
½ svogūno
ryšelio krapų
5-6 svogūnų laiškų
1 morkos
1 rutuliuko (125 g) mocarelos
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus (kepimui)
