pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Kepsniukai su Grybų Padažu: Gurmaniškas Receptas

Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skaniais kiaulienos nugarinės kepsniais. Gal patys kepsniai iš savęs ir nėra kažkuo itin ypatingi, bet juos pagardinsime tobulu pipiriniu grybų padažu, kuris juos pakels į restoraninį lygį. Šį padažo receptą visai neseniai sužinojau iš vieno draugo, kuris itin mėgsta sukiotis prie grilio. Ir jis man sakė, kad šis padažas yra tiesiog privalomas išmėginti. Tad taip ir padariau. Tikrai galiu pasakyti, kad labai patiko. Bus ruošiamas dar ne vieną kartą. Mėginkite drąsiai ir Jūs!

Ingredientai

  • 1 kilogramas kiaulienos
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek prieskonių

Padažui papildomai reikės:

  • 100 g džiovintų baravykų
  • 2 svogūnai
  • 1 stiklinė sultinio
  • 2 šaukštai grietinės
  • 1 šaukštelis miltų
  • 20 g sviesto miltams pakepinti

Kitas receptas:

  • 400 gramų kiaulienos (kumpis)
  • 3 valgomieji šaukštai majonezo
  • 300 gramų grybų (švieži)
  • 3 vienetai svogūnų
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • Šiek tiek druskos
  • 2 stiklinės grietinėlės
  • Šiek tiek pipirai (juodi)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 4

Paruošimo Būdas

Visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lauro lapeliais) ir druska. Kepamas riebaluose ar aliejuje uždengtoje keptuvėje ar orkaitėje, palaistant sultimis. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubenį, viršus užpilamas grybų padažu. Atskirai patiekiamos virtos bulvės, rauginti agurkai.

Padažas:

Smulkiai supjaustyti svogūnai ir smulkiai sukapoti virti grybai pakepinami svieste, kol svogūnai suminkštės, tada suberiami miltai, prieskoniai, druska ir supilama grietinė.

Kitas paruošimo būdas:

Gabalą mėsos aptepti majonezu ir palikti marinuotis pora valandų. Grybus nuplauti, supjaustyti ir apkepti keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Tada sudėti apkepti ir pjaustytus svogūnus. Grybus pagardinti druska, pipirais. Į gilią kepimo skardą padėti išmarinuotą mėsos gabaliuką ir supilti (į tą pačią skardą) keptuvės turinį. Viską kepti apie 30 min. 180 °C temperatūroje. Tada ant grybų supilti grietinėlę ir dar troškinti apie pusvalandį. Iškepus, pjaustyti mėsą griežinėliais ir patiekti su troškintais grybais.

Dar vienas receptas:

Mėsą supjaustome į tokius gabalėlius, kokių kepsnių norėsite, ją išmušame ir įtriname prieskoniais. Ant mėsos užtepame šiek tiek majonezo, galime įdėti ir šiek tiek česnako ar svogūno, tuomet dedame grybus (jeigu grybai švieži, juos šiek tiek pakepiname ar apverdame). Galime uždėti ir saulėje džiovintų pomidorų arba šviežių pomidorų. Viską apibarstome sutarkuotu sūriu. Kepame apie 30-40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Pipirinis Grybų Padažas

Švž. Mėsą supjaustom plonais kepsneliais, padarom po keletą įpjovų kepsnelio krašte kur yra riebalinis sluoksnelis, kad kepant neišsilenktų. Apšlakstom aliejumi ir iš abiejų pusių pagardinam druska ir pipirais. Česnaką supjaustom smulkiai.

Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus groteles. Kepam kepsnelius 180-200C temperatūroje iš abiejų pusių po 3-4 min. kol iškeps. Neperkepam!

Įstatom Grandfeu troškintuvą. Įkaitinam aliejų. Suberiam grybus. Pamaišydami kepam apie 5min. kol suminkštės. Suberiam česnakus. Pamaišydami kepam apie 1-2 min. Supilam grietinėlė, Parmidžaną, raudonelio prieskonius, čili dribsnius. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Užverdam. Maišydami paverdam kol sutirštės. Suberiam špinato lapelius. Pamaišydami patroškinam padaže apie 2-3 min. Sudedam nugarinės kepsnelius. Išmaišom. Troškintuvą uždengiam ir patroškinam 5 min. Skanaus!

Karbonadai su Pievagrybių Padažu

Niekad neatsibostanti klasika - sultingas viduje ir traškus išorėje karbonadas - tai ideali idėja pietums. Šiandien siūlome jį patiekti su gardžiu pievagrybių padažu.

Ingredientai 4 dideliems karbonadams:

  • 600 g kiaulienos nugarinės
  • druskos ir pipirų
  • ½ stiklinės pieno
  • 2 kiaušinių
  • 2 v. š. miltų
  • 5 v. š. džiūvėsėlių
  • 6 v. š. sviesto kepimui (geriausia Ghee)

Padažui:

  • 600 g pievagrybių
  • 1 didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v. š. aliejaus

Gaminame:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustome į 4 pjausnius ir gerai išmušame virtuviniu plaktuku. Pjausnius įtriname druska ir pipirais, dubenyje užpilame pienu bei palaikome šaldytuve bent 2 val. (galima ir per naktį).
  2. Paruošiame padažą: pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūną supjaustome kubeliais, česnaką sutriname. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepame svogūnus iki auksinės spalvos, sudedame česnaką ir pievagrybius, kepame apie 5-7 min. nuolatos maišydami. Pridedame druskos, sviesto ir kepame apie 3 min. Supilame grietinėlę, pridedame pipirų, užviriname ir nuimame nuo ugnies (uždengiame dangčiu, kad neatauštų, kol iškepsime karbonadus).
  3. Pjausnius gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu, dar pridedame šiek tiek druskos ir pipirų, apvoliojame miltuose, įmerkiame į išplaktus kiaušinius, o pabaigoje apvoliojame džiūvėsėliuose. Tuos pačius veiksmus pakartojame su visais pjausniais.
  4. Gerai įkaitiname 3 šaukštus sviesto. Kepame po 2 kepsnius didelėje keptuvėje: po 2 min. kiekvieną pusę ant stiprios ugnies, tuomet dar po 3 min. sumažinus ugnį.