pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos kepsnio marinavimas - Saldžios ir aromatingos skonio meistriškumas

Geriausias naudoti sojos padažas

Rinkoje yra įvairių rūšių sojų padažų. Kai kurie receptai reikalauja tam tikros rūšies, pavyzdžiui, tamsaus sojų padažo arba šviesaus sojų padažo.

Paprastai daugeliui receptų galite naudoti įprastą sojos padažą, įskaitant padažus, marinatus, keptas bulvytes ir mėsiškus patiekalus.

Įprastas Kikkoman sojų padažas yra geras pasirinkimas, nes jis turi sodrų ir turtingą umami skonį, kuris puikiai tinka azijietiškiems patiekalams.

Tai švelnesnis ir gerai subalansuotas sojų padažas, todėl galite pajusti šiek tiek sojų padažo saldumo ir sūrumo.

Taigi jei esate Ieškote geriausio sojos padažo, kurį galite naudoti gaminant maistą, išbandykite šį įperkamą japoniško sojų padažo prekės ženklą.

Marinato gaminimo būdas

Išsiaiškinkime, kokie produktai yra įtraukti į jautienos marinatą, skirtą kepimui, kepimui ar šašlykams. Dažniausiai naudojamas:

  1. Rūgštys. Čia didelis pasirinkimas: citrinų, granatų, obuolių, ananasų sulčių, sojų padažo, vyno ar vyno acto, kefyro, alaus.
  2. Visada pilamas augalinis arba alyvuogių aliejus.
  3. Jei norite gražios spalvos, kartais marinate galite rasti granuliuoto cukraus ar medaus.
  4. Skonį galima išgauti naudojant įvairius prieskonius: česnaką, muskato riešutą, imbierą, rozmariną, juoduosius ir raudonuosius pipirus.
  5. Aitrumui naudokite garstyčias, čili pipirą.

Gerai sumaišykite visus ingredientus, kad skonis ir aromatas pasiskirstytų tolygiai.

Kaip naudojamas sojos padažas?

Sojų padažas yra universalus prieskonis, naudojamas įvairiais būdais.

Jis gali būti dedamas į patiekalus kaip pagardas ar kvapioji medžiaga, taip pat populiarus kaip marinatas ar minkštiklis.

  • panirimo padažas sušiams ir sashimi
  • panirimo padažas, skirtas kepti, pavyzdžiui, kiaušinių suktinukai
  • marinatas BBQ mėsai
  • kvapioji medžiaga kepimui maišant
  • ryžių ir makaronų pagardas
  • prieskoniai sriuboms, pvz., ramen ir pho
  • alternatyva druskai

Jei jums reikia dar daugiau įkvėpimo, žiūrėkite šį vaizdo įrašą:

Kaip marinuoti jautieną?

Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.

Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).

Kiek laiko marinuoti jautieną?

Paruoštą jautienos gabalėlį įtrinkite gautu mišiniu ir palikite 3-5 valandoms kambario temperatūroje. Į marinatą galite įdėti ir tarkuoto česnako ir prieskonių, bet tai patinka ne kiekvienam. Prie šios rūšies mėsos labiausiai tinka bazilikas, kalendra, juodieji ir raudonieji malti pipirai. Sūdyti jautieną geriausia prieš pat siunčiant į orkaitę, kitaip ji išleis sultis ir gausis sausa.

Vienas populiariausių patiekalų – jautienos kepsnys. Sojų padažo marinatas padės suminkštinti mėsą ir suteiks jai ypatingo skonio. Paruošti jį labai lengva. Paruoštą jautieną įtrinkite prieskoniais, sojų padažo ir tarkuoto česnako mišiniu (nebūtina) ir palikite 2-3 val. Jei neturite tiek laiko, tada po 40–60 minučių mėsa turi pasimarinavusi ir galite pradėti ją kepti. Kepsnių sūdyti nebūtina, antraip mėsa išskirs sultys ir praras sultingumą, o sojos padaže druskos tikrai užtenka.

Kaip laikyti likučius

Jei turite jautienos šonkaulių likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.

Švelniai pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio, kad šonkauliai būtų drėgni.

Taip pat jautienos šonkaulius galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Atšildykite prieš kaitindami ir darykite tai lėtai ir švelniai, kad mėsa neišdžiūtų.

Norėdami panaudoti marinato likučius, tiesiog nukoškite visus prieskonių ir riebalų gabalėlius, tada atšaldykite arba užšaldykite.