pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepsniai Orkaitėje su Tarkuotomis Bulvėmis - Tobulas Skanėstas Jūsų Stalui

Elnienos kepsnys su orkaitėje keptomis bulvėmis

Elnių medžioklė prasideda rugpjūtį, ir tęsiasi iki vasario. Per visą šį laiką, ne vienas sveikesnės mėsos gabaliukas atkeliauja ant mūsų pietų stalo – kepsnio, suktinukų, vytintų delikatesų pavidalu. Prastesni gabaliukai naudojami bifstrogenui, troškiniui gaminti, arba smulkinami, ir gaminami kotletukai, kibinai, faršo iešmeliai. Taip yra pas mus.

Medžioklė – nepigus malonumas. Žvėriena – taip pat. Subendrinus gaunam, kad medžioti apsimoka – atsiperka maistas, o laikas praleistas stebint gamtą ir joje vykstantį gyvenimą, teikia didelį malonumą.

O šiandien gaminame kepsnį, nes yra proga.

Dar vienas proginis, ar galbūt galima jį pavadinti ir šventiniu, patiekalas – elnio kumpis su kriaušėmis ir porto padažu.

Reikės:

Bulvėms su lupena

  • 8 didesnių bulvių
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus
Gaminimas:
  1. Šviežios brandintos elnienos kumpio gabalą įtrinkite prieskonių mišiniu, smulkintu česnaku, marinuokite 1-3 paras. Kad mėsa būtų minkštesnė įtrinkite aliejumi (tą padaryti galima ir prieš parą arba prieš pat kepant, priklausomai kokio amžiaus žvėris).
  2. Paruoštoje kepimui mėsoje aštriu peiliu įstrižai padarykite kelias įpjovas, įterpkite ten lašinukus (naudojau šaldytus, nes mėsa buvo pakankamai pasūdyta), dėkite į kepimo rankovę ir – į orkaitę!
  3. Kepkite 230 laipsnių temperatūroje valandą/pusantros.
  4. Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite išilgai į keturias dalis, įtrinkite druska, pipirais, užpilkite aliejumi, kelis kartus permaišykite, “pamasažuokite”.
  5. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite apie pusvalandį ar daugiau kartu su kepsniu.
  6. Bulvėms iškepus, jas išimkite, laikykite šiltai, o baigiant kepti kepsniui grąžinkite atgal (galima kepti ir kartu su kepsniu orkaitės apatinėje lentynoje).
  7. Padažui skirtame inde įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintą arba trintą česnaką, trumpai pakepinkite, sudėkite smulkintus grybus, troškinkite maždaug 5 minutes.
  8. Supilkite grietinėlę, pakaitinkite iki užvirimo, sudėkite prieskonines žoleles.
  9. Mėgaukitės!

Dar šis bei tas…

Jeigu mėgstate aštresnius padažus, galite įtarkuoti brandinto sūrio.

Vištienos krūtinėlė kepta su grybais

Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.

Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Sprandinės kepsnys orkaitėje - minkštutis ir sultingas

Autorius apie receptą: Tai mėgstamiausias mūsų šeimos būdas kepti sprandinę. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą tiekiame kaip užkandį su krienų Tai mėgstamiausias mūsų šeimos būdas kepti sprandinę. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą tiekiame kaip užkandį su krienų padažu! (. daugiau) (. mažiau) Veronika

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Svogūną ir česnaką smulkiai sukapojame ir išmaišome su kefyru ir rūkyta paprika, pipirais, provanso žolelėmis.

Sprandinės gabalą dėti į indą, užpilti marinatą, kad visas gabalas pasidengtų marinatu. Bent kelioms valandoms ar nakčiai dėti į šaldytuvą pasimarinuoti. Kelis kartus mėsą apversti.

Sprandinę įtrinti druska, dėti į kepimo maišą, užrišti ir dėti kepti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 1 - 1.5 valandas (jei norite sultingesnės mėsos, su trupučiu kraujo, kepkite trumpiau, jeigu geriau iškepusios, kepkite ilgiau). Tuomet maišą atsargiai prakirpti ir kepti dar 20 minučių, kad viršus apskrustų.

