Plokštainis, kuriame išdidžiai karaliauja vyšnios ir diktuoja gaivaus skonio taisykles: minkštas šokoladinis biskvitas, rožinis kremas, sodrus vyšnių ir želės sluoksnis.
Taip pat galite išbandyti sūrio plokštainį „Gera nuotaika“ su vyšnių įdaru. Gaivus plokštainis, kupinas spalvingų vaisių ir uogų. Šalia spalvų gardžiai dera kreminio sūrio ir minkšto biskvito sluoksniai.
Kiti gardūs desertai, kuriuos galite išbandyti:
- Plokštainis su karamele ir bananais: Saldžiai gaivus, pieniško bananų kokteilio skonio plokštainis.
- Jogurtinis plokštainis su avietėmis ir traškiais dribsniais: Nepakartojamas duetas - jogurtas ir uogos.
- Pyragas „Tinginys“: Kai norisi jaukaus, pažįstamo ir gardaus deserto, šis tradicinis lietuvių saldumynas išpildys visus norus.
Obuolių pyrago receptas
Kremiškas, drėgnas, maloniai saldžiarūgštis.
Šis obuolių pyragas dingsta vos ištrauktas iš orkaitės.
Greitai pagaminamas ir labai nereiklus: visus ingredientus tikrai turėsite namuose.
VMG nuotr. 3-4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.
Ingredientai
Obuolių pyragui iškepti reikia:
- 3-4 nesukepančių obuolių („Fuji“, „Lady Pink“, „RedPrince“)
- 3 kiaušinių
- 90 g miltų
- 50 g cukraus
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 80 ml pieno
- 50 g sviesto
Gaminimo eiga
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, kruopščiai išmaišykite. Po truputį įmaišykite pieną ir ištirpintą sviestą.
- Sudėkite į tešlą obuolių skilteles ir labai atsargiai išmaišykite.
- Išdėliokite obuolių skilteles 2 gulsčiose formose (jei neturite - ruoškite vienoje apvalioje), jeigu liko tešlos, supilkite ją į formą.
- Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.).
- Pyragą aušinkite 15 min.
Prancūziško obuolių pyrago receptas
VMG nuotr. 4 asm. Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.
Prancūziškam obuolių pyragui pagaminti reikia:
- 900 g rūgščių obuolių
- Citrinų sulčių obuoliams apšlakstyti
- 100 g miltų
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
- 50 ml aliejaus
- 100 ml pieno
PAPUOŠTI: Cukraus glajaus, miltelinio cukraus, šviežių čiobrelių šakelių
Gaminimo eiga
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonais griežinėliais.
- Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kitame išplakite kiaušinius, vanilinį cukrų su natūralia vanile, aliejų ir pieną.
- Miltų ir kiaušinių mases sumaišykite kartu ir supilkite į formą. Lengvai pakratykite.
- Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.).