pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troškinti Kotletai: Receptai ir Idėjos

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba - ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia!

Kotletus tikriausiai moka paruošti dauguma. Kartais gaunasi skanesni, kartais paprastesni, bet jie vis tiek būna suvalgomi. Šiandien noriu parodyti savo tikrų tikriausią atradimą: be galo skanius ir sultingus kiaulienos kotletus, troškintus su grietine.

Daniški kotletai

„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, - rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

Ingredientai:

  • 1 kg maltos mėsos (galima naudoti kiaulieną pusiau su jautiena)
  • 2 per burokinę tarką sutarkuotų svogūnų
  • 2 kiaušinių
  • 0,4 l pieno
  • 6 v.š. miltų
  • Druskos, pipirų

Padažui:

  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 150 ml sultinio
  • Pundelio krapų
  • Druskos, pipirų
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 morkos

Gaminimas:

  1. Maltą mėsą išmaišome su visais nurodytais ingredientais. Masė bus gana skystoka. Palaikome apie 1 val. Po valandos mėsos masė sutvirtės.
  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu arba šlapiomis rankomis formuokite kotletus. Apkepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
  3. Apkeptus kotletus dėkite į puodą, pilkite grietinėlę, sultinį, druską, pipirus, smulkintą svogūną, tarkuotą morką. Troškiname apie 30 min.
  4. Troškinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus.
  5. Tiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Šaltinis: „Ritos receptai“

Troškinti kalakutienos kotletai su daržovėmis

Ingredientai kotletams:

  • 1 kg maltos kalakutienos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 didelis svogūnas
  • 100 g batono
  • 100 g pieno arba vandens
  • Sauja džiovintų spanguolių
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus
  • Miltų (kotletams apvolioti)

Ingredientai troškiniui:

  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 2 saliero stiebai
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 g žaliųjų žirnelių
  • Žalumynų
  • 500 g grietinėlės
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus

Gaminimas:

  1. Batoną užpilame pienu arba vandeniu ir sutriname šakute. Į dubenį dedame maltą kalakutieną, mušame kiaušinius, įtarkuojame svogūną ir česnako skilteles, dedame džiovintas spanguoles, beriame druskos ir pipirų. Išminkome ir formuojame kotletus.
  2. Apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  3. Į puodą pilame aliejaus ir dedame smulkintas daržoves (išskyrus žirnelius), apkepiname.
  4. Dedame kotletus, pilame grietinėlės, beriame druskos ir pipirų. Troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies.
  5. Išjungę ugnį, sudedame žirnelius ir smulkintus žalumynus. Ir, uždengę puodą, palaikome apie 10 min.

Kiti troškintų kotletų variantai

Variantų su kuo troškinti kotletus yra labai daug. Ir dažniausiai tas pasirinkimas priklauso nuo to, kokius produktus šiuo metu turime savo virtuvėje ir žinoma nuo nuotaikos. Pats paprasčiausias tai iškeptus kotletus troškinti su svogūnu ir morkomis. Galima kartu įdėti dar ir truputį šiaudeliais pjaustyto moliūgo ar bulvių.

  • Galima troškinti įbėrus mirkytų džiovintų baravykų.
  • Galima pilti tik verdančio vandens ir galiausiai įdėti truputį grietinės.

„Labai retai kepu kotletus keptuvėje. Dažniausiai juos kepu orkaitėje, taip daug lengviau, paprasčiau, greičiau ir švariau. Tačiau prieš kelias dienas užsimaniau būtent kotletų, keptų keptuvėje ir dar lengvai patroškintų puode. Kas dar niekada taip netroškino kotletų, išsamus receptas“, - rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Ingredientai:

  • Apie 500 gr kiaulienos mėsos faršo (gali būti 1/2 kiauliena ir ½ jautiena)
  • 1 labai didelis kiaušinio
  • 1 svogūno
  • 1 didelė batono riekės (arba 2 v.š. džiuvėsėlių ar avižinių dribsnių)
  • ½ stiklinės vandens ar pieno
  • Druskos, pipirų mišinio ir jums patinkančių prieskonių mėsai
  • Lydyto Ghee sviesto ar kitokių riebalų kepimui

