Ar kada nors pagalvojote, kaip nustebinti savo artimuosius gardžiais, namuose keptais keksiukais? Šis receptas padės jums tai padaryti lengvai ir greitai! Keksiukai su juodaisiais serbentais - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi produktai
Norint iškepti 12 keksiukų, jums reikės:
- 300 gramų miltų
- 1 šaukšto kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio
- 200 gramų cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 60 gramų ištirpinto sviesto
- 300 gramų 30 proc. grietinės
- Juodųjų serbentų uogų
Gaminimo eiga
- Įjungti orkaitę, nustačius 200C.
- Sumaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Gerai išplakti kiaušinį.
- Įberti cukraus ir dar paplakti.
- Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Po šaukštą supilti tirpintą sviestą, vis gerai išmaišant. (Nežinojau, kokio dydžio gabaliuką sviesto atpjauti, kad ištirpinus būtų 4 šaukštai, tai dėjau apie 50 g, bet pasirodo 1 šaukštas atitinka 15 g, tai viso 60 g).
- Šaldytas uogas sumaišyti su miltais ir tą mišinį supilti į plakinį su sviestu ir grietine.
- Sujungti sausąją ir skystąją dalis.
- Tešlą sudėti į kepimo formeles arba į skardą su kekso duburiukais įtiesti popierines formeles.
- Iki pat viršaus tešla neužpildyti, nes kepdama ji iškils.
- Dėti į kekso formeles (į skardą su kekso duburiukais įtiesti popierines formeles).
- Dėti į įkaitusią orkaitę.
- 10 minučių pakepti 200 C temperatūroje, paskui pamažinti iki 180C.
- Paaušinti formelėse iki tiek, kad įmanoma būtų paimti.
Iš nurodytos produktų normos iškepsite 30 keksiukų. Užtruksite apie 40 min.
Varškės keksiukai su serbentais
Jei norite paįvairinti skonį, galite išbandyti varškės keksiukų su serbentais receptą.
Reikės:
- 300 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 200 g k. t. sviesto
- 200 g cukraus
- 200 g varškės
- 4 kiaušiniai
- 100 ml gazuoto mineralinio vandens
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 200 g raudonų ir juodų serbentų
- 1 v. š. miltų, serbentams apvolioti
Gaminimo eiga:
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, kol masė taps puri.
- Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
- Suberiame varškę, vanilinį cukrų. Išmaišome.
- Supilame mineralinį vandenį.
- Išsisijojame miltus su kepimo milteliais.
- Serbentus nuplauname, nusausiname ir apvoliojame miltuose.
Patarimai
Kad keksiukai būtų dar skanesni, galite į tešlą įberti šiek tiek citrinos žievelės arba cinamono. Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingomis uogomis arba įdėti šokolado gabalėlių.
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Miltai | 300 g |
Kepimo milteliai | 1 šaukštas |
Druska | žiupsnelis |
Kiaušiniai | 1 vnt. |
Cukrus | 200 g |
Vanilinis cukrus | 1 šaukštelis |
Sviestas (tirpintas) | 60 g |
Grietinė (30 proc.) | 300 g |