pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Brokolių Paprikų Sriubos Receptas

Šiame straipsnyje rasite visą informaciją, kaip pasigaminti skanią ir sveiką brokolių paprikų sriubą.

Ingredientai

  • 2 vienetai brokolių ((koteliai))
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 vienetai paprikų (raudona ir geltona)
  • 4 vienetai bulvių (nedidelės)
  • 0.5 vieneto salierų (kumščio dydžio šaknis)
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis petražolių (džiovintų ir šviežių)
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • Šiek tiek pipirų
  • 1 pakelis šaldytų Bonduelle Vapeur garuose ruoštų šaldytų brokolių
  • 1 cukinijos
  • 2 askaloninių česnakų
  • 2 v.š. grietinėlės
  • 1 sauja petražolių
  • 1 kubelis pasirinkto sultinio
  • Druskos

Paruošimo būdas

  1. Paruoškite šaldytus brokolius pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės.
  2. Nulupkite cukiniją, česnakus ir viską smulkiai supjaustykite.
  3. Puode užvirkite 1l vandens, įdėkite sultinio kubelį. Jam ištirpus sudėkite visas daržoves.
  4. Uždenkite ir virkite apie 10 minučių.
  5. Sudėkite špinatus ir viską sutrinkite. Galiausiai įdėkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite.
  6. Brokolių kotelius gerai nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Svogūną ir saliero šaknį supjaustyti smulkiai. Paprikas ir bulves supjaustyti gabaliukais.
  7. Brokolių kotelius į užvirusį vandenį sumesti pirmiausia, nes jie ilgiau verda. Pavirti 10-15 min. Tada sudėti kitus ingridientus.
  8. Įberti druskos ir pipirų. Virti, kol išvirs bulvės. Paskaninti petražolėmis ir grietine.

Kiti receptai su brokoliais

Jei mėgstate brokolius, pabandykite ir kitus receptus:

  • Brokolių pica: Brokolių, pomidorų bei kėdrinių pinijų tandemas sukurs nuostabius skonio pojučius.
  • Bolivinės balandos ir brokolių salotos: Bolivinė balanda, derinama su brokoliais - tai gaivios, pikantiškos salotos!
  • Ryžių salotos su pupelėmis, brokoliais ir paprikomis: Ryžiai, brokoliai, pupelės ir paprikos sukurs netikėtą skonių margumyną.

Brokolių sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu

Ingredientai:

  • 1 brokolis
  • 1 svogūnas
  • 1 poras
  • 1 saliero lapkotis
  • 1 didelė bulvė
  • 1 l daržovių arba vištienos sultinio
  • 1 valg. šaukšt. sviesto
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus kepimui
  • 150 g mėlynojo pelėsio sūrio
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimas:

  1. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite puode, kol pagels. Sudėkite sviestą, smulkintą salierą, porą ir bulvę. Uždėkite dangtį ir patroškinkite 5 minutes. Sudėkite kietesnes brokolio dalis (kotelius), supilkite sultinį ir troškinkite 5-10 minučių, kol visos daržovės suminkštės.
  2. Suberkite į puodą likusias brokolio dalis ir druską, patroškinkite dar 5 minutes.
  3. Masę sutrinkite maisto trintuvu, tuomet sutrupinkite sūrį. Supilstę į lėkštes, pabarstykite juodaisiais pipirais.

Brokolių sriuba su kukuliais

Ingredientai:

  • Bulvės: 1.00 vnt.
  • Bulvės: 3.00 vnt.
  • Morkos: 2.00 vnt.

Gaminimas:

  1. Didesniame puode užvirkite sultinį.
  2. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį.
  3. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite žiedynais.
  4. Į verdančią sriubą sudėkite bulves ir morkas, virkite 10-15 minučių.

