pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sausainiai mikrobangų krosnelėje: receptai ir patarimai

Sunku įsivaizduoti šiuolaikinę kulinariją be sausainių. Mūsų šalyje sausainiai laikomi saldžiąja arbatos gėrimo kepinių rūšimi. Parduotuvėse galite rasti egzotiškų sausainių su labai keistais skoniais, pavyzdžiui, wasabi. Tačiau, be padažų, yra ir kitų sausainių įdarų. Yra jūros gėrybių sausainių, jie kepami Indijoje ir Indonezijoje.

Biskvitinis pyragas mikrobangų krosnelėje

Paprastai kepiniai kepami orkaitėje. Ne išimtis ir biskvito pagrindas. Tačiau ką daryti, jei neturite orkaitės? Kaip iškepti purų ir skanų pyragą? Siūlome susipažinti su biskvitinio pyrago receptu mikrobangų krosnelėje. Jam paruošti reikės labai nedaug paprastų ingredientų. Visas kepimo procesas truks ne ilgiau kaip 25 minutes.

Ingredientai:

  • Kiaušinis
  • Cukrus
  • Augalinis aliejus
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Krakmolas
  • Vanilinis cukrus
  • Kiviai

Gaminimo eiga:

  1. Pieną iš šaldytuvo išimkite iš anksto. Pienas turi būti kambario temperatūros.
  2. Du kartus persijokite miltus į švarų dubenį.
  3. Šokoladą sutarkuokite smulkia tarka.
  4. Kiaušinius nuplaukite su muilu ir vandeniu. Juos reikia sausai nušluostyti.
  5. 20 cm skersmens silikoninę formą ištepkite augaliniu aliejumi. Tai darykite teptuku, kad mažiau sunaudotumėte.
  6. Nuplaukite kivius ir nulupkite juos.
  7. Įmuškite kiaušinį. Įmuškite jį į gilų dubenį ir suberkite cukrų. Maišykite 5-6 minutes, kol mišinys taps baltas.
  8. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
  9. Įmaišykite persijotus miltus. Tai darykite palaipsniui, nuolat maišydami.
  10. Suberkite kepimo miltelius, krakmolą ir vanilinį cukrų.
  11. Pereikite prie paskutinio sausainių kepimo mikrobangų krosnelėje etapo. Tam tešlą supilkite į formą. Įdėkite ją į mikrobangų krosnelę.

Sausainiai ant pagaliukų

Paskutinis mados klyksmas JAV yra maži, minkšti, papuošti sausainiai ant pagaliukų.

Gaminimo eiga:

  1. Medinius pagaliukus padalinkite pusiau ir sudėkite į vandenį.
  2. Sutrinkite arba sugrūskite pyragą iki smulkių trupinių. Sutrupinkite pyragaičius ir sumaišykite juos su pyrago trupiniais.
  3. Įmaišykite sūrį „Philadelphia“ ir cukrų „Farinas“.
  4. Suformuokite norimo dydžio rutuliukus, sudėkite juos į lėkštę ir dėkite į šaldytuvą.
  5. Karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje (žemoje temperatūroje) ištirpinkite šokoladą.
  6. Vieną pagaliuko galą įmerkite į šokoladą ir palikite atvėsti (į dubenį pripilkite ryžių ir į juos susmaigstykite pagaliukus).
  7. Pagaliukams išdžiūvus, įsmeikite į kiekvieną sausainio rutuliuką po pagaliuką ir panardinkite į ištirpintą šokoladą.
  8. Panardinkite rutuliukus į kepinių pabarstukus arba apibarstykite rutuliukus pabarstukais ir palikite sustingti.

Austriški Linzer sausainiai

Yra toks juokas, kuris sklando internetuose. Tai, aišku, negali būti tiesa, nes Austrija ir Australija susijusi tik panašia raidžių kombinacija, niekuo daugiau. Tačiau man Austrija ir Australija šiemet ėmė ir tapo šiek tiek susiję 🙂 Pavyzdžiui, man reikėjo pagyventi daugiau nei dvejus metus Australijoje, kad sužinočiau apie nepaprasto skanumo austriškus Linzer sausainius (ir pyragus), kurie yra be galo populiarūs Kalėdiniu laikotarpiu!! Linzer sausainių tešla yra nesvietiško trapumo ir minkštumo.

Gaminimo eiga:

  1. Pasigaminkite tešlą: į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliu suberkite lazdyno riešutus ir miltus ir išsukite susmulkindami masę iki maždaug sezamo grūdelio konsistencijos.
  2. Sudėkite visus likusius ingredientus ir pulsuojančiais judesiais kapokite, kol ingredientai taps riebiais stambiais „trupiniais”.
  3. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, palaukite kol ji šiek tiek suminkštės. Padalinkite į dvi dalis.
  4. Ant kepimo popieriaus lakšto iškočiokite apie 4mm plonumo tešlos apskritimą, vis pabarstydami kočėlą miltais, jei prie jo limpa tešla.
  5. Pasinaudodami lėkšte, kurios diametras apie 24cm, išpjaukite apskritimą. Tada kitos lėkštės (diametras 12cm) pagalba viduryje išpjaukite kitą apskritimą.
  6. Vidurinį apskritimą nuimkite nuo kepimo popieriaus, kad liktų tik būsimo vainiko pagrindas.
  7. Tešlos nuopjovas sulipdykite tarpusavy ir ant kito pergamentinio popieriaus lakšto vėl iškočiokite į 3mm plonumo apskritimą. Iš jo formelių pagalba išspauskite 20 žvaigždučių po 8cm ir 10 žvaigždučių po 4cm.
  8. Pašaukite abi skardas kepti vienu metu. Žvaigždutės turėtų būti iškepę po maždaug 30-40 minučių, o vainiko pagrindas - po 50-60 min., kepiniai turi būti gražiai parudę.
  9. Didesnes žvaigždutes be skylutės patepkite džemu ir ant viršaus uždėkite po žvaigždutę su skylute. Į angą dar įdėkite truputį džemo.
  10. Iš cukraus pudros ir pieno užmaišykite glajų, supilkite jį į plastikinį maišelį ir nukirpkite jo kampelį. Padailinkite kai kurių žvaigždučių kraštelius (nebūtinai visų).
  11. Atsargiai perkelkite vainiko pagrindą ant serviravimo paviršiaus (pjaustymo lentelės.