Jau ne vienerius metus žinoma moteris, maisto entuziastė Neringa Zeleniūtė savo „Instagram“ kanale dalijasi gardžiomis receptų idėjomis, meile kulinarijai ir kokybiškiems ingredientams.
Tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida rašė: „Ar jūs esate grybų mėgėjai? Ar tas dzūkiškas kraujas mūsų toks, bet mes mėgstame juos. Pasirūpinu grybų atsargomis ir žiemai, o turėdama voveraičių pasigaminau padažą prie paprasčiausių kotletų. O voveraitės kotletus netikėtai pakėlė į kitą skonių lygą, kaip kokiame futbole“.
Šiandien norite pasigaminti kažką skanaus, bet neturite laiko ilgai stovėti prie puodų? Tuomet pasigaminkite šiuos gardžiuosius kotletukus, kuriuos rekomenduoja tinklaraštininkė Rita. Kotletams reikės: 500 g maltos mėsos, 1 kiaušinio, 100 ml riebios grietinėlės, 1,5 v.š. maltų džiūvėsėlių, kotletų prieskonių, druskos, svogūno, sviesto kepimui, sultinio.
Puiki mintis yra kotletus pagardinti įvairiais įdarais. „Šie sūrio - labai gardūs ir sotūs“, - sako recepto autorė Edita. Kotletams reikės: 500g vištienos šlaunelių maltos mėsos (naudojau kalakutienos faršą); 1 kiaušinio; 1 v.š. krakmolo; 1 v.š.
Norite palepinti šeimą gardžiais patiekalais, tačiau pristigote idėjų? Tuomet siūlome jums išbandyti primirštų Kijevo kotletų receptą. Ingredientai: vištienos krūtinėlės: 2; kiaušiniai: 3; miltai: 125 mililitrų; džiūvėsėliai: ~300 mililitrų; česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio; smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio; juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio; džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio; saulėgrąžų aliejus (kepimui).
Kijevo kotletus jau nuo seno yra pamegę daugelis lietuvių, tačiau juos gaminti prireikia nemažai laiko ir pastangų.
„Pažadu, kad šie greiti ir lengvai paruošiami vištienos kąsneliai taps Jūsų šeimynos vienu mėgstamiausių patiekalų“, - sako tinklaraštininkė Liucija. Reikės: 500 g vištienos krūtinėlės; Kiaušinių plakiniui: 2 kiaušinių; 1 valg. š. šalto vandens; 0,5 arb. š. druskos; 0,5 arb. š. juodųjų pipirų Džiūvėsėlių mišiniui: 1 stiklinės džiūvėsėlių; 0,5 stiklinės miltų; 1 arb. š. druskos; 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių; 1 arb. š. česnako miltelių; 1 arb. š.
Kiti receptai ir patarimai
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti tortą „Kleopatra“ ir gaivias šparagų salotas.
„Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė įsitikinusi, kad kaskart iš naujo išradinėti dviračio visai nebūtina - tereikia tik su minimaliomis išlaidomis atnaujinti jau pamėgtus patiekalus: salotas, mėsainį, šašlykus.
Pasak žinomo kulinaro, keliautojo bei „Lidl“ ambasadoriaus Vytaro Radzevičiaus, vasaros virtuvės sėkmės formulė - šviežumas ir paprastumas.
Vasarą itin norisi gaivaus maisto, kurį būtų lengva suvirškinti. Tokiu maistu gali tapti tuno salotos, kurios patiks visiems.
