Ieškote paprasto, gardaus ir įspūdingo patiekalo vakarienei? Neabejoju, kad šis receptas be vargo taps jūsų šeimos favoritu - sultinga vištienos krūtinėlė aromatingame kreminiame pomidorų padaže tikrai patiks visiems šeimos nariams. Šis receptas puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingai progai.
Kreminė vištiena su saulėje džiovintais pomidorais
Šis kreminės vištienos su saulėje džiovintais pomidorais receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir nustebins sodriu skoniu bei aromatu.
Ingredientai:
- šiek tiek pomidorų pastos
- šiek tiek vištos filė (kepta arba virta)
- šiek tiek majonezo
- šiek tiek sūrio
Paruošimo būdas:
- Pomidorus gerai nuplauname, išgremžiame dalį minkštimo.
- Keptą arba virtą vištienos filė smulkiai supjaustome ir įkemšame į pomidorus.
- Pomidorų viršų ištepame storu sluoksniu majonezo ir apibarstome tarkuotu sūriu.
- Paruoštus pomidorus pašauname į iki 240-260 įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15-20 min., kol sūris šiek tiek paruduos.
Autorius: Marija
Toskanos įkvėptas vištienos troškinys su pomidorais
Receptas įkvėptas Toskanos regiono Italijoje skonių, čia susijungia sultinga vištiena, grietinėlė, žolelės, česnakas, kaparėliai ir, žinoma, saldūs bei sultingi pomidorai. Pagaminama greitai, lengvai ir vienoje keptuvėje - vos 30 minučių ir itališkais skoniais alsuojanti vakarienė paruošta.
Ingredientai:
- 4 vištienos krūtinėlės filė gabalėliai
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirų
- 1 a.š. maltos paprikos
- 1 a.š. česnako miltelių
- 2 v.š. sviesto
- 3 skiltelių česnako
- Apie 20 vnt kokteilinių arba kitų mažųjų pomidorų
- 6 saulėje džiovintų pomidorų
- 1 v.š. kaparėlių
- 200 g 30% riebumo grietinėlės
- 50 g špinatų
- 1/2 a.š.
Paruošimas:
- Vištieną sumaišome su aliejumi ir prieskoniais.
- Dedame į gerai įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Tuomet sumažiname kaitra, uždengiame keptuvę ir kepame vištieną apie 10 minučių. Toks kepimo būdas neišsausina vištienos krūtinėlės, ji iškepa minkšta ir sultinga.
- Ruošiame padažą: keptuvėje įšlydome sviestą, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę.
- Sudedame perpus perpjautus pomidorus ir kepiname 2 minutes. Pomidorai turi suminkštėti, bet ne per daug sutižti.
- Dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius.
- Supilame grietinėlę ir kaitiname viską kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
- Sudedame špinatus ir pakaitiname kol špinatai lengvai susileidžia. Tuomet beriame maltą papriką ir pagal skonį pagardiname druska.
- Iškepusią vištieną dedame į keptuvę su padažu, vištieną apšlakstome padažu.
Jei norite valgyti kaip Italijoje - patiekite su pasta. Na o tokiam šiek tiek sulietuvintam variantui labai skanu šią vištieną patiekti su šilkine bulvių koše bei mėgstamomis šviežių lapinių salotų ir daržovių salotomis šalia.
Vištienos troškinys su saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais
Šis troškinys su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais yra įkvėptas toskanietiškos vištienos (ir lašišos). Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, kurią supjausčiau ir troškinau. Manau, kad patiekalas patiks tiems, kurie mėgsta saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus. Geriausia jį patiekti su ryžiais, makaronais ar saldžiosiomis bulvėmis.
Ingredientai:
- grietinėlė (30-35 proc.
- saulėje džiovintų pomidorų aliejaus
Paruošimas:
- Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Apšlakstyti aliejumi, sumaišyti su paprika, druska ir pipirais. Palaikyti kambario temp.
- Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti vištieną ir ją apkepinti ant aukštos ugnies.
- Sudėti susmulkintą česnaką ir jį pakepinti apie 30 s.
- Supilti grietinėlę, sultinį, viską užkaitinti, sumažinti kaitrą iki nedidelės ir troškinti apie 20 min.
- Į keptuvę sudėti saulėje džiovintus pomidorus, špinatus, uždengti keptuvės dangtį ir troškinti, kol jie sukris, apie 4 min.
- Sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, suberti kietąjį sūrį ir troškinti apie 3-4 min. ar kol vyšniniai pomidorai suminkštės.
- Jeigu norite, galite šį troškinį sutirštinti su miltais - gaminimo pabaigoje šaukštą miltų sumaišykite su 5 šaukštais vištienos padažo.
Šis troškinys su vištiena yra nesunkiai pagaminamas, o jo skonis išties puikus, gaivus.
Vištienos troškinys su orzo makaronais ir pomidorais
Pažadu, jog nuo šio patiekalo namai kvepės kaip geras Toskanos restoranas. Galbūt tai nėra pats maistingiausias mano patiekalas, tačiau skonio prasme tai tikrai buvo geriausias troškinys, kurį teko gaminti.
Paruošimas:
- Ant didesnės ugnies pakepame dvi vištienos krutinėles iki auksinės plutelės.
- Į puodą dedame supjaustytą svogūną, česnako skilteles, šviežius pomidorus ir gerą saują saulėje džiovintų pomidorų. Kartu dedame druskos, pipirų, raudonėlio.
- Dedame stiklinę orzo makaronų, 2 stiklines vištienos arba daržovių sultinio, stiklinę grietinėlės.
- Įdedame vištieną ir paliekame 10min. Makaronai turėtų jau būti išvirę ir troškinys neturėtų turėti daug skysčio (jei dar turi, ilgiau patroškiname).
- Įmaišau kelias saujas špinatų, palaikau kelias minutes (minėjau anksčiau, tačiau kad jie turėtų daugiau tekstūros, geriau juos dėti jau pilnai išvirus makaronams).
Kiti patarimai ir įžvalgos
Toskanoje ypatingai mylima kokteilinių pomidorų rūšis - smagu, kad šie pomidorai auginami čia pat, Lietuvoje. “Kietaviškių” savo šiltnamiuose užaugina skaniausius pasaulio pomidorus - aš šiame recepte naudojau būtent Toskanos regione mylimus kokteilinius pomidorus, bet pridėjau ir kitų mažųjų pomidorų rūšių.