pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalėdiniai saldumynų receptai: šventinis džiaugsmas Jūsų namuose

Artėjant Kalėdoms, kiekvienas nori pasinerti į šventinę atmosferą, o vienas geriausių būdų tai padaryti - gaminti gardžius kalėdinius saldainius. Šie saldumynai ne tik puikiai tinka kaip dovana artimiesiems, bet ir sukuria jaukią nuotaiką namuose. Jei kada metuose ir verta užsiimti saldumynų gamyba, tai prieš žiemos šventes: Kalėdas ir Naujuosius metus. Smagiausia, kai kalėdiniai receptai yra įdomūs ir pačiam kulinarui, o rezultatas džiugina ir stebina visą šeimą.

Kalėdinių Saldainių Istorija ir Tradicijos

Saldainių gaminimas Kalėdoms turi gilias šaknis. Anksčiau, kai cukrus buvo prabangos prekė, saldainiai buvo ypatinga dovana, kurią galėjo sau leisti tik turtingieji. Bėgant metams, cukrus tapo prieinamas visiems, ir saldainių gaminimas tapo neatsiejama Kalėdų tradicija. Įvairiose šalyse populiarūs skirtingi saldainiai: pavyzdžiui, Vokietijoje - marcipaniniai saldainiai, o Jungtinėse Amerikos Valstijose - saldainiai su mėtų skoniu.

Pagrindiniai Kalėdinių Saldainių Ingredientai

Norint pagaminti skanius kalėdinius saldainius, svarbu pasirinkti kokybiškus ingredientus. Dažniausiai naudojami ingredientai yra:

  • Šokoladas: Tai vienas populiariausių ingredientų, naudojamas įvairiems saldainiams gaminti - nuo triufelių iki šokoladinių plytelių.
  • Riešutai: Migdolai, graikiniai riešutai, lazdynų riešutai - puikus priedas, suteikiantis saldainiams tekstūros ir skonio.
  • Džiovinti vaisiai: Spanguolės, razinos, abrikosai - suteikia saldainiams saldumo ir rūgštumo.
  • Prieskoniai: Cinamonas, imbieras, gvazdikėliai - suteikia saldainiams šventinio aromato.
  • Sviestas: Užtikrina saldainių minkštumą ir burnoje tirpstantį skonį.
  • Cukrus: Būtinas saldumui, tačiau svarbu jį naudoti saikingai. Galima naudoti įvairius cukraus pakaitalus, pavyzdžiui, medų ar agavos sirupą.

Paprasti Kalėdinių Saldainių Receptai

Štai keletas paprastų ir skanių receptų, kuriuos galite išbandyti šventiniu laikotarpiu:

Šokoladiniai Triufeliai

Šie saldainiai yra labai paprasti pagaminti ir puikiai tinka dovanoms.

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 50 g sviesto
  • Kakavos milteliai (apvoliojimui)
  • Riešutai (smulkinti)

Paruošimas:

  1. Šokoladą susmulkinkite ir sudėkite į dubenį.
  2. Grietinėlę pakaitinkite iki užvirimo ir užpilkite ant šokolado. Palaukite kelias minutes, kol šokoladas suminkštės.
  3. Įdėkite sviestą ir maišykite, kol viskas ištirps ir susijungs.
  4. Masę atvėsinkite šaldytuve apie 2 valandas, kol ji taps pakankamai kieta formuoti.
  5. Iš šokoladinės masės formuokite mažus kamuoliukus ir apvoliokite juos kakavos milteliais arba smulkintais riešutais.
  6. Laikykite šaldytuve.

Marcipaniniai Saldainiai

Tradicinis vokiškas saldumynas, kurį lengva pasigaminti namuose.

Ingredientai:

  • 200 g migdolų miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 50 ml vandens
  • Maisto dažikliai (nebūtina)
  • Šokoladas (glazūrai)

Paruošimas:

  1. Migdolų miltus sumaišykite su cukraus pudra.
  2. Vandenį pakaitinkite ir po truputį pilkite į migdolų ir cukraus mišinį, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
  3. Jei norite, įdėkite maisto dažiklių.
  4. Iš marcipano masės formuokite įvairias figūrėles ir leiskite joms apdžiūti.
  5. Ištirpinkite šokoladą ir apšlakstykite marcipanines figūrėles.
  6. Leiskite šokoladui sustingti.

Karameliniai Saldainiai

Šie saldainiai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta saldžius ir lipnius skanėstus.

Ingredientai:

  • 200 g cukraus
  • 100 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 50 g sviesto
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimas:

  1. Cukrų supilkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol jis ištirps ir taps karamelės spalvos.
  2. Atsargiai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol karamelė ir grietinėlė susijungs.
  3. Įdėkite sviestą ir druską, maišykite, kol sviestas ištirps.
  4. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą ir leiskite atvėsti bei sustingti.
  5. Supjaustykite karamelę į mažus gabalėlius.

