pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladiniai Keksiukai: Receptai ir Gaminimo Paslaptys

Šokoladiniai keksiukai - puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek jaukiems vakarams. Jie purūs, minkšti, sodraus skonio ir, svarbiausia, lengvai pagaminami. Jei norite dar daugiau šokolado skonio, iškeptus keksiukus galite aplieti tirpintu šokoladu.

Šokoladiniai keksiukai pagal Ievą G.

Dėkojame DELFI skaitytojai Ievai G. už puikų receptą! Šie gardūs keksiukai puikiai tiks šaltiems žiemos vakarams.

Reikalingi produktai:

  • 110 g saldžios grietinėlės sviesto
  • 100 g tamsaus šokolado (be priedų)
  • 4 v.š. kakavos miltelių
  • 3/4 (170 g) cukraus
  • 4 vid. kiaušinių
  • a.š. kepimo sodos
  • keli lašai vanilės esencijos
  • puodelio (110 g) a.r. miltų

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  2. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies, maišydami kartu su šokoladu. Įmaišykite kakavos, cukraus ir vanilės, viską gerai išsukite.
  3. Maišydami mase, po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Įberkite arbatinį šaukštelį valgomosios sodos, tada įmaišykite miltus. Masė bus kvepianti šokoladu, tiršta, ir tamsiai ruda.
  5. Supilkite tešlą į silikonines kepimo formeles arba į popierinius krepšelius, įdėtus į metalinę keksiukų kepimo skardą.
  6. Kepkite apie 30-35 min. Patikrinti ar keksiukai jau iškepę, paprasta: įsmeikite šakutę arba medinį pagaliuką, jei šis neaplimpa tešla, galima traukti keksiukus, atvėsinti ir išimti. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Trukmė: 10-15 min. ruošti, 30-35 min kepti, viso apie 50 min. Porcijos: apie 10-12 keksiukų.

Šokoladiniai keksiukai su kremu

Reikės:

  • 100 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado (70-80 proc.)
  • 50 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 60 g miltų
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 50 g cukraus pudros

Kremui:

  • 60 g grietinėlės
  • 5 šaukštai cukraus
  • 1/2 šaukštelio tirpios kavos

Kaip gaminti:

  1. Sulaužykite gabaliukais šokoladą, sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite ant mažos kaitros nuolat maišydami.
  2. Du kiaušinius, 3 trynius, cukrų ir cukraus pudrą gerai išplakite. Sumaišykite kiaušinius ir šokoladą, suberkite miltus, druską, išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Supilkite tešlą į sviestu išteptas formeles, pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę 7 - 10 minučių. Iš išorės keksiukai turi apskrusti, o jų vidurys turi likti minkštas.
  4. Kol keksiukai keps, pagaminkite kremą. Grietinėlę išplakite, suberkite cukrų, tirpią kavą, dar kartą išplakite.
  5. Keksiukus išimkite iš formelių, sudėkite į vazą. Patiekite juos karštus su šaltu kremu.

Skanaus!

Greitas šokoladinių keksiukų receptas

Reikės:

  • 200 g šokolado
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 50 g cukraus
  • 50 g miltų

Gaminimas:

  1. 200 g šokolado ir 100 g sviesto ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame į šiltą vandenį.
  2. Mikseriu suplakite 2 kiaušinius, tris trynius ir 50 g cukraus.
  3. Supilkite kiaušinių masę į šokoladą, suberkite 50 g miltų ir truputį druskos.
  4. Kepkite 7-10 min 200 laipsnių temperatūroje. Keksiukai turi apskrusti, o įdaras išlikti skystas.

Šokoladiniai keksiukai pagal „Lithuanian in the USA“ tinklaraštį

Minkšti, gardūs ir kvapnūs keksiukai išnyksta nuo stalo akimirksniu, vos šiems spėjus iškepti. Be to, keksiukų paruošimas be galo paprastas ir tikrai greitas, tad nereikės per ilgai lūkuriuoti, kol keksiukai iškeps.

18 keksiukų reikės:

  • 325 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 230 g cukraus
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 ml pieno
  • 170 g juodojo šokolado gabalėlių
  • 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/3 arb. š. druskos

Gaminimas:

  1. Kiaušinius ir cukrų išplakame elektriniu plaktuvu, kol gauname balsvą masę (plakame ~5 min). Po to supilame aliejų, vėl išplakame, tada supilame pieną, vanilės ekstraktą ir vėl išplakame.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  3. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais viename inde.
  4. Miltų mišinį pamažu beriame į tešlą ir plakame plaktuvu, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių.
  5. Po to šaukštu įmaišome šokolado gabalėlius. Pasiliekame gerą saują šokolado gabalėlių.
  6. Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir juos pripildome maždaug ¾ tešlos. Tolygiai išdėliojame likusius šokolado gabalėlius ant keksiukų.
  7. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje ~18-20 min., kol šie gražiai parunda, po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.

Iš visos tešlos turėtumėte gauti ~18 keksiukų.