pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žemaičių blynai su varške: tradicinis receptas

Žemaičių blynai - tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai gaminamas su įvairiais įdarais. Šiame straipsnyje apžvelgsime receptą su varškės įdaru.

Ingredientai

  • Bulvės: 10 vnt.
  • Krakmolas: 2 valg. š.
  • Jogurtas: 3 valg. š.
  • Grietinė: 3 valg. š.
  • Raudonėliai arba mairūnas: 1 arbat. š.
  • Sviestas arba aliejus: 3 valg. š.
  • Druska, pipirai - pagal skonį

Varškės įdaro paruošimas

Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.

Gaminimo eiga

  1. Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite.
  2. Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite.
  3. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis.
  4. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
  5. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną".
  6. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą.
  7. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus.

Kiti žemaičių blynų variantai

Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

Pasiūlymai patiekimui

  • Patiekite su grietine.
  • Patiekite su grybų padažu.

Žemaičių blynai su lašiša ir sūrio mase

Ingredientai:

  • Bulvės: 3 vnt.
  • Sūris: 1 valg. š.
  • Kreminė varškė: 180 g
  • Krapai: 1 valg. š.
  • Citrinos: 1 vnt. (0,5 arbat. š. sulčių)
  • Lašiša: 15 vnt.
  • Smidrai: 4 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite.
  2. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Sūrio masei sumaišykite visus produktus. Patogiausia sūrio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, taip pat ją galima dėti ir šaukštu.
  4. Ant viršaus iš lašišų susukite gėlytes.