Naminiai "Bounty" Saldainiai

Puikus kokosinis desertas, kurį lengva pagaminti namuose.

Ingredientai:

  • 200 g kokoso drožlių
  • 400 g kondensuoto pieno
  • 200 g juodojo šokolado

Paruošimas:

  1. Kokoso drožles sumaišykite su kondensuotu pienu.
  2. Iš masės formuokite mažus batonėlius.
  3. Batonėlius dėkite į šaldiklį 30 minučių, kad sukietėtų.
  4. Ištirpinkite šokoladą.
  5. Batonėlius apvoliokite šokolade ir dėkite ant kepimo popieriaus.
  6. Leiskite šokoladui sustingti.

Saldainių Dekoravimas

Saldainių dekoravimas yra puikus būdas įtraukti vaikus į gaminimo procesą ir sukurti unikalius saldumynus. Štai keletas idėjų, kaip papuošti kalėdinius saldainius:

  • Glazūra: Naudokite įvairių spalvų glazūrą, kad sukurtumėte įvairius raštus ir piešinius.
  • Pabarstukai: Pabarstukai yra puikus būdas suteikti saldainiams spalvų ir tekstūros.
  • Šokolado drožlės: Naudokite baltąjį arba juodąjį šokoladą, kad sukurtumėte elegantišką dekorą.
  • Riešutai: Smulkinti riešutai gali būti naudojami kaip dekoras arba įmaišomi į saldainių masę.
  • Džiovinti vaisiai: Džiovintos spanguolės, razinos ar abrikosai gali būti naudojami kaip dekoratyviniai elementai.

Kalėdiniai pyragai ir pyragaičiai

Ant Kalėdų stalo šalia barščių su raviolais ar karpiais, pyragėlių su kopūstais ir grybais negali trūkti kepinių lėkštės. Kvapnūs kalėdiniai pyragaičiai yra ne tik labai skanūs ir maloniai paįvairina laiką, praleistą su artimaisiais, bet ir gražiai atrodo ant stalo, tapdami gardžia jo puošmena. Atraskite patikrintus Kalėdoms skirtus meduolių, sausainių ir pyragų receptus, kuriuos galite lengvai paruošti patys patogiai įsitaisę namuose.

Tradicinis Kalėdų, Aguonų pyrago receptas

Tortas ...be kurio dauguma mūsų neįsivaizduoja Kalėdų. Aguonų pyragas - drėgnas, ilgai išlaikantis šviežumą, tiesiog skanus! Gardaus aguonų pyrago skonio paslaptis slypi aguonų įdare, kurį galite pasigaminti patys, naudodami aukštos kokybės ingredientus.

Tešlos ingredientai:

  • 3 puodeliai kvietinių miltų
  • 50 g mielių
  • ¾ puodelio kambario temperatūros pieno
  • 1/3 stiklinės cukraus
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 6 kiaušinių tryniai
  • 150 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
  • 1 vanilės pupelės

Aguonų įdaro ingredientai:

  • 500 g aguonų sėklų
  • ¾ puodelio rudojo cukraus
  • 4 šaukštai medaus
  • 1 valgomasis šaukštas minkšto sviesto
  • 100 g sultenių
  • 50 g graikinių riešutų
  • 30 g cukruotų apelsinų žievelių
  • 1 valgomasis šaukštas migdolų kvapiosios medžiagos
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 6 kiaušinių baltymai

Paruošimas:

  1. Pirmiausia paruoškite tešlą. Mieles sutrupinkite į dubenį, suberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 1 valgomąjį šaukštą miltų ir pieną. Išmaišykite, uždenkite audiniu ir atidėkite šiltoje vietoje maždaug 15 minučių. Į dubenį supilkite miltus, suberkite pakilusias mieles, cukrų, druską, trynius, vanilės sėklas ir sviestą. Užminkykite lygią ir elastingą tešlą. Suformuokite rutulį, sudėkite jį į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite skudurėliu ir padėkite šiltoje vietoje, kad pakiltų maždaug 1,5 valandos.
  2. Paruoškite aguonų mišinį. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir atidėkite į šalį, kad atvėstų. Nusausinkite vandens perteklių ir du kartus sumalkite mėsmale. Į aguonas suberkite cukrų, medų, sviestą, sultenes, graikinius riešutus, apelsino žievelę, migdolų kvapniosios medžiagos ir cinamoną. Išplakite baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišykite į aguonų mišinį.
  3. Pakilusią tešlą padalykite į 3 dalis ir iškočiokite į stačiakampius 30 x 35 cm dydžio kvadratus. Pravers konditerinė lenta su matavimo puodeliu. Kiekvieną pyragą aptepkite aguonų mišiniu, palikdami maždaug 2 cm kraštus. Suvyniokite, suspauskite kraštus ir kiekvieną aguoninį pyragą dėkite ant kepimo popieriaus.
  4. Kiekvieną pyragą du kartus įvyniokite į aliejumi pateptą kepimo popierių, palikdami maždaug 1,5 cm tarpą tarp pyrago ir popieriaus. Sudėkite aguonų pyragėlius ant kepimo skardos ir 15 minučių pastatykite šiltoje vietoje.
  5. Paruoštus kepti pyragėlius aptepkite glajumi ir apibarstykite sausomis aguonomis. Įdėkite pyragėlius į įkaitintą iki 190 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite maždaug 35 minutes, kol taps auksiniai ir šiek tiek rusvi.

Aromatingas džiovintų vaisių ir riešutų - keksas

Keksas - tai nuostabiai kvapnus biskvitas su daug džiovintų ir cukruotų vaisių bei riešutų. Skanaus ir savito skonio, itin lengvai paruošiamas. Šiam pyragui kepti puikiai tinka pailga pyrago forma, kuri yra ne veltui vadinama torto skarda. Kaip pagaminti kalėdinį vaisių pyragą?

Sudedamosios dalys:

  • 1 ¾ puodelio kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštelis kepimo miltelių
  • 5 kiaušiniai
  • 250 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 350 g riešutų, pvz., sultenių, džiovintų spanguolių, datulių, cukruotų vaisių

Paruošimas:

  1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. Sviestą išsukite su cukrumi, kol taps lengvas ir purus. Plakdami palaipsniui įmaišykite trynius. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir vanilės ekstraktu. Viską gerai išmaišykite.
  3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Riešutus supjaustykite mažesniais gabalėliais, apvoliokite miltuose, suberkite į tešlą ir išmaišykite.
  4. Tešlą sudėkite į pailgą metalinę arba silikoninę kepimo formą. silikoninė kepimo skarda.
  5. Įdėkite skardą į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių.

Meduoliai - tradicinis Kalėdų simbolis

Tradiciniai meduoliai - Kalėdų simbolis. Nuostabus kepimo metu po namus sklindantis aromatas dėl didelio kiekio prieskonių, tokių kaip cinamonas, imbieras, kardamonas, gvazdikėliai, muskatas ir anyžius. Meduolius, kaip ir vaisvandenius, galite paruošti torto arba stačiakampėje skardoje. Norėdami iškepti šį pyragą, galite sėkmingai naudoti vieną iš mūsų 3D tortų skardos. Pavyzdžiui, Kalėdų eglutės, meduolinio namelio ar advento vainiko formos. Imbierinis pyragas pradžiugins jūsų svečius ne tik gardžiu skoniu, bet ir gražia, originalia išvaizda.

Sudedamosios dalys:

  • 125 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai slyvų uogienės
  • 3 šaukštai imbierinių meduolių prieskonių
  • 1,5 šaukšto cinamono
  • 2 šaukštai kakavos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sodos
  • 1 stiklinė pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 puodeliai miltų

Paruošimas:

  1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, medų, slyvų uogienę, meduolių prieskonius, cinamoną ir kakavą. Visą laiką maišydami kaitinkite mišinį ant mažiausio galingumo, stengdamiesi neužvirti.
  2. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir suberkite sodą, pieną bei plaktus kiaušinius. Šaukštu greitai sumaišykite visus ingredientus. Vis dar maišydami suberkite persijotus miltus.
  3. Gautą mišinį supilkite į kepimo skarda pateptą sviestu ir pabarstytą miltais.
  4. Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite apie 40-45 minutes.
  5. Paruoštą tortą galima papuošti šokoladiniu glajumi.

Patikrintas kalėdinių meduolių receptas

Meduoliai neatsiejami nuo Kalėdų. Iškirpkite kalėdinės eglutės, kalėdinio elnio ar šiaurės elnio formos formelėmis ir turėsite gražią, valgoma namų puošmena. Į jų karpymą ir puošybą verta įtraukti ir jauniausius namiškius. jauniausi namų ūkio nariai. Kartu ruošdami meduolius tikrai suteiksite jiems daug malonumo ir džiaugsmo. išbandykite mūsų patikrintą imbierinių meduolių receptą ir sužinokite, kaip tai paprasta ir smagu!

Imbierinių sausainių ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų
  • 50 g minkšto sviesto
  • 50 g cukraus pudros
  • 150 ml medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas imbierinių meduolių prieskonių

Meduolių glazūros ingredientai:

  • 1 puodelis cukraus pudros
  • 3 šaukštai verdančio vandens

Paruošimas:

  1. Sviestą sumaišykite su miltais, cukraus pudra ir medumi. Įmaišykite kepimo miltelius, kiaušinį, vanilinį cukrų ir meduolių prieskonius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 30 minučių palaikykite šaldytuve.
  2. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir kočėlu iškočiokite maždaug 0,5 cm storio tešlą. Iškirpkite imbierinius sausainius su kalėdine sausainių formele.
  3. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje apie 12 minučių.
  4. Sumaišykite cukrų ir verdantį vandenį, kad pagamintumėte glajų. Jei per skysta, įberkite žiupsnelį cukraus pudros; jei per tiršta, įpilkite verdančio vandens.
  5. Paruoštus meduolius papuoškite glajumi.

Kaip pasigaminti kalėdinius sausainius?

Neįtikėtinai traškūs ir sviestiniai sausainiai kuriuos labai lengva ir greita paruošti. Gražiai papuošti jie taps papildoma Kalėdų stalo puošmena.

Sudedamosios dalys:

  • 180 g sviesto
  • 350 g miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinis
  • 1 trynys
  • žiupsnelis druskos

Paruošimas:

  1. Sviestą sutrinkite su miltais, suberkite cukraus pudrą, kiaušinį, trynį ir žiupsnelį druskos. Trumpai išminkykite.
  2. Suformuokite rutulį, suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir apie 30 minučių palaikykite šaldytuve. Išėmę iš šaldytuvo, atplėškite tešlos gabalėlius ir iškočiokite iki 3 mm storio. Iškirpkite bet kokias norimas formas.
  3. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, įdėkite į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite 12 minučių.
  4. Paruoštus sausainius papuoškite glazūros priemonėmis, pvz., spalvota glazūra ir cukraus perlais.

Kalėdų eglutės keksiukų receptas

Dekoratyviniai Kalėdų eglutės formos keksiukai yra Saldus pasiūlymas Kalėdų stalui. Tai skanėstas, kuris pradžiugins visus tiek skoniu, tiek išvaizda.

Keksiukų ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g rudojo cukraus
  • 4 maži kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 120 g miltų

Žaliojo pudingo kremo ingredientai:

  • 1½ puodelio pieno
  • ¾ puodelio cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 1,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštai bulvių miltų
  • 350 g minkšto sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis žalių maistinių gelinių dažų

Paruošimas:

  1. Paruoškite keksiukus. Ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą šokoladą ir atidėkite 2 minutėms. Išmaišykite ir palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilės ekstraktą, išmaišykite. Sudėkite sviestą su šokoladu ir miltais. Sudėkite visus ingredientus kartu.
  3. Keksiukų skardą išklokite su vienkartiniais kepimo padėklais. (popieriniai puodeliai), palikdami 1 cm tarpą nuo krašto. Keksiukų formeles įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 20 minučių. Palikite keksiukus atvėsti.
  4. Paruoškite pudingo kremą. Užvirinkite vieną stiklinę pieno su cukrumi. Likusį pieną sumaišykite su kiaušinių tryniais, vaniliniu cukrumi ir miltais. Supilkite į verdantį pieną ir nuolat maišydami virkite apie 2 minutes, kol pudingas sutirštės. Atidėkite pudingą į šalį, kad atvėstų. Minkštą sviestą išsukite iki purumo ir vis maišydami pamažu supilkite šaltą pudingą. Pabaigoje įmaišykite žalių maistinių dažų, išmaišykite. Dėkite kremą į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
  5. Papuoškite keksiukus išspausdami kremą konditeriniu peiliuku. Juos galite papildomai papuošti spalvotais pabarstukais, pvz., žvaigždžių formos.

Kūčiukai

Ar įsivaizduojate Kalėdinį laikotarpį arba Kūčių vakarienę be kūčiukų? Štai Jums nuostabus Kūčiukų receptas, kuris yra labai lengvas, o skonis nukels į vaikystės prisiminimus. Mieliniai, minkšti kūčiukai, kurie tapo vaikų mylimiausiais! Iškepkite šiuos minkštus kūčiukus savo mažiesiems smaližiams, jie tikrai Jums atsidėkos plačia šypsena.

Patarimai ir Gudrybės

  • Kokybė: Naudokite aukštos kokybės ingredientus, kad saldainiai būtų skanesni.
  • Temperatūra: Atidžiai stebėkite temperatūrą, ypač gaminant karamelę ar šokoladą.
  • Kantrybė: Būkite kantrūs, ypač laukiant, kol saldainiai sustings.
  • Eksperimentavimas: Nebijokite eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir skoniais.
  • Laikymas: Saldainius laikykite sandariuose induose vėsioje ir sausoje vietoje.

Kaip matote, kalėdinių pyragų gamyba nėra tokia sudėtinga ir imli laikui, kaip jums atrodo! Linkime Jums jaukių ir saldžių švenčių!