pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės Pyragas su Kriaušėmis: Lengvas ir Gardus Receptas

Labai greito, švelnaus skonio varškės ir kriaušių pyrago su traškia kepure receptas. O kriaušės šiam varškės pyragui suteikia malonų vaisių skonį ir aromatą. Pyrago tešla minkšta, puri.

Ingredientai

Varškės ir kriaušių pyragui iškepti reikia:

Tešlai:

  • 100 g margarino „Kepiniams“
  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
  • 2 kiaušinių
  • 140 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Varškės įdarui:

  • 250 g ekologiškos varškės DOBILAS
  • 100 g riebios grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 1 vanilės ankšties
  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

Trupiniams:

  • 50 g margarino „Kepiniams“
  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
  • 100 g granolos su obuoliais, migdolais ir cinamonu
  • Žiupsnelio druskos
  • Pagal poreikį - 20-30 g miltų
  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)
  • 5-6 nedidelių nuluptų kriaušių

Gaminimo Eiga

  1. Minkštą margariną sutrinkite kartu su cukrumi, palaipsniui supilkite kiaušinius, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite.
  2. Trupiniams sutrinkite: margariną, cukrų ir granolą su obuoliais, migdolais ir cinamonu. Įberkite žiupsnelį druskos, jei reikia - miltų. Trupinius sudėkite į šaldytuvą.
  3. Varškės masei reikalingus ingredientus sudėkite į aukštą indą, vanilės ankštį perpjaukite per pusę, išskobkite ir sudėkite prie varškės (su sėklytėmis). Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu.
  4. Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pirmiausia sukrėskite tešlą, ją lygiai paskleiskite formoje.
  5. Sustatykite kriaušes. Užpildykite varškės kremu ir užberkite trupinius.
  6. Kepkite apie 60-70 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Ataušusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais.

Gardžių atradimų!

Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. Įvairių tyrimų duomenimis, šie vaisiai mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Kriaušės yra ląstelienos šaltinis - vienoje kriaušėje yra maždaug 25% dienos ląstelienos normos. Kriaušėse esančios skaidulos naudingos virškinimo traktui ir mažina skrandžio vėžio riziką.

Varškės pyragas su kriaušėmis (kitas receptas)

Išbandykite B.Petrulės rekomenduojamą varškės pyragą su kriaušėmis. Darbo nėra daug, gal tik skaitant atrodo kitaip. Pats pyrago skonis - 120 iš 100. Pyragas gavosi tikrai šaunus, nepaisant to, kad tešla buvo labai trapi.

Ingredientai

  • Apatiniam pyrago sluoksniui reikės: 400 g sausainių (aš naudojau be cukraus ir visagrūdžius), 120 g medaus, 100 g kokosų aliejaus, 2 v. š. vanilės ekstrakto
  • Viduriniam pyrago sluoksniui reikės: 5 kiaušinių, 400 g grūdėtosios varškės, 60 g kokosų miltų (smulkių drožlių), 40 g migdolų miltų, 40 g kukurūzų miltų, 70 g medaus
  • Viršutiniam pyrago sluoksniui: 3 kriaušių

Gaminimo eiga

  1. Sausainius sumalkite iki trupinių.
  2. Likusius produktus ištirpinkite kartu (neužvirkite) ir sumaišykite su trupiniais. Gauta masė bus biri lyg šlapias smėlis.
  3. 27 cm skersmens kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, indo kraštus ištepkite riebalais (kokosų aliejumi ar kitais), suberkite daugiau kaip pusę masės ir suspauskite ranka arba šaukštu, kad padas būtų lygus.
  4. Ruošdami vidurinį pyrago sluoksnį atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus išplakite iki standumo.
  5. Likusius ingredientus sutrinkite kartu iki vientisos masės. Šaukštu įmaišykite išplaktus baltymus. Masę supilkite ant paruošto pado.
  6. Nulupkite ir išilgai supjaustykite 3 kriaušes, sėklalizdžius išpjaukite. Turėtų išeiti apie 20 ar daugiau gabaliukų. Juos išdėliokite ant varškės masės nuo vidurio į šonus.

Kriaušes galite keisti obuoliais, o varškės įdarui galite naudoti vien tik varškę.

Varškės pyragas su kriaušėmis (dar vienas receptas)

Produktai 20 cm skersmens formai, užtruksite apie 90 min.

Ingredientai

  • Tešlai reikės: 250 g miltų, 150 g šalto sviesto, 50 g cukraus, 1 kiaušinio.
  • Varškės masei reikės: 250 g varškės, 250 g maskarponės sūrio, 3 nedidelių kiaušinių, 100 g cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
  • Kriaušėms: 5 tvirtų nedidelių kriaušių, 250 ml vandens, 75 g cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Tešlai dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais, kol pasidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.
  2. Kol tešla ilsisi šaldytuve, pasiruoškite kriaušes. Į prikaistuvį supilkite vandenį ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps ir sumažinkite kaitrą. Kriaušes nulupkite ir sudėkite į prikaistuvį su vandeniu. Virkite apie 10-15 min. Ištraukite kriaušes iš puodo.
  3. Varškės masei visus produktus gerai išplakite plaktuvu iki vientisos masės.
  4. Iš tešlos iškočiokite apvalų lakštą ir patieskite skardoje, padarydami bortelius šonuose.