Tikslus kepimo laikas gali priklausyti ir nuo pačios orkaitės. Geriausias būdas įsitikinti, kad mėsa iškepė iki norimo lygmens - patikrinti kepsniuką maisto termometru (tikrinkite storiausioje kepsnio vietoje). Jei temperatūra apie 65 C laipsnius, mėsa bus sultingesnė, drėgnesnė, jei apie 70 C laipsnių ir daugiau, mėsa jau bus gerai iškepusi. Jei prakirpus maišą ir pamatavus temperatūrą matote, kad mėsa dar nėra norimo iškepimo, maišo kraštus dar pridenkite, kad neperkeptų išorė

Išėmus iš orkaitės prieš pjaustant būtinai reikėtų duoti mėsą pastovėti bent 10-15 minučių, kad skysčiai kepsnio viduje tolygiai pasiskirstytų.

MARAGNĖS VIRTUVĖ

Nemėgstu ir tiesa sakant nemoku normaliai iškepti mėsos kepsnių - čia jau mano vyro arkliukas, todėl kai noriu gardžiai pagaminti mėsytę dažniausiai renkuosi orkaitę :) Taigi truputį nusižiūrėtas, truputį improvizuotas receptukas iš kiaulienos kepsniukų ir nerealiai skanių bulvių pagal Moniką :)

Produktai:Mėsai:400 g kiaulienos nugarinės50 g voveraičių ar kitų mėgstamų grybų1 nedidelis svogūnas100 g sūriosojos, pipirų, mėsos prieskoniųBulvėms:8 nedidukės bulvėsdrukos, kmynų, kariošlakelio aliejausMėsos paruošimas:

Kiaulienos gabaliuką supjaustome riekėmis ir gerai išmušame, apšlakstome soja, pabarstome pipirų ir mėsos preiskonių (drukos papildomai aš neberiu - soja duoda sūrumą).

Grybus paverdame apie 15 min, nukošiame. Svogūną susmulkiname ir apkepiname keptuvėje.

Kepimo skardą ištepame aliejuje ir viena šone sudedame kepsnelius, ant viršaus dedame grybus ir svogūnus.

Bulvių paruošimas:

Visą šitą gėrį dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 min, tada ištraukiame, ant mėsos kepsnelių užbarstome tarkuoto sūrio ir dar dedame į orkaitę ~10 min :)

Kalakutienos krūtinėlės kepsniukai orkaitėje su bulvėmis ir svogūnais

Share

Puikus receptas, norintiems viską pagaminti viename inde. Net ir daržovės kartu 🙂

Labai patinka ne taip seniai mano aptikti „Best butcher” kalakutienos gabalėliai indeliuose po 200 g., tinka, jeigu norisi ne minią pamaitinti 🙂 2 tokių indelių (400 g.) užteks trims valgytojams.

Porą didelių svogūnų supjaustome plonais žiedeliais ar griežinėliais, dedame juos į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus klojame plonais griežinėliais supjaustytas bulves. Pjaustome plonai, o jei storiau, pailginame kepimo laiką. Bulves padruskiname, aš paskaninu ir liofilizuotu rozmarinu, o ant jų klojame išmuštą kalakutieną. Dar beriame kmynų, ir baigiame šį etapą sudėdami kokius 6 nedidelius, į keturias dalis supjaustytus pievagrybius.

Kepimo indą uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi (suglamžome, pakišame po vandeniu, nuspaudžiame) ir folija. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.

Tuo tarpu pasiruošiame , kuo kepsniukus užkepsime. Gabalėliais supjaustome 3 pomidorus, sutarkuojame 40 g. fermentinio sūrio, dedame šaukštą majonezo. Viską sumaišome ir, kepsniukams pakepus bent jau 40 min., sukratome viską ant jų. Kepame atvirame inde, 200 laipsnių orkaitėje, bent jau 15 min. Žiūrėkite, kaip apskrus, apkeps. Visų orkaitės skirtingos, taigi čia sunku numatyti tiksliai.

Serviruojant man reikia nebent krapų 🙂 Daugiau čia visko yra: bulvių, kalakutienos, grybų, pomidorų. Skanaus 🙂