Troškinimui:

  • 1- 2 morkų arba nedidelė saujos džiovintų baravykų (tiks ir pievagrybiai)
  • 1 nedidelio svogūno
  • 3-4 bulvių (nebūtinai)
  • 1 v.š. riebios grietinės ar 2 v.š. grietinėlės
  • Petražolių

Gaminimas:

  1. Keptuvėje apkepkite abu svogūnus. Pusė keptų svogūnų suberkite į puodą kuriame troškinsite kotletus. Likusią kitą pusę- sudėkite į faršą ir sumaišykite visus kotletams skirtus produktus.
  2. Gerai išminkykite faršą ir dar kelis kartus faršo masę mestelkite iš visų jėgų į dubenį kuriame jį minkėte. Nuo taip pamėtyto faršo kotletai taps tik sultingesni.
  3. Įkaitinkite vėl tą pačią keptuvę, kurioje ką tik kepėte svogūnus. Įdėkite truputį lydyto sviesto ir sudėkite suformuotus kotletus. Apkepkite juos iš abejų pusių iki lengvo rudumo.
  4. Kol kepa kotletai supjaustykite morkas (arba pievagrybius) ir suberkite į puodą su svogūnais. Galite įdėti ir plonai supjaustytas bulves.
  5. Apkeptus kotletus sudėkite į puodą, užpilkite šiek tiek (apie ½ stiklinės verdančio vandens) ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės kaitros troškinkite apie 20 min.
  6. Baigiant troškinti įdėkite šaukštą grietinės ar įpilkite grietinėlės.
  7. Jei naudosite džiovintus grybus, tai prieš kelias valandas sulaužytus grybus ir užmerkite į šaltą vandenį (vandens neturi būti labai daug (tik apie 1 stiklinę). O prieš kepant kotletus juos su visu vandeniu supilkite į puodą, kuriame žadate troškinti kotletus ir ant silpnos kaitros pradėkite virti. Kai kotletai keptuvėje apkeps sudėkite į puodą su verdamais grybais kepintų svogūnų dalį ir pačius kotletus. Troškinkite apie 20 min.
  8. Kotletus pateikite su bulvėmis, makaronais ar grikių, perlinėmis, avižų, miežių košėmis, bei marinuotomis, raugintomis (sezono metu su šviežiomis daržovėmis).

Kiti receptai

  • Šiandien su Jumis noriu pasidalinti savo karališkais maltos mėsos kotletai su daržovių ir sūrio įdaru viduje. Jie yra verti pačių didžiausių pagyrų.
  • Šiandien aš noriu Jums parodyti mūsų šeimai labai patinkančius kiaulienos kotletus su kopūstais, kuriuos mes be galo mėgstame.
  • Šį kartą Jums parodysiu kaip pagaminti tobulai gali būti pagaminti troškinti žuvies kotletai-kukuliai. Juos paruošime su nuostabiu česnakiniu grietinėlės padažu. Tokį paruošimo būdą įprastai pripažįsta net tie, kurie žuvies nelabai mėgsta.
  • Viena skanesnių (o man gal ir pats skaniausias) būdų paruošti troškintus kotletus. Kadangi aš labai mėgstu bulves, tai šiame patiekale man yra viskas ko reikia labai skaniems pietums.
  • Šiandien rodau mūsų šeimai labai patinkančius įdarytus vištienos faršo kotletus su daržovėmis ir pievagrybiais. Jiems reikia tikrai nedaug ingredientų, o ir jie visiškai paprasti, tad tokiai vakarienei daug pinigų neišleisite.
  • Mano labai pamilti vištienos kotletai su daržovėmis ir džiūvėsėliais. Jie gaunasi itin traškūs ir labai skanūs.
  • Šį kartą Jums parodysiu kaip pasigaminti itin skanius ir paprastai pagaminamus kotletus su grikiais. Jose nebus naudojami jokie miltai, tad receptas yra gan sveikas. Be to, beveik visą darbą už mus atliks orkaitė, tad jų nereiks kepti keptuvėje.