Kreminė brokolių sriuba

Ingredientai:

  • apie 350 g. brokolių žiedynų (svoris nurodytas be koto ir lapų)
  • apie 500-550 g. bulvių (svoris nurodytas nuluptų bulvių)
  • apie 250 g. porų arba 1 didelio (svoris nurodytas tik baltos ir šviesiai žalios dalies)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 vidutinio dydžio česnako skiltelių
  • 1,4 litro gero naminio vištienos arba daržovių sultinio
  • 200 ml. riebios grietinėlės 35%
  • 1 arbatinio šaukštelio sojų padažo
  • 25 g. smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio (saujos)
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Brokolius nuplaukite ir peilio pagalba išskirstykite į nedidelius žiedinėlius, koto neišmeskite, jį nulupkite, nuplaukite ir atidėkite.
  2. Į puodą, kuriami virsite sriubą įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite du šaukštus aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies.
  3. Suberkite porus, svogūną, česnaką, viską gerai išmaišykite ir uždenkite puodą dangčiu.
  4. Retkarčiais pamaišydami kepkite apie 20-25 minutes.
  5. Į puodą suberkite bulves (be vandens, kuriame mirko), brokolių kotą, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite ir pakepinkite apie 1 minutę.
  6. Supilkite sultinį, sojų padažą, užvirkite ir nugraibykite paviršiuje susidariusias putas.
  7. Ugnį sumažinkite iki vidutinės mažos arba mažos, puodą pridenkite dangčiu (neuždenkite pilnai) ir virkite apie 20-25 minutes, kol bulvės bus visiškai minkštos.
  8. Sriuba turi virti lėtai, kad vos kunkuliuotų, todėl ugnį reguliuokite pagal savo kaitlentės kaitrą.
  9. Kai bulvės jau bus minkštos į sriubą sudėkite brokolių žiedynus ir šiek tiek padidinę ugnį užvirkite.
  10. Nugraibykite paviršiuje susidariusias putas, jeigu tokių bus. Sriubą su brokoliais virkite apie 7 minutes, kol koteliai bus minkšti (patikrinkite su šakute).
  11. Išvirusią sriubą nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite rankiniu trintuvu arba blenderiu (tik nepripilkite iki pat viršaus ir visą laiką laikykite ranką ant dangtelio, kad sriuba nepokštetelėtų ant lubų) iki vientisos konsistencijos.
  12. Į sriubą supilkite grietinėlę (tą galite padaryti ir trindami trintuvu/ blenderiu) gerai išmaišykite, tuomet suberkite parmezaną ir dar kartelį viską gerai išmaišykite.
  13. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
  14. Puodą su sriuba uždenkite dangčiu ir leiskite 5-7 minutes pailsėti, kad tolygiai pasiskirstytų visi skoniai.

Patiekimui:

  • 4-5 riekelių šviesios duonos
  • apie 20-25 g. smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio (saujos)
  • 80 g.

Skanaus!

Greita brokolių sriuba

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio poro
  • 1 saliero lapkočio
  • 1 svogūno
  • 2-3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško daržovių sultinio kubelio
  • 300 ml pieno
  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
  • 1 vidutinio dydžio brokolio
  • 1 pakelio DOBILAS ekologiško fermentinio sūrio riekelėmis
  • 100 g šaltai rūkytos skumbrės
  • Keleto lapelių baziliko
  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

Gaminimas:

  1. Porą, saliero lapkotį ir svogūną susmulkinkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejų ir jame apkepkite smulkintas daržoves apie 4-5 min. Pagardinkite KOTANYI malta kalendra ir pipirų mišiniu.
  3. Česnaką susmulkinkite ir sudėkite į kepamas daržoves. Dėkite NATUR COMPAGNIE daržovių sultinio kubelį ir viską užpilkite pienu bei TICHĖ natūraliu mineraliniu vandeniu.
  4. Virkite apie 5 min. ir sudėkite žiedynais smulkintą brokolį. Viską dar pavirkite apie 7 min.
  5. Išvirus sudėkite DOBILAS ekologišką fermentinį sūrį riekelėmis ir maišykite tol, kol sūris išsilydys.
  6. Gautą sriubą sumalkite ELECTROLUX trintuvu.
  7. Sriubą pilkite į pasirinktą lėkštę.

Štai ir viskas! Mėgaukitės gardžia ir maistinga brokolių paprikų sriuba!