Nekeptas varškės ir bananų tortas - puikus pasirinkimas, kai norisi skanaus deserto be didelių pastangų. Šis tortas ne tik greitai paruošiamas, bet ir nereikalauja kepimo, todėl idealiai tinka vasaros sezonui ar tiesiog tada, kai neturite daug laiko.
Ingredientai
- 250 gramų sausainių
- 200 gramų sviesto
- 600 gramų varškės
- 30 gramų želatinos
- 200 mililitrų grietinėlės
- 150 gramų cukraus
- 100 gramų kokosų drožlių
- 3 vienetai bananų
- 100 mililitrų vandens
Gaminimo Eiga
- Sviestą ištirpinkite.
- Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
- Sausainių masę dėkite į formą nuimamais kraštais. Prispauskite prie dugno ir palikite šaltai.
- Želatiną kelias minutes palikite brinkti vėsiame vandenyje. Išbrinkus, indelį šildykite, kol želatina ištirps.
- Varškę sutrinkite, kad neliktų gumuliukų. Į varškę dėkite cukrų, kokoso drožles, pilkite tirpintą želatiną ir grietinėlę. Kruopščiai išmaišykite.
- Ant sausainių pagrindo dėkite pusę varškės masės, išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir sudėkite likusią varškę. Kruopščiai išlyginkite paviršių paspaudžiant.
- Prieš patiekiant, tortą bent porą valandų palikite šaltai.
Patarimai ir Variacijos
Tortą galite papuošti tarkuotu šokoladu, šviežiais vaisiais ar uogomis. Eksperimentuokite su skirtingais sausainių pagrindais - puikiai tiks šokoladiniai ar meduoliniai sausainiai.
Šokoladinis Tortas su Bananais ir Varške: Kitas Skonių Derinys
Jei norite paįvairinti skonį, išbandykite šokoladinį tortą su bananais ir varške. Šis variantas reikalauja šiek tiek daugiau pastangų, bet rezultatas tikrai vertas.
Reikalingi Produktai (18-20 cm torto formai):
- Biskvitui: 2 kiaušiniai, 1 trynys, trupučio druskos, 50 g cukraus, pusės citrinos žievelės, 5 g miltų, 25 g krakmolo, 40 g ištirpinto sviesto, 10 g kakavos (nesaldžios), apie 30-40 ml bananų sulčių (ar kitokių) biskvitui sudrėkinti.
- Šokoladiniam sluoksniui: 125 g „Nutella“ šokoladinio kremo (ar kokio kito), 50 g juodojo šokolado, 1 vid. dydžio gerai sunokusio banano.
- Baltajam sluoksniui: 50 g varškės, 125 g plakamosios grietinėlės, 140 g maskarponės, pusės banano, citrinos sulčių.
- Dar reikės apie 20-30 g tarkuoto juodojo šokolado viršui apibarstyti.
Gaminimo Eiga:
- Biskvitas: Kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę, druską išplakti iki purios masės (apie 4-5 min.). Miltus, krakmolą, kakavą sumaišyti ir suberti į kiaušinius, supilti sviestą ir viską gerai išmaišyti. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, supilti tešlą ir kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Biskvitą palikite formoje atvėsti. Kai atvės, subadyti jį smeigtuku ir sudrėkinti bananų sultimis.
- Šokoladinis sluoksnis: Šokoladinį kremą ir šokoladą pašildyti karštoje vandens vonelėje, kol jis ištirps, nuimti ir įmaišyti supjaustytą bananą, trintuvu viską sumalti į vientisą masę, supilti ant biskvito (torto formos sieneles išklokite kepimo popieriumi) ir padėti į šaldytuvą 30 min.
- Baltasis sluoksnis: Bananą sutrinti šakute, dėti maskarponę, varškę, įlašinti truputį citrinų sulčių ir viską gerai išplakti. Grietinėlę išplakti atskirai ir atsargiai įmaišyti į maskarponės ir varškės masę. Supilti į torto formą ir vėl dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Alternatyvus Nekepto Torto Sluoksniavimas
- Želatiną ištirpinkite šiltame vandenyje ir palikite išbringti. Atvėsusią želatiną gerai išsukite su varške, grietine ir cukrumi.
- Šiltoje juodoje arbatoje kelias sekundes pamirkykite sausainius, kad suminkštėtų.
- Sausainius sudėkite vienas šalia kito ant didelės lygios lėkštės ar kito lygaus pagrindo. Tai bus pirmas torto sluoksnis.
- Ant sausainių tepkite varškės sluoksnį. Sudėliokite griežinėliais supjaustytus bananus.
- Trečias sluoksnis - vėl arbatoje pamirkyti sausainiai. Ketvirtas - varškės ir bananų. Taip sluoksniuokite kol pasibaigs sausainiai ir varškė.
- Tortą valandai dėkite į šaldytuvą.
- Ištirpinkite sviestą. Jį sumaišykite su kakavos milteliais ir cukrumi.
Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10.