Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „skaniai ir paprastai“. Kai norisi greitai, bet tikrai skaniai pavalgyti, virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis skuba į pagalbą. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ žymus šefas dalinasi lengvais, bet išbandyti vertais receptais.
Užkandžiai ir Užtepai
Kai norisi paprastai, tačiau nekasdieniškai pasigaminti tuną, virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis skuba į pagalbą. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ žymus šefas parodė, kaip greitai ir su mažai ingredientų pasigaminti tuno užtepą, kuris savo skoniu nustebins visus išalkusius.
Jei norite atrasti naujus skonius ir savo šeimą nudžiuginti puikiu užkandžiu, kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis turi puikų receptą. Pasirodo, kad neįtikėtinai skanią užtepėlę jūs galite pasigaminti su sūdytais lašinukais.
Mėsos Patiekalai
TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ žymus šefas pasidalino lengvu, bet išbandyti vertu traškios vištienos receptu su padažu. Šis derinys abejingų nepaiks, o vištienos juostelės bus tokio traškumo, kad bekandant girdės ir kaimynas.
Panašu, kad kepti vištienos sparneliai yra vienas populiariausių patiekalų, kuriam nereikia ypatingų pastangų. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas Endriukaitis šį kartą palepino visus traškių gardėsių mėgėjus.
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ šefas Gediminas Endriukaitis siūlo pasigaminti traškius vištienos pirštelius su kario padažu.
Pagaminti sultingą vištieną - dažnu atveju yra iššūkis, nes ji būna perkepusi ir sausa. Tačiau virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ atskleidžia būdą, kuris padės iškepti pačią sultingiausią vištieną. Kulinaras taip pat pateikia gardų vištienos iešmelių receptą, kurį galite pabandyti, kai norite kažko skanaus, bet paprasto.
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis išalkusiems žiūrovams parodė, kaip pasigaminti fantastiško skonio BLT sumuštinį su vištiena. Jį pagaminti yra visai paprasta, o jo skonis išvers visus iš koto.
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis pademonstravo, kaip namuose pasigaminti klasikinį mėsainį. Ir ne bet kokį - užpildyti skonių paletę padės rūkytos šoninės džemas.
Iki šiol galėjo atrodyti, kad tikrai lietuviškas mėsainis neegzistuoja. Tačiau kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis tokį mėsainį sukurti sugebėjo, o jo receptu pasidalijo su laidos žiūrovais. Pasirodo, kad tikrą lietuvišką mėsainį šefas sugalvojo padaryti su vienu labiausiai lietuvišku vaikystės ingredientų - daktariška dešra.
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis tęsia kelionę po Rytų virtuvės pasaulį. Šį kartą šefas pademonstravo, kaip patiems pasigaminti liulia kebabą tiesiog namuose.
Vasara Lietuvos pajūryje greičiausiai neįsivaizduojama be čeburekų. Laimė, norint jų paskanauti į Palangą važiuoti nebūtina. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip šį patiekalą pasigaminti tiesiog savo namų virtuvėje.
Kaip paversi paprastą šoninės gabalą restorano vertu patiekalu? Prireiks šiek tiek laiko, tikslumo ir mėgausitės nuostabiu skoniu. Šefas Gediminas parodys, kaip grilyje iškepti sultingą ir ypatingai traškia plutele šoninę. Kartą paragavus, tikrai lauksite savaitgalio, kol vėl galėsite kepti ir mėgautis skaniais ir traškiais kąsneliais.
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ šefas Gediminas Endriukaitis siūlo pasinaudoti kepsnine ir pasigaminti keptą saldžią bulvę su dūmine barbekiu plėšyta vištiena.
Žuvies Patiekalai
Net jei nepavyksta nuvažiuoti prie jūros, pajūrio virtuvę galite atkurti tiesiog savo namuose. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip paprastai pačiam išrūkyti žuvį.
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis atskleidė, kad neįsivaizduoja pajūrio be šviežiai išrūkytos žuvies. Šį skonį jis perkelė ir ant pusryčių stalo, ir pademonstravo, kaip pasigaminti omletą su rūkyta žuvimi.
Karštą vasaros dieną norisi kažko lengvo, greitai pagaminamo ir labai skanaus? Sumuštiniai su lašiša yra būtent tai! Kai už lango lepina šilti orai, dažniausiai norisi lengvo ir gaivaus maisto.
Egzotiškesnių skonių mėgėjams šefas prie žuvies siūlo pasigaminti nekasdienio padažo su krevetėmis, o lėkštėje pateikus su juodaisiais ryžiais patiekalas atrodys nuostabiai. O grilio mėgėjams verta išbandyti lašišą druskoje. Nebus nuskriausti ir jūros gėrybių be egzotiškesnių skonių mėgėjai.
Daržovių Patiekalai
Daugumai gatvės maistas asocijuojasi su nesveikais ir beverčiais patiekalais. Tačiau iš tiesų šis maistas gali būti labai įvairus, pilnas skonių ir kvapų bei ypač vertingas.
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis jau ne kartą įrodė, kad grilius skirtas ne tik mėsai, bet jame taip pat galima puikiai pasigaminti ir desertus.
Tikrai verta tokį pyragą išsikepti namuose, skonis maloniai nustebins. Ar yra toks svogūnų patiekalas, kurio neatsisako net svogūnų nemėgstantys? Tikrai taip - svogūnų pyrago atsisakytų retas. Gaminant svogūnai karamelizuojami ir nelieka aitrumo, jie tampa malonaus, saldaus skonio.
Pusryčių Idėjos
Vienas dažniausių pusryčių pasirinkimų - tai blynai. Tik viena bėda, kad dažnai reikia ilgokai pastovėti prie keptuvės. Taigi laidos Skaniai ir paprastai vedėjas Gediminas siūlo blynus kepti orkaitėje ir daugiau dėmesio skirti įdarui. O dar geresnė idėja lėtiems vasariškiems pusryčiams - tai blynus kepti grilyje. Šefas garantuoja, kad tokie blynai taps vasaros hitu.
Šviežias ir purus beigelis yra tobulas valgyti su bet kuo, o ji pasigaminti nėra taip sunku. Bent jau taip atrodo laidos „Skaniai ir paprastai“ šefui Gediminui Endriukaičiui, kuris parodė, kaip patiems pasigaminti beigelius.
Desertai
Norisi skanaus ir tuo pačiu gaivaus, vasariško deserto? Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis laidoje „Skaniai ir paprastai“ dalinasi paprastu, bet fantastiško skonio pyrago su persikais receptu. Šis desertas pasižymi tikra skonių jūra, nes pyragą pagardina neįprastas ingredientas - bri sūris.
Kiti Patiekalai
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis dalinasi itin paprastu, tačiau skonių jūra pasižyminčiu receptu - kaip pasigaminti purų olandišką blynelį su sultingomis salotomis ir chorizo gabalėliais.
Paskutinei laidos „Skaniai ir paprastai“ sezono laidai virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis nusiteikė šventiškai ir parodė, kaip pagaminti patiekalą, kuris pukiai tinka dalintis. Tai - traškus ir sodraus skonio penkių sūrių pyragas.
Pasta Carbonara - bene ikoniškiausias tiek italų virtuvės, tiek viso makaronų pasaulio patiekalas. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip greitai ir lengvai pasigaminti šiuos burnoje tirpstančius makaronus savo namų virtuvėje.
TV3 televizijos laidos „Skaniai ir paprastai“ šefas Gediminas Endriukaitis žiūrovams pateikė tobulos prancūziškos svogūnienės receptą.
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada būna pilni skonių. Tikrai netrūks saldumo, aštrumo, rūgštelės ir sūrumo. Ypatingai turėtų suklusti širdelių mylėtojai, nes būtent joms bus skirtas pagrindinis dėmesys.
Laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas siūlo „ricotta“ pasigaminti patiems. Galbūt sunku patikėti, tačiau procesas užtrunka tikrai neilgai, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Sūris „ricotta“ vis dažniau sutinkamas mūsų virtuvėse. Jis puikiai tinka blynams, desertams, užkandžiams ir kitiems patiekalams. Naminė rikota skiriasi nuo pirktinės tiek skoniu, tiek tekstūra.
Naujos Kulinarinės Laidos Sezono Pradžia
Šiltėjant orams į TV ekranus grįžta vasaros kulinarinė laida Skaniai ir paprastai. Jos vedėjas skanų maistą dievinantis profesionalus šefas Gediminas kviečia savaitgalio rytus praleisti kartu. Visą savaitę mus džiuginanti saulė ir vasariškas oras niekur nesitrauks ir savaitgalį, tad šeštadienis bei sekmadienis bus puiki galimybė nustebinti savo artimuosius ypatingais skoniais. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas paruošė du išskirtinius patiekalus su egzotiškais akcentais. Virtuvės šefas pasiūlys vėlyvuosius pusryčius - kiekvienam tautiečiui įprastus blynus. Šeštadienį TV3 eteryje startuoja nauja vasariška kulinarinė laida „Skaniai ir paprastai“ su profesionaliu virtuvės šefu Gediminu Endriukaičiu, dirbusiu garsiausiuose Vilniaus restoranuose.