pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mėsa su raugintais kopūstais: receptai ir gaminimo paslaptys

Mėsa su raugintais kopūstais - skanus ir sotus patiekalas visai šeimai, žinomas dar senovės Rusijoje. Tais laikais rauginti kopūstai buvo naudojami liaudies medicinoje, daugiausia imuninei sistemai stiprinti. Dabar jį labai mėgsta PP šalininkai, nes jis leidžia numesti svorio ir gerai numalšina alkio jausmą.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena

Šiandien noriu su Jumis pasidalinti kiek kitokiu troškintų kopūstų receptu. Tad ir kitiems siūlo pasigaminti patiekalą, kuris būtų ir sotus, ir šildantis, ir, be abejo, gardus. Gaminant troškinį tinklaraštininkė rekomenduoja jį gardinti pomidorų padažu - tai suteiks patiekalui gero skonio ir pikantiškumo.

Ingredientai:

  • apie 1 kg kiaulienos mentės,
  • apie 1 kg raugintų kopūstų (buvo gal kiek daugiau),
  • 2 morkų,
  • 2 svogūnų,
  • 2-3 v. š. pomidorų padažo,
  • mėsos prieskonių,
  • lauro lapelių,
  • pipirų ir druskos,
  • aliejaus.

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais.
  2. Morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūnus susmulkinau.
  3. Į puodą (gaminau ketaus puode) įpyliau truputį aliejaus ir sudėjau svogūnus. Juos kiek apkepusi, sudėjau mėsą, morkas ir maišant pakepiau apie 10-15 minučių.
  4. Paskui sudėjau pomidorų padažą, įpyliau truputį vandens ir dar patroškinau apie 10 min.
  5. Raugintus kopūstus perliejau vandeniu, nes man jie buvo rūgštoki ir sudėjau į puodą.
  6. Paskui į puodą įpyliau vandens, pagardinau druska, įdėjau kelis lauro lapelius, juodų pipirų žirnelius ir uždengusi puodą troškinau apie 40 min.

Raugintų kopūstų troškinys pagamintas.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Audronė pasakoja, kad labiausiai raugintų kopūstų troškinius mėgsta jos vyras. O kad vienas ir tas pats patiekalas neatsibostų, gaminu kopūstų troškinį su kiauliena, su dešrelėmis. Na o kad patiekalas būtų gardesnis ir turėtų pikantiško skonio, A. Zemenskienė jį gardina pomidorų padažu.

Reikės:

  • 1kg. kiaulienos ( naudojau mentę ir šoninę ),
  • 1.5 kg. raugintų kopūstų,
  • 2 morkų,
  • 2 svogūnų,
  • 2 v.š. pomidorų pastos ( padažo arba smulkintų pomidorų ),
  • lauro lapų,
  • prieskoninių žolelių,
  • pipirų ir druskos,
  • aliejaus
  • papildomai reikės bulvių

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulienos mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais.
  2. Svogūnus susmulkinau, morkas sutarkavau burokine trintuve.
  3. Puode, ant šlakelio aliejaus, pakepinau svogūnus, morkas, sudėjau mėsos gabaliukus ir viską kartu pakepinau.
  4. Į puodą sudėjau pomidorų padažą, įpyliau truputį vandens ir troškinau ~ 10 min.
  5. Kopūstus perploviau po tekančiu vandeniu, sudėjau į puodą ir įpyliau vandens tiek, kad vos apsemtų kopūstus.
  6. Beliko troškinį pagardinti druska, pipirais, įmesti kelis lauro lapelius ir troškinti ~ 15 - 20 min.
  7. Kol troškinosi kopūstai, nulupau bulves, didesnes perpjoviau pusiau ir sudėjau į puodą su kopūstais ( įpiliau šiek tiek vandens ir pagardinau žiupsneliu druskos ).
  8. Puodą uždengiau ir troškinau dar apie pusvalandį.

Raugintų kopūstų troškinys pagamintas. Patiekiau troškinį kartu su bulvėmis.

Troškinti kopūstai su kiauliena, raugintais kopūstais, bulvėmis ir pomidorų padažu

Jame aš šviežius kopūstus troškinu su mėsa (renkuosi kiaulieną), raugintais kopūstais, bulvėmis ir pomidorų padažu. Šis patiekalas patiks ir mėgstantiems taupyti, nes jame nėra jokių įmantrių labai daug kainuojančių ingredientų.

Raugintų kopūstų sriuba su mėsa

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos šonkaulių arba 2 ančių šlaunelės;
  • 500 g raugintų kopūstų;
  • 1 didelė morka, supjaustyta griežinėliais;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 lauro lapai;
  • keli kvepiančiųjų pipirų grūdeliai;
  • šlakelis aliejaus;
  • žiupsnelis cukraus (jei rauginti kopūstai rūgštoki);
  • druskos;
  • mėgstamų šviežių žalumynų (krapų, petražolių), smulkiai sukapotų.

Pastaba: jei norite dar sočiau, sriubą galite pastiprinti bulvėmis. Jas, supjaustytas kubeliais, berkite įpusėjus sriubos virimo laikui.

Gaminimas:

  1. Į storadugnį puodą įpilkite truputį aliejaus ir šiam įkaitus apkepinkite mėsą, kad susidarytų plutelė. Apkepusią ją išimkite ir kuriam laikui atidėkite, riebalų iš puodo neišpilkite.
  2. Kiek sumažinkite kaitrą ir suberkite į tą patį puodą smulkintus svogūnus, morkas ir nesmulkintas česnako skilteles, pakepinkite maišydami, kol svogūnai ir morkos kiek suminkštės, o česnakai švelniai pagels.
  3. Sudėkite į puodą ir raugintus kopūstus, juos dar porą minučių patroškinkite maišydami su kitais ingredientais. Grąžinkite į puodą apkepusią mėsą, dėkite lauro lapus, berkite pipirų žirnelius, o tada viską užpilkite 1,5 vandens.
  4. Vandeniui užvirus nugraibykite putas, pasūdykite, kaitrą sumažinkite iki nedidelės, puodą uždenkite ir virkite 40 min.
  5. Paragaukite, ar sriubai netrūksta druskos, jei ji jums atrodo kiek rūgštoka, įberkite truputį cukraus, kuris skonį subalansuos.
  6. Mėsą išgriebkite iš mėsos, pašalinkite kaulus ir odeles (jei naudojote antieną), suojaustykite kąsnio dydžio gabaliukais ir grąžinkite į sriubą. Tiekite dar karštą, jei norisi, pabarstę kapotais šviežiais žalumynais.

Mėsa su kopūstais ir grietinėlės padažu

Ingredientai:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek kmynų (smulkinti)
  • 3 vienetai rozmarino (lapeliai)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 500 gramų kiaulienos (liesa)
  • 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 750 gramų raugintų kopūstų
  • 2 valgomieji šaukštai grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Paruošimo būdas:

Kiauliena įtrinama druska, apkepinama kartu su stambiai supjaustytais svogūnais, įpylus truputį vandens, uždengiama dangčiu ir troškinama ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja. Po to suberiami kmynai, rozmarino lapeliai ir supilama grietinėlė. Rauginti kopūstai ištroškinami su pomidorų padažu ir cukrumi. Mėsa supjaustoma griežinėliais ir sudedama ant kopūstų. Prie šio valgio paduodamos bulvės ir atskirai